InTownPost

Ακολουθήστε μας :

29
Πεμ, Ιουλ
Tο διάβασαν 194 άτομα (194 Views)

Ομαδική εικαστική έκθεση: «my heART» στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο

HEART111-ITP0098EXON01


Σύγχρονοι εικαστικοί, 26 my heArtists τον αριθμό, εμπνέονται και δημιουργούν έργα «από καρδιάς» και τα εκθέτουν στον ιστορικό χώρο του Ελληνο-Γαλλικού Συνδέσμου στην Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), από τις 24 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2021. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, από τις 16:00' έως22:00'.

Για το concept και τηνεπικοινωνία της έκθεσης την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Λαζάρου, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται, η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα Art Hub Athens/ Art for social change – www.arthubathens.org, η οποία συνδιοργανώνει την έκθεση υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας εκθέσεών της, Τώνιας Νησωτάκη.

Στην έκθεση και θα τηρηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες υγειονομικής ασφάλειας.


Χορηγός   Επικοινωνίας:

Nikolas Karathanasis, Surealusions


Η επιμελήτρια εκθέσεων της Art Hub Athens, Τώνια Νησωτάκη σημειώνει:

«Σύμφωνα με την παράδοση της προθεσιακής θεωρίας νοήματος, το νόημα ενός έργου τέχνης καθορίζεται από την πρόθεση του δημιουργού. Στην πορεία της ιστορίας, πολλές θεωρίες ήρθαν να καταρρίψουν αυτή την οπτική. Οι διεργασίες νοηματοδότησης ενός έργου τέχνης δεν αφορμώνται από τις προθέσεις του δημιουργού γι' αυτό, οδηγούν σε μια πληθώρα ερμηνειών που διαφοροποιούνται ανά υποκείμενο και αναδιαμορφώνονται μέσα στο χρόνο.

Άλλες πάλι φορές, ο καλλιτέχνης ξεκινάει την αναζήτησή του χωρίς μια συγκεκριμένη πρόθεση, πλην της προσωπικής έκφρασης και ενδοσκόπησης.

Τα έργα που βλέπετε, αποτελούν έναν αναστοχασμό στον ψυχισμό των δημιουργών τους, μια απαγγίστρωση από την ανάγκη ερμηνείας της πρόθεσης και μια περιήγηση σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν του καλλιτέχνη. Μήπως το νόημα, εν τέλη, πηγάζει από μέσα μας;»


Στην ομαδική έκθεση myheArtists συμμετέχουν οι:

Didem AlitsoglouGeorgio BabiliMarialena SarrisMarkella K. – Nikolas KarathanasisStella Sevastopoulos – Έλενα Αρσενίδου - Θοδωρής Αρφάνης – Ρένα Βαλλιάνου – Συμεών Βαριάς – Μαρία Βλασερού - Φανή Γαβαλά – Αγγελική Γκιώνη – Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου - Ειρήνη Δούναβη – Αγγέλα Ευθυμιάδη – Βικτώρια Κατρή – Μαρία Λάμπρου – Δόμνα Μπέτσιου – Αναστάσιος Νυφαδόπουλος – Όλγα Ξυθάλη – Κωνσταντίνος Ραμμίδης – Τιτίνα Ροντογιάννη – Κυριακή Τζίμου – Γεωργία Τρούλη – Ξανθή Τσαλούπη


Photo gallery έργων συμμετεχόντων εικαστικών

Γενικές πληροφορίες:

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιμέλεια: Τώνια Νησωτάκη

Επιμέλεια εντύπων: Σοφία Παπαδοπούλου

Μεταφράσεις κειμένων στην Αγγλική γλώσσα: Μαρία Συρρή

Εγκαίνια: Δευτέρα, 24 Μαΐου,4μ.μ. – 10μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου έως 5 Ιουνίου

Ελληνο-Γαλλικός Σύνδεσμος:

Πλ. Κολωνακίου 2, (4ος όροφος)

Κολωνάκι, Αθήνα

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 17:00 – 21:00

Σάββατο: 12:00 – 16:00

Τετάρτη – Κυριακή: Κλεσιτά

Είσοδος Ελεύθερη

Στην Ελλάδα η διεθνής έκθεση ζωγραφικής για τα 70...
«Ματωμένα Πορτραίτα», το εικαστικό δρώμενο του Δημ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/