InTownPost

Ακολουθήστε μας :

01
Τετ, Δεκ
Tο διάβασαν 5598 άτομα (5598 Views)

Ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαγιάννης επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για τον Γιώργο Κιμούλη και δίνει ευχή στους νεώτερους συνδικαλιστές

112-PAPA223-01


Τον Δημήτρη Παπαγιάννη, τον μαθητή του Μάνου Κατράκη, ο οποίος τού δίδαξε τα μεγέθη του θεάτρου, όπως ο ίδιος αναγνωρίζει, ο οποίος πρωτόπαιξε με τον Βασίλη Λογοθετίδη και συναντήθηκε πολλές φορές στη σκηνή με την Έλλη Λαμπέτη, τον Δημήτρη Χορν, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τη Τζένη Καρέζη, ο πολύ καλός ηθοποιός, που έχει γράψει ιστορία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε θέσεις κλειδιά και σήμερα διατελεί χρέη προέδρου στον Καλλιτεχνικό Εκπαιδευτικό οργανισμό Ιάκωβος Καμπανέλλης, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα.

Ο κ. Παπαγιάννης ήταν στη θέση του αντιπροέδρου στο ΔΣ του ΣΕΗ όταν διεγράφη οριστικά το 1998 ο Γιώργος Κιμούλης από το σωματείο αλλά και μέλος του θιάσου Κιμούλη στην επίμαχη παράσταση «Αντίο κορίτσι μου».

«Μετά από παρέλευση ενός μηνός υπέβαλα την παραίτησή μου από τον θίασο, δεδομένου ότι διαπίστωσα , πως ο Γιώργος Κιμούλης παραβίαζε τις πάγιες συνδικαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις του κλάδου μας», λέει ο ίδιος ο ίδιος στο InTownPost.

Για πολλά χρόνια ο Δημήτρης Παπαγιάννης διετέλεσε πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ και εκείνη την περίοδο, όπως προαναφέραμε , ήταν αντιπρόεδρος. (διαβάστε για το θέμα εδώ)

Ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαγιάννης


«Ακριβώς», παραδέχεται «και οφείλω να πω, ότι οι συνάδελφοι που βρισκόμαστε μαζί στο θίασο κατήγγειλαν σε εμένα τις παραβιάσεις που γινόταν ερήμην μου. Ενημέρωσα γι΄ αυτό τον Κιμούλη και τον αείμνηστο επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά, υποσχόμενοι, ότι δεν θα ξανασυμβεί. Έπειτα από λίγο καιρό δέχθηκα εκ νέου καταγγελίες από συναδέλφους, ότι ο Κιμούλης είχε ζητήσει από τους ηθοποιούς να μου αποκρύπτουν, ότι κάνουν πρόβες εκτός ωραρίου. Μίλησα εκ νέου με τον Κιμούλη και τον Λειβαδά, τους είπα ότι υποτροπιάζουν και γι΄αυτό το λόγο υπέβαλα την παραίτησή μου» εξηγεί ο Δημήτρης Παπαγιάννης.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΣΕΗ κινήθηκε ως όφειλε:

«Ενημέρωσα το Δ.Σκαι υπήρξαν και επώνυμες καταγγελίες από μέλη του θιάσου. Τα μέλη της διοίκησης παρέπεμψαν την υπόθεση του Κιμούλη στο Πειθαρχικό και το αρμόδιο όργανο παρέπεμψε την υπόθεση στην ειδική γενική συνέλευση όπου και τον διέγραψε».

Θυμάστε, κύριε Παπαγιάννη, αν στην ειδική αυτή γενική συνέλευση διεγράφη και άλλος γνωστός ηθοποιός;

Ναι, διεγράφη ο Γιάννης Βούρος για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Η διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη ήταν