InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 421 άτομα (421 Views)

«Ο Ιός του Φόβου»

IOAOA112-09


Δεν πέρασε ένας μήνας από την ορκωμοσία του και ο Τζο Μπάιντεν, πάει στο Καμπ Ντέιβιντ για Σαββατοκύριακο, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με τη εγγονή του, ενώ η Καμάλα Χάρις αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας. Ίσως έτσι ήταν και το αρχικό σχέδιο, αφού στην περίεργη ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου αυτή ορκίζεται πρώτη.

Αυτό το κείμενο γράφεται με αφορμή τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που βιώνουμε με αφορμή το βιολογικό όπλο του covid-19, εδώ και έναν χρόνο με τους ανθρώπους αναγκαστικά κλεισμένους στα σπίτια τους, ενώ οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες.


Αν όλα ήταν τόσο επικίνδυνα οι άνθρωποι δεν θα το καταλάβαιναν άμεσα; Σε τι χρειαζόταν η λίστα Πέτσα, δίνοντας με το τσουβάλι χρήματα στα Μ.Μ.Ε. πρώτα για το «Μένουμε Σπίτι» και μετά άλλα τόσα για τους εμβολιασμούς;

Αν πάρουμε την τελευταία 30κονταετία, θα δούμε πως η πτώση του τείχους του Βερολίνου άφησε ακάλυπτο το αντίπαλο δέος. Οι ΗΠΑ έπαιζαν μόνες τους παιχνίδι. Η τρομολαγνεία όμως δεν έπρεπε να εκλείψει απ τον κόσμο.

Έτσι στις 11/9 του 2001 έχουμε την πτώση των δίδυμων πύργων και ο φόβος ενσπείρεται διεθνώς μέσω του Οσάμα που τελικά τον «έφαγε» ο Ομπάμα.

Το 2008 έχουμε το οικονομικό κραχ στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμπαρασύρει ολόκληρη την υφήλιο.

Και μετά από περίπου έντεκα χρόνια, έρχεται ένας αόρατος εχθρός, για να τρομάξει όχι μόνο οικονομικά τους ανθρώπους αλλά κυρίως υγειονομικά. Θάνατος. Παντού στον πλανήτη με αριθμούς νεκρών με ή από covid, που δεν αφήνουν περιθώρια στην υπό κατάληψη του φόβου σκέψη να σκεφτεί το μετά. Φτώχεια. Κλειστά όλα. Όλοι σε καραντίνα. Η οικονομία στην κατάψυξη.

Είναι τυχαίο όμως το γεγονός πως η «πανδημία», άρχισε από την Κίνα; Είναι τυχαίο πως το 2010 η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα παραγωγής στον κόσμο ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ, μετά από 110 χρόνια;


Το αφήγημα δεν είναι τόσο απλό. Πολλοί μιλάνε για φθηνά εργατικά χέρια εργασίας, φυσικά και κάνει τη διαφορά. Αλλά είναι μόνο αυτό; Όχι. Φορολογικές ελαφρύνσεις για εγχώριους και ξένους επενδυτές. Μεταφορές: Ταχύτατα τρένα, λιμάνια για εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, νέα αεροδρόμια. Πειθαρχεία!

Πιστεύω πως ο απερχόμενος πρόεδρος μιλώντας για «κινέζικο ιό», εννοούσε την οικονομική υπεροχή της Κίνας σε σχέση με το χρέος της δικής του χώρας και φεύγοντας από την FED ήθελε να δώσει μια σπρωξιά στο βαθύ κράτος, δίνοντας μια μικρή ανάσα στους πολίτες του.

Το βαθύ κράτος που δεν είναι πια και τόσο κρυφό, αν σκεφτούμε πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι και σωτήρες μας είναι πολύ γνώριμοι πια. Γκέιτς, Ζούκενμπεργκ, Μπέζος, Ροκφέλερ, Ροτσιλντ… Είναι η ισχύς.

Έτσι όταν οι ιδιοκτήτες του facebook και του twiter απέκλεισαν τον Τραμπ από τις πλατφόρμες τους σημαίνει πως η εξουσία τους έχει την δυνατότητα να αμφισβητεί την ηγεσία οποιαδήποτε χώρας ακόμα και της υπερδύναμης που έχουν ακόμα οι ΗΠΑ.

Αν αυτό λέγεται δημοκρατία τι μπορούμε να πούμε για το βιβλίο «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» του Κλάους Σβουάπ; Το βιβλίο που εθεάθη σε περίοπτη θέση στο Ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως οι ισχυροί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κρίση του covid για επιβολή ελέγχων, επιτήρηση, νέα οικονομικά μοντέλα που μάλλον θα είναι πιο καταπιεστικά και φυσικά μια παγκόσμια κυβέρνηση σε μια πιο συμμορφούμενη ανθρωπότητα.

Ο Ιός του φόβου μας οδηγεί στην παγκόσμια φεουδαρχία ενός καθυποταγμένου κοπαδιού.

«Το Θαύμα», γράφει η Νότα Διαμαντοπούλου
«Το Καστελόριζο στα Μάτια μου», γράφει η Νότα Διαμ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/