InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 264 άτομα (264 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Πριν Χαθούν τα Πουλιά», της Σάρλοτ ΜακΚόνεχι (Charlotte McConaghy)

PRINPOU2221-00919

Συγγραφέας. Σάρλοτ ΜακΚόνεχι (Charlotte McConaghy)

Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Είδος: Μυθιστόρημα φαντασίας

Σελίδες: 345

Τιμή: € 14

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2021

Εκδόσεις: Μετάιχμιο


Βρισκόμαστε σ' ένα κοντινό μέλλον όπου τα άγρια ζώα πεθαίνουν, τα ψάρια εξαφανίζονται, το τραγούδι των πουλιών σωπαίνει για πάντα, οι άνθρωποι κλείνουν ραντεβού για να δουν όσα δάση έχουν απομείνει προτού αφανιστούν κι αυτά. Πριν χαθούν τα πουλιά, η αινιγματική Φράνι Στόουν προσπαθεί να παρακολουθήσει με γεωεντοπιστές τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που έχουν απομείνει και να τα ακολουθήσει στο μεταναστευτικό ταξίδι που κάνουν κάθε χρόνο από την Αρκτική ως την Ανταρκτική, το μεγαλύτερο του κόσμου.

Στη Γροιλανδία βρίσκει ένα αλιευτικό σκάφος, το «Σάγκανι» και πείθει τον καπετάνιο και το ετερόκλητο πλήρωμά του να κάνουν μαζί αυτό το ταξίδι προς τις νότιες θάλασσες, με την υπόσχεση ότι τα γλαρόνια θα τους οδηγήσουν στη μεγάλη ψαριά που αναζητούν κι εκείνοι για να επιβιώσουν, μια που ο ωκεανός αδειάζει πλέον από ψάρια κι η αλιεία κοντεύει ν' απαγορευτεί.

Στη διάρκεια του ταξιδιού ανακαλύπτουμε σταδιακά, σε μικρές βινιέτες, το παρελθόν της Φράνι, η οποία λατρεύει τη θάλασσα και τα πουλιά, έχει εφιάλτες και μυστικά, υπνοβατεί, γράφει αμέτρητα γράμματα στον άντρα της που δεν τα στέλνει ποτέ. Βιώνουμε τις απώλειες και τις τραγωδίες που διαμόρφωσαν τη ζωή της, υποψιαζόμαστε τι είναι αυτό που την ωθεί στις ατέλειωτες περιπλανήσεις της, καταλαβαίνουμε γιατί ταυτίζεται με τα αρκτικά γλαρόνια κι έχει εναποθέσει πάνω τους τις ελπίδες της. Στα τραγικά συμβάντα που ακολουθούν στο ταξίδι μέχρι την άκρη της γης, σε αχαρτογράφητα νερά και πρωτόγνωρα συναισθήματα, όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και την προσωπική τους ιδεολογία, τη σχέση τους με τους άλλους και την κοινωνία, τη σχέση τους με τη φύση και τα φαινόμενα της.

Μια ωδή στους άγριους τόπους και τα πλάσματα που τώρα απειλούνται, και μια επική ιστορία για τη δυνατότητα της ελπίδας πέρα από κάθε πρόβλεψη. Ένα άγριο, καθηλωτικό και βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα.

Η Σάρλοτ ΜακΚόνεχι (Charlotte McConaghy) είναι συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και fantasy. Έχει σπουδάσει σεναριογραφία στην Αυστραλία, και έχει βραβευτεί από την Εταιρεία Αυστραλών Συγγραφέων (Australian Writer's Guild) για το σενάριό της με τίτλο «Fury».

Ζει στο Σίδνεϊ, όπου ασχολείται και με διάφορα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πρότζεκτ. Το «Πριν χαθούν τα πουλιά» είναι το πρώτο της βιβλίο ενηλίκων το οποίο προέκυψε από την αγάπη της συγγραφέα για την άγρια φύση και την ανησυχία της για την εξελισσόμενη εξαφάνιση των ειδών.


Πρόταση για διάβασμα: «Το Δέρμα της Ειρωνείας», το...
Πρόταση για διάβασμα: «Καλύτερα δεν γίνεται;», της...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/