InTownPost

Ακολουθήστε μας :

27
Σαβ, Νοε
Tο διάβασαν 4263 άτομα (4263 Views)

«Ο Πολιτισμός Είναι για Όλους τους Έλληνες»

ARTH222-ITP009EXON44567Σημείωμα προς τους αναγνώστες, από τους ανθρώπους του InTownPost.com


Το μέγιστο κληροδότημα της όποιας Δημοκρατικής Πολιτείας είναι ο ελεύθερος ευνομούμενος πολίτης της, αυτός που συμμετέχει στην πολιτική, την οικονομική, την πολιτισμική και την πολιτιστική πρόοδο με ελεύθερη βούληση, τόσο στα κοινά, όσο και στον πολύτιμο, υλικό, πνευματικό πολιτισμό. Η παγκόσμια ιστορία και δη αυτή του 20ου αιώνος, δίδαξε, πως ο διαχωρισμός των πολιτών σε «μεν» και «δε», μόνο ολέθρια αποτελέσματα απέφερε στο σύνολο και την πορεία των εθνών. Οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω, οι θέσεις και οι απόψεις κάθε ανθρώπου είναι πέρα έως πέρα σεβαστές, πρώτα στο πολιτειακό περιβάλλον διακυβέρνησης και έπειτα στους πολίτες που απαρτίζουν την καλοδοιηκούμενη πατρίδα κάθε ανθρώπου.

Όταν φθάνει η στιγμή, που οι μισοί πολίτες ενός έθνους αποκλείονται, για όποιον λόγο, με κυβερνητική διαταγή από τις καθημερινές δραστηριότητες που αφορούν την σημαντική, οικονομική επιβίωση τους και την πολιτιστική τους πρόοδο, τότε, το κράτος βρίσκεται σε δυσμένεια, ελλείψει καίριων χειρισμών, που ερμηνεύεται ως ελεύθερη πτώση στην άβυσσο του σκότους.

Η υγειονομική κρίση, που έπληξε τον πλανήτη Γη τα τελευταία δύο χρόνια και αυτούσιο το βάρος της να το φέρουν, αποκλειστικά οι πολίτες και όχι οι διαχειριστές των κρατών, απέδειξε πως κανένα μέτρο δεν κατέστη κατάλληλο ως προς την αντιμετώπιση, την προστασία και την εξάλειψη τής κρίσης. Ύστατη, λοιπόν, απόφαση προς τους Έλληνες πολίτες, εν έτει 2021, είναι ο αποκλεισμός των «δε», που είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος, από κάθε οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα, να κρατηθούν μακριά από τους «μεν» και από κάθε είδους ψυχαγωγία και διασκέδαση, διότι ως ελεύθεροι άνθρωποι που είναι οι «δε» σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία και για δικούς τους λόγους, επέλεξαν να μην θέσουν την υλική τους οντότητα σε ιατρική πράξη, ενώ παράλληλα προσέχουν, διατηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην «βλάψουν» τους συνανθρώπους τους, όπως διατείνεται η παγκόσμια υγειονομική ενημέρωση προστασίας.

