InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 232 άτομα (232 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ο Μάγειρας του «Αλκυόνη»», του Αντρέα Καμιλέρι (Andrea Camilleri)

CAM222-ITP01EXON332

Συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι (Andrea Camilleri)

Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού

Επιμέλεια έκδοσης: Γιώργος Κασαπίδης

Είδος: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 304

Τιμή: € 11

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μάρτιος 2021

Εκδόσεις: Πατάκη


Η ιστορία αρχίζει δραματικά, με απολύσεις υπαλλήλων και εργατών κάποιου ναυπηγείου που διευθύνει ένα διεφθαρμένο και αδίστακτο αφεντικό, ο επονομαζόμενος Τζοτζό και με την αυτοκτονία, μέσα σε μια αποθήκη, ενός απελπισμένου πατέρα. Από αυτό το σημείο ξεκινά η πολύπλοκη και εντυπωσιακή δράση μιας υπόθεσης που περιλαμβάνει κάποια σημεία «σταθμούς», τη διάλυση του αστυνομικού τμήματος της Βιγκάτα, τη δύστροπη και οξύθυμη μοναξιά του κουρασμένου Μονταλμπάνο, τους φόβους του Αουτζέλο και του Φάτσιο (μέχρι και την αποδιοργάνωση του Καταρέλλα), την παράξενη συνωμοσία του F.Β.Ι., τη σκοτεινή εμφάνιση ενός μεγάλου ιστιοπλοϊκού.

Η γολέτα «Αλκυόνη» είναι ένα πλοίο-φάντασμα, είχε τη συνήθεια να παραμένει ελάχιστα στο λιμάνι και να εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο κύτος του: Xαρτοπαικτική λέσχη; Πορνείο με προκλητικές συνοδούς πολυτελείας; Ή μήπως κάτι ακόμη πιο σκοτεινό;

Ο Αντρέα Καμιλέρι (Andrea Camilleri) γεννήθηκε στο Πόρτο Εμπέντοκλε, της Σικελίας το 1925 και έφυγε από την ζωή στη Ρώμη το 2019. Ο πιο πολυδιαβασμένος Ιταλός συγγραφέας του καιρού μας, άργησε ν' αφοσιωθεί στο γράψιμο, κι όταν το αποφάσισε, στα εξήντα του, έγινε αμέσως ένα μοναδικό εκδοτικό φαινόμενο.

Ολόκληρη η Ιταλία, και όχι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σικελία, αιχμαλωτίστηκε απ' αυτόν τον μεγάλο τεχνίτη της πλοκής και της γλώσσας, του «πατρικού» σικελικού ιδιώματος. Ο Αντρέα Καμιλέρι είναι ο δημιουργός του πολυδιαβασμένου ήρωα, επιθεωρητή Μονταλμπάνο.


Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του:

«Το σχήμα του νερού», «Σκύλος από τερακότα», «Ο κλέφτης της μεσημβρίας», «Η φωνή του βιολιού», «Τριάντα ημέρες με τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο», «Το άρωμα της νύχτας», «Eκδρομή στο Τίνταρι», «Τα πορτοκάλια του Μονταλμπάνο», «O ζυθοποιός του Πρέστον», «Υποχρεωτική πορεία», «Η υπομονή της αράχνης», «H άλωση του Μακαλέ», «Πανσιόν Εύα», «Ήλιος του Αυγούστου», «Χάρτινο φεγγάρι», «Το χρώμα του ήλιου», «Οι έρευνες του αστυνόμου Κολούρα», «Tα φτερά της πεταλούδας», «Ίχνη στην άμμο», «Το ματωμένο χωράφι», «Η ηλικία της αβεβαιότητας», «Σιωπή» (σε συνεργασία με τον Κάρλο Λουκαρέλλι), «Δικαστές» (σε συνεργασία με τους Κάρλο Λουκαρέλι και Τζανκάρλο Ντε Κατάλντο), «Ο χορός του γλάρου», «Προσωρινή διακοπή», «Το κυνήγι του θησαυρού», «Το χαμόγελο της Αντζέλικα», η επετειακή έκδοση: «3 υποθέσεις για τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο», «To παιχνίδι με τους καθρέφτες», «Ακτίνα φωτός», «Μια φωνή τη νύχτα», «H φωλιά της οχιάς», «Πυραμίδα από λάσπη», «O χορός των παρεξηγήσεων», «Θάνατος στα ανοιχτά», «Η αναφορά του Μάουρο», «Η άλλη άκρη του νήματος», «Δίχτυ ασφαλείας», «Η πινακίδα», «Η μέθοδος Καταλανότι», «Γράμμα στη Ματίλντα».

Πρόταση για διάβασμα: «Η Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονό...
Πρόταση για διάβασμα: «Το Σανατόριο», της Σάρα Πιρ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/