InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 116 άτομα (116 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ο Θεριστής της Κυψέλης», της Έλενας Κορδέλλα

THERIST222-ITP0004EX89Συγγραφέας: Έλενα Κορδέλλα

Εκδόσεις: Μίνωας

Είδος: Αστυνομικό μυθιστόρημα

Σελίδες: 424

Τιμή: € 16,60

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1η Σεπτεμβρίου 2021

Εκδόσεις: Μίνωας


«Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν...»


Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα. Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί.

Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες. Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι πράξεις έχουν και συνέπειες.


Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Πριν απαντήσει, ο Μερκούρης άφησε το χέρι του θύματος να πέσει μαλακά στη θέση του. Η νεκρική ακαμψία είχε υποχωρήσει σχεδόν τελείως και δεν δυσκολεύτηκε.

«Ο δράστης αφαίρεσε από την τομή που είδατε το συκώτι του θύματος και, κρίνοντας από την κατάσταση των οργάνων και την ποσότητα του αίματος στον οργανισμό, συμπεραίνω ότι αυτό έγινε όσο το θύμα ήταν ακόμη ζωντανό. Στη συνέχεια αφέθηκε στο έλεος του Θεού να περιμένει τον θάνατο».

Η δήλωσή του είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ο νεότερος αστυνομικός γούρλωσε τα μάτια, ενώ ο άλλος ξερόβηξε δυνατά.

«Το ζωτικό όργανο δεν βρέθηκε στη γύρω περιοχή» μετέφερε ο νεαρός, ελέγχοντας ξανά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει ως τώρα.

«Λες να το πήρε ως τρόπαιο;» αναρωτήθηκε φωναχτά ο άλλος.

Ο Μερκούρης δεν απάντησε. Το σκεπτικό του δράστη δεν ήταν δική του δουλειά. «Υπάρχει και κάτι άλλο» πρόσθεσε όμως βλοσυρά.

Έπειτα τους άφησε και κατευθύνθηκε στον διπλανό πάγκο με τον βαθύ μεταλλικό νεροχύτη. Εκεί, άνοιξε το συρόμενο ντουλάπι, έβγαλε από μέσα ένα διάφανο πλαστικό σακουλάκι και το έδωσε στον νεαρό, που τον κοιτούσε τώρα με μεγάλη απορία. Εκείνος με τη σειρά του το πάσαρε στον διπλανό του, αφού περιεργάστηκε το μικρόπλαστικοποιημένο χαρτί που ήταν μέσα.

«Τι είναι αυτό;»

«Αυτό το βρήκα στο στομάχι του όταν άδειασα το περιεχόμενο», απάντησε ο ιατροδικαστής. «Προφανώς ο δράστης είχε βάλει το θύμα να το καταπιεί».

«Τι σημαίνει αυτό; Δεν καταλαβαίνω» είπε τώρα ο νεαρός σημειώνοντας το εύρημα στο μπλοκάκι.

«Εγώ όμως από την πείρα μου καταλαβαίνω» αντιγύρισε ο Μερκούρης, βγάζοντας με μια γρήγορη κίνηση τα λαστιχένια γάντια του. «Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».

Οι αστυνομικοί κοιτάχτηκαν, ενώ ο Μερκούρης πέταξε τα γάντια του στον ειδικό κουβά και πήρε ξανά τη θέση του πίσω από το μικρό μεταλλικό γραφείο του.

Τα μπλοκάκια έκλεισαν. Ήταν ολοφάνερο ότι θα έσπευδαν ευθύς να εκτελέσουν τη σύστασή του. Κανείς από τους δύο δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την πείρα του Μερκούρη....»


Η συγγραφέας Έλενα Κορδέλλα στη δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια μας προσκαλεί τους αναγνώστες σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα του σήμερα με ειδεχθείς φόνους, ανατροπές πάθη, μίση και φυσικά άφθονη εκδίκηση.


Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

«Ο Θεριστής της Κυψέλης» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.

Πρόταση για διάβασμα: «Μέρες Αλεξάνδρειας», του Δη...
Πρόταση για διάβασμα: «Καρτ ποστάλ», της Βικτόρια ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/