InTownPost

Ακολουθήστε μας :

23
Πεμ, Σεπ
Tο διάβασαν 509 άτομα (509 Views)

Υπερπαραγωγή η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» της Μιμή Ντενίση με την Tanweer στο πηδάλιο της παραγωγής

11SMY-ITP023


Η δημοφιλής θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη» της Μιμή Ντενίση, που ήταν sold out για τρία ολόκληρα χρόνια, περνάει στην μεγάλη οθόνη, ξεκινώντας τα γυρίσματα της ταινίας τον Ιούνιο 2021.

Είναι μια τεράστια σε μέγεθος παραγωγή, που στόχο έχει να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Ταινία με προϋπολογισμό, που φθάνει τα 4,5 εκατ. €, έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, χρηματικό ποσό το οποίο θα διαθέσει η εταιρεία παραγωγής και διανομής ταινιών Tanweer, της επιτυχημένης «Ευτυχίας» με την ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, που αγαπήθηκε απ΄ όλους του Έλληνες θεατές.


Ο κ. Τζόζεφ Σαμάν, ο Προέδρος & Διευθύνων Συμβούλος του Ομίλου Tanweer, με αφορμή την έναρξη παραγωγής, της ανακοίνωσης του καστ, τις πρώτες πληροφορίες - σύνοψη της ταινίας- και την παρουσίαση της παραγωγής, δήλωσε:

«Όλοι εμείς στην Tanweer πιστεύουμε στην κουλτούρα της παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη.Μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε συναισθηματικές και συναρπαστικές στιγμές μεταξύ μας. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτήν την καθηλωτική και μαγική εμπειρία.Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε αξιόλογες ελληνικές ταινίες και σειρές, που μιλούν στην καρδιά του κοινού.

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας μας «Ευτυχία», αναλαμβάνουμε μια ακόμη πρόκληση και ξεκινάμε, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. €, έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, την παραγωγή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη». Μαζί, με τη δημιουργό - λαμπερή πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση και την επιδέξια ομάδα μας, έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε εντατικά για ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες προς όλους τους συμπαραγωγούς και χορηγούς που συμμετέχουν ήδη στην παραγωγή καθώς, και σε όσους είναι έτοιμοι να μας ακολουθήσουν σ΄ αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ταινία με ιδιαίτερη εθνική σημασία.»


Η σύνοψη της ταινίας:

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και Fotina Papatheodorou.

Special guest stars: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves

Η Vanessa Redgrave και η Μιμή Ντενίση, πρωταγωνίστριες της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"


Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και ένεκα του προϋπολογισμού της τοποθετείται, τουλάχιστον για τα ελληνικά κινηματογραφικά δεδομένα, στην σφαίρα της υπερπαραγωγής των υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια.

Όπως ενημερωθήκαμε από την παραγωγή, όλοι οι χώροι, που θα διαδραματιστούν τα γεγονότα και θα χρησιμοποιηθούν ως σκηνές της ταινίας θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε: Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.

Η απόλυτη «σκύλα» Κρουέλα στην μεγάλη οθόνη (Trail...
Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» στο διαγωνιστικό το...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/