InTownPost

Ακολουθήστε μας :

20
Δευ, Σεπ
Tο διάβασαν 138 άτομα (138 Views)

«Σημείο Φυγής»: Έκθεση της χαράκτριας Ματίνας Γεωργά στον Χώρο Τέχνης «Εκτός»

EKTOS333-ITP002EXON1


Έκθεση με έργα της Ματίνας Γεωργά, στον Χώρο Τέχνης «Εκτός» (Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα), από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00' έως15:00'.

Η χαράκτρια Ματίνα Γεωργά με την δυναμική της κίνηση στη χάραξη και με τη δράση του μελανώματος πάνω στις χαρακτικές επιφάνειες οδηγείται σε μία κατάσταση αυτοματικής γραφής. Όλες οι κάθετες γραμμές στο επίπεδο της εικόνας, συγκλίνουν σ' ένα μοναδικό σημείο, το «Σημείο Φυγής». Αυτός είναι και ο τίτλος της έκθεσης.

Η έκθεση εντάσσεται στο Project: Νέοι καλλιτέχνες που υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

JUDAS TRAGEDY (50X70 ΞΗΡΗ ΧΑΡΑΞΗ ΣΕ MDF 2012)


Η Ματίνα Γεωργά αναφέρει:

«Η εικόνα είναι παρατήρηση, και βαθιά βιωμένος χώρος, από τις περιηγήσεις και την φωτογραφική καταγραφή, προσφυγικών σπιτιών και χαλασμάτων. Είναι ένας σκηνικός χώρος ,που με επιστρέφει στις ρίζες μου, μέσω της δομής, της πέτρας, του χώματος, και της ενέργειας, δηλαδή του ίχνους των ανθρώπων που πέρασαν από αυτά. Η σχέση του χώρου και του χρόνου αλλάζει διάσταση και φεύγει από την κανονικότητα. Ο χρόνος μεταξύ παρελθόντος και παρόντος γεφυρώνεται καθώς και η μνήμη με το παρόν.

Το εσωτερικό γίνεται εξωτερικό, το πάνω κάτω. Η ανάβαση γίνεται κατάβαση.

Οι τόποι εναλλάσσονται, άλλοτε συνυπάρχουν και άλλοτε συγκρούονται. Πολλές θέσεις, φαινομενικά ασύμβατες, βρίσκουν κοινό σημείο ύπαρξης και έρχονται σε ρήξη με την παραδοσιακή έννοια του χρόνου. Κάποιες φορές εμφανίζονται σύμβολα ή αντικείμενα, οδηγοί, γι' αυτήν την καταγραφή.

Σκηνογραφώ έναν καινούργιο τόπο, όπου ο θεατής μπορεί να τον περιδιαβεί, να μείνει ή να φύγει, να μπει ή να βγει αλλά πάντα να επιστρέφει στα αρχέτυπά του, στα θεμέλια και τις ρίζες του.»

Η Ματίνα Γεωργά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης. Από το 2001 μέχρι το 2006 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον κ. Αναστάσιο Χριστάκη. Το 2010 τελείωσε δεύτερο πτυχίο στον τομέα της χαρακτικής με επιβλέποντες τους κ.Βίκυ Τσαλαματά και κ. Μιχάλη Αρφαρά.

Επιπλέον εργάζεται ως σκηνογράφος στο θέατρο και διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.


Photo gallery έργων της χαράκτριας Ματίνας Γεωργά

Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 - 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 15/05 – Σάββατο 29/05

Καθαρίζονται εντατικά οι χώροι, ενώ έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τις συνθήκες υγιεινής. Ο χώρος είναι εφοδιασμένος με τα κατάλληλα αντισηπτικά, γάντια και μάσκες.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους όσοι βρίσκονται στον χώρους ενώ η είσοδος των επισκεπτών θα είναι περιορισμένη

Επετειακή Έκθεση: «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο...
«Good Old Days»: Ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art S...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/