InTownPost

Ακολουθήστε μας :

22
Παρ, Οκτ
Tο διάβασαν 131 άτομα (131 Views)

Ο ΟυρνοΜίκης θα ταξιδέψει στη γενέτειρά του

MIKIS111-ITP0098Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε σήμερα κάνοντας τους Έλληνες και τους ξένους θαυμαστές του έργου του να περιπέσουν πλήρως σε μια αρνητική ψυχολογική, πνευματική ή συναισθηματική κατάσταση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του διάσημου μουσικοσυνθέτη.

Για τον λόγο αυτό η οικογένεια αποφάσισε να θέσει σε λαϊκό προσκύνημα την σορό του Μίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη το πρωί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ μετά η σορός θα μεταφερθεί στον τόπο ταφής, που θα είναι ο Γαλατάς Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου, αναφέρεται: «Ο ΟυρανοΜίκης, ο Μέγιστος των Νεοελλήνων, έφυγε σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών. Η πατρώα γη είναι έτοιμη να τον δεχτεί στην αιώνια κατοικία του, στο κοιμητήριο του Γαλατά, κοντά στους δικούς του, τους γονείς, τον αδερφό και τους προγόνους του.»


Τριήμερο εθνικό πένθος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.» υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι' αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του.

Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος.»

Πολλοί τραγουδιστές και άνθρωποι της τέχνης έσπευσαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη να συλλυπηθούν τους οικείους του,

Συντετριμμένα τα παιδιά του, η Μαργαρίτα κι ο Γιώργος. Μάλιστα κάποια στιγμή η αγαπημένη του μοναχοκόρη κατέρρευσε.

Τον Μίκη αποχαιρέτισε με μεγάλα δημοσιεύματα ο ξένος Τύπος. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρθηκαν σε πολυσέλιδα δημοσιεύματα στο σημαντικό έργο του στη μουσική, εξήραν την πολιτική προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000


Θριαμβευτική η εμφάνιση της Ελληνικής Συμφωνικής Ο...
«Πέρασε στην αιωνιότητα ο παγκόσμιος Μίκης Θεοδωρά...

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/