O σύγχρονος, πολιτιστικός ιστότοπος InTownpost.com, συγκροτημένος από μια ομάδα έγκριτων δημοσιογράφων και αρθρογράφων με σπουδαία, πολύχρονη πορεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημιουργήθηκε προ τριετίας με σκοπό να υποστηρίζει, να διαφημίζει και να δημοσιεύει ανελλιπώς την πλούσια και δημιουργική, πολιτιστική φαρέτρα της Ελλάδος μας για όλους του Έλληνες εντός και εκτός των συνόρων μας. Η ανταπόκρισή σας είναι σπουδαία και ευχαριστούμε τα μέγιστα για την εμπιστοσύνη σας στις προσπάθειες μας εντός ενός δυστοπικού κλίματος, που τα πάντα αναθεωρούνται προς το χειρότερο με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν ασχοληθήκαμε διόλου με την υγειονομική κρίση που χτύπησε ανελέητα τους συνανθρώπους και την πατρίδα μας και δεν ενταχθήκαμε σε καμία «φυλή» συμφωνιών ή διαφωνιών, θέσεων και αντιθέσεων, δεν λάβαμε ούτε μισό σεντ από τα πλούσια κυβερνητικά «δώρα», αρνηθήκαμε, ρητώς, να προβάλουμε εκείνο το ανατριχιαστικό «Μένω στο Σπίτι» και την δικτατορική διαφήμιση της «υποχρεωτικότητας». Αποφασίσαμε να μην καταγράφουμε ανθρώπινες απώλειες σαν ψυχρό γραφείο πολέμου, ούτε την οδύνη της νόσου, παρά ελεύθερα και ανιδιοτελώς στις δύσκολες στιγμές και τις αβάσταχτες περιόδους της υγειονομικής κρίσης και των lockdowns των συμπολιτών μας Ελλήνων, στις σελίδες του περιοδικού μας, πάλι, τον Πολιτισμό προτείναμε, γιατί θεωρήσαμε το αυτονόητο: πως η πιο ασφαλής διέξοδος ενός τρομαγμένου και φοβισμένου ανθρώπου είναι το ευήλιο, ορθάνοιχτο παράθυρο του υγιούς πολιτισμού, απ΄ όπου κι αν εκπορεύεται.

Ήμασταν όλοι μαζί, ο ένας πλάι στον άλλον στην εφιαλτική συγκυρία που συστήθηκε στον πλανήτη μας κατά την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας της καινούργιας χιλιετίας, διακριτικά δίπλα σας σε μια κοινή πορεία, ο καθείς από εμάς αποκλεισμένος στο σπίτι του, προσπαθώντας μέσα από τα άρθρα μας και τις αναφορές μας στο InTownPost.com να κρατήσουμε γόνιμη συντροφιά με άσβεστο το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού, αυτό που αφορά όλους τους Έλληνες και πάνω απ΄ όλα να υφίσταται ατόφιο το καθαρό, αναζωογονητικό οξυγόνο του πολιτισμού που κράτησε το έθνος μας ζωντανό επί σειρά χιλιετιών.

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας σαστίσαμε στο InTownPost.com, όταν μαζί με τις ευλογημένες εργασίες των ανθρώπων έκλεισαν παράλληλα τα θέατρα, οι κινηματογραφικές αίθουσες, οι χώροι των συναυλιών, των εικαστικών Τεχνών και παρουσιάσεων βιβλίων, τα στέκια της νεολαίας, η εστίαση, τα καταλύματα και κάθε είδους φωτεινού σημείου ψυχαγωγίας, διασκέδασης, χαλάρωσης για τον υλικό και πνευματικό άνθρωπο, όταν κατέβηκαν ερμητικά τα ρολά. Οι μισοί και παραπάνω χώροι από αυτούς που σταμάτησαν να λειτουργούν, ένεκα της υγειονομικής κρίσης και των αποκλεισμών, στην επανεκκίνηση του δεύτερου, πολύμηνου lockdown, παρέμειναν για πάντα κλειστοί, μη δυνάμενοι να επαναλειτουργήσουν λόγω της οικονομικής καταστροφής, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα στην αβεβαιότητα της ανεργίας. Πραγματική θλίψη.

Δεν θα κρίνουμε εάν οι αποφάσεις των διαχειριστών του Έθνους μας είναι οι σωστές ή οι λανθασμένες, καθώς η πολιτική και η ιατρική ιστορία θα αποφανθεί συντόμως, όπως συμβαίνει συνήθως, όπως δεν θα θέσουμε την παραμικρή κριτική και άποψη για τους συνανθρώπους μας, που αποφάσισαν να δεχθούν την ιατρική πράξη, αλλά ούτε για όσους επέλεξαν να μην θέσουν το βιολογικό τους σύμπαν στην υποχρεωτικότητα της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης. Ο κάθε άνθρωπος είναι απολύτως ελεύθερος και υπόλογος της οντότητας του και είναι δικαίωμα του να πράξει όπως εκείνος βούλεται. Το κράτος όμως, συνταγματικά, ηθικά και ανθρώπινα δεν έχει το δικαίωμα να διαχωρίζει τους πολίτες σε «ελεύθερους» και «μη ελεύθερους», γεγονός που δεν συνέβαινε σε περιόδους δεινών πολέμων, μηδέ σκοτεινής κατοχής.

