fbpx

banner αεροδρομίου

 

Waterbags από καλλιτέχνες με στυλ, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

info@intownpost.com

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 η εκδήλωση για των απολογισμό της τσάντας με πολλαπλά οφέλη Waterbags, παρουσία καλλιτεχνών, σχεδιαστών και εκπροσώπων πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης της Ανώτατής Σχολής Καλών Τεχνών, Νικόλαος Τρανός, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina Σταματία Δημητρακοπούλου, οι εικαστικοί Γιάννης Βαρελάς, Αντωνάκης Χριστοδούλου, Στέφανος Ρόκος, Αντώνης Κυριακούλης, οι designers Κάτια Δελατόλα, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Τζόης Σταθοπούλου, Ήρα Σπαγανδώρου , οι γκαλερίστριες Δάφνη Ζουμπουλάκη και Ελένη Μαρνέρη, η ηθοποιός Ελένη Βαίτσου, η influencer Αννούσα Μελά και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Τι είναι οι  Waterbags;

Οι Waterbags είναι υφασμάτινες τσάντες, το design των οποίων επιμελήθηκαν Έλληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Αποτελούν ένα προϊόν κοινωνικής ευθύνης, καθώς ενσωματώνουν την έννοια της «τριπλής βάσης»: κέρδος – άνθρωποι – πλανήτης (profit – people – planet), αποφέροντας πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους:

Τα κέρδη από την αγορά τους επιστρέφονται στις τοπικές κοινωνίες με την υλοποίηση προγραμμάτων και δωρεών. Ταυτόχρονα, οι τσάντες παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η αγορά μιας τσάντας Waterbag, πέρα από την αναγνώριση της καλλιτεχνικής της αξίας,  συμβάλλει στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων

Επιπλέον, οι Waterbags είναι ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον. Πρόκειται για μία επαναχρησιμοποιούμενη, ανακυκλώσιμη τσάντα από 100% βαμβάκι.

Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Στέφανος Νόλλας και Αντωνάκης Χριστοδούλου
Γιάννης Βαρελάς, Φωτεινή Κουνέλη και Στέφανος Νόλλας
Βαίτσου Ελένη και ο Στέφανος Νόλλας

Ποιος είχε την ιδέα;

Η ομάδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη δημιούργησε τις Waterbags το 2018.  Στόχος της οργάνωσης είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, με σκοπό την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μέσα από τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία. 

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη δραστηριοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.200 επισκέψεις σε 100 νησιά και περιοχές της Ελλάδας.

Αντώνακης Χριστοδούλου, Στέφανος Νόλλας, Γιάννης Βαρελάς, Φαίη Μπέη, Δάφνη Ζουμπουλάκη και Αντώνης Κυριακούλης
Γιάννης Βαρελάς, Σταματία Δημητρακοπούλου, Στέφανος Νόλλας
Στέφανος Νόλλας, Νικόλας Τρανός

Ποιους στηρίζουν οι Waterbags;

Τα κέρδη από τις πωλήσεις των Waterbags επιστρέφουν σε νησιά και περιοχές της χώρας μας, καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες αυτών.

Έτσι, από τις μέχρι τώρα πωλήσεις, τα κέρδη θα διατεθούν με τη μορφή δωρεών ή προγραμμάτων στα παρακάτω:

Σκόπελος: Δωρεά ενός νέου αυτόματου εξωτερικού φορητού απινιδωτή στο Πυροσβεστικό Σώμα του νησιού. / Δωρεά πολυμηχανήματος στο 2ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου.

Σαμοθράκη: Εφοδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος με ειδικό ρουχισμό, αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Κίμωλος: Δωρεά στο Αφεντάκειο Ίδρυμα για την υποστήριξη των εργασιών επαναλειτουργίας του Οίκου Περιθάλψεως της Κιμώλου, βοτανικός κήπος στο Δημοτικό Σχολείο καθώς και περιβαλλοντικά εργαστήρια για τους μαθητές.

Τήνος: Υλοποίηση μαθημάτων ρομποτικής στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου.

Κάρυστος: Εργαστήρια ρομποτικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Σαντορίνη: Υλικοτεχνικό και αθλητικό εξοπλισμό για τα ΕΠΑΛ της Σαντορίνης καθώς και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά εργαστήρια.

Θηρασία: Υλικοτεχνικό και αθλητικό εξοπλισμό για το Γυμνάσιο της Θηρασιάς καθώς και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά εργαστήρια.                          

Νομός Μεσσηνίας: Πολιτιστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για σχολεία του Νομού.

 

Στέφανος Νόλλας, Αννούσα Μελλά
Μυρτώ Γερουλάνου, Καρολίνα Πικραμένου
Όλγα Σουρή, Μάγδα Μουτζούρη

Ποιοί στηρίζουν τις Waterbags;

Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία δημιουργίας, παραγωγής, προώθησης και χρήσης τους, από τη σύλληψη της ιδέας του κάθε σχεδίου τσάντας μέχρι αυτόν που θα προμηθευτεί μια Waterbag από κάποιο από τα 52 σημεία πώλησης!

Ειδικότερα, οι καλλιτέχνες και σχεδιαστές που φιλοτέχνησαν τα σχέδια των Waterbags για το 2019 είναι οι (αλφαβητικά):

Δάφνη Αλεξιάδου, Αντωνάκης, Γιάννης Βαρελάς, Ζωή Γαϊτανίδου, Κάτια Δελατόλα, Στέλλα Δημητρακοπούλου, Βάλια Καπελετζή, Αλέξανδρος Κόξιας,  Ναταλία Μαντά, Χαρά Μαραντίδου, Χριστιάννα Οικονόμου, Φρίξος Πολενάκης, Αλέξανδρος Σιμόπουλος, Όλγα Σουρή, Ήρα Σπαγαδόρου, Τζοης Σταθοπούλου, Βίκη Σταματοπούλου, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Αλέξανδρος Φουντουκλής, Playroom (Ιωάννα Γουζέλη).

Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στους ειδικούς συνεργάτες και υποστηρικτές των Waterbags, όπως το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, την Oxbelly  αλλά και το Ίδρυμα Καπετάν – Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, που αγκάλιασαν και στήριξαν με θέρμη τις Waterbags.

Τέλος, οι Waterbags δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στον καθένα, εάν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι πίσω από τα πολλά και διαφορετικά σημεία πώλησης σε διάφορα μέρη, όπως μεταξύ άλλων το Μουσείο Μπενάκη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Gallery Marneri στην Αθήνα, ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, τα γυμναστήρια Holmes κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση – έκπληξη της συνεργασίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών   με τις Waterbags.

 

Waterbags More than a bag

Follow @water_bags

www.waterbags.gr/

Περισσότερες πληροφορίες:

geroulanou@waterbags.gr