Η συντακτική ομάδα του InTownPost.com, που βρίσκεται αδιαλείπτως τα τρία τελευταία χρόνια κοντά στους Έλληνες αναγνώστες του, αποφάσισε να διακόψει στον ιστότοπο του περιοδικού την οποιαδήποτε πολιτιστική αναφορά σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, συναυλίες, εικαστικών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα σε σημεία και τόπους όπου απαγορεύεται αυστηρώς η διέλευση στον μισό ελληνικό πληθυσμό, καθώς η ομόφωνη, δική μας απόφαση είναι, ότι: «Ο Πολιτισμός Είναι για Όλους τους Έλληνες» και όχι για τους μισούς.

Κι αυτό δεν είναι η αντίσταση ή η άμυνα μας στους τελευταίους, κυβερνητικούς νόμους που ανακοινώθηκαν για τους κλειστούς χώρους εκδηλώσεων, ούτε εντασσόμεθα στις θέσεις των όποιων «αρνητών», αλλά είναι η προσωπική μας ευγένεια στο παγκόσμιο όραμα του Πολιτισμού, που ορθώνεται άκαμπτο και αλύγιστο στην γήινη σφαίρα για όλους τους ελεύθερους πολίτες του πλανήτη.

Για τους εργαζόμενους του InTownPost.com είναι εντελώς αδιανόητο να τρέφεται, να χαλαρώνει και να ξεκουράζεται υλικά, ψυχικά και πνευματικά μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων της πατρίδα μας, ενώ οι υπόλοιποι να βιώνουν συνθήκες απαρτχάιντ, γκετοποίησης, σκλαβιάς, αποκλεισμού, τιμωρίας με υποχρεωτικότητα έξτρα οικονομικών δαπανών σε δύσκολους καιρούς, αλλά και απαγορεύσεων, απουσίας, αυτή την φορά, πολιτικού πολιτισμού. Απάνθρωπο και αντιδεολογικό πέρα έως πέρα, που φέρνει στην σκέψη άλλες εποχές, θεοσκότεινες και αποτρόπαιες, που ούτε η ίδια η ιστορία επιθυμεί να μνημονεύει. Εμείς οι άνθρωποι, ως η συντακτική ομάδα του σύγχρονου, Πολιτιστικού, ψηφιακού περιοδικού InTownpost.com δεν θα αναιρέσουμε, ούτε θα ακυρώσουμε την ιδέα του Πολιτισμού, που αφορά άπαντες τους ελεύθερους ανθρώπους.

Η Δευτέρα της 13ης Σεπτεμβρίου 2021, περνάει στην ιστορία ως η σημαντική ημέρα για τον Ελληνικό Πολιτισμό με μελανά χρώματα και συγκεκριμένα σε αυτή την ημερομηνία, στην ιστορία της Ελλάδος το 1873 έρχεται στο κόσμο των ανθρώπων ο σπουδαίος, Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής. Το 1908 γεννιέται ο Έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου, Κάρολος Κουν, ενώ το 1968 αποχωρεί από την ζωή ο Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, γνωστός κυρίως από τους πίνακες του με θέμα το Έπος του '40. Στο παγκόσμιο ιστορικό βήμα των Τεχνών, την 13η Σεπτεμβρίου 1965, οι Μπίτλς κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Yesterday».

Το InTownPost.com, θα συνεχίσει καθημερινά να βρίσκεται σε επαφή μαζί σας με τα άρθρα και τις δικές του προτάσεις Πολιτισμού για όλους τους Έλληνες.


Ευχαριστούμε ολόψυχα

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού InTownPost.com


Online πολιτιστικά σεμινάρια από την Ελληνοαμερικα...
«Υεμένη, Αφγανιστάν, όπως Κόλαση», γράφει ο Νάσος ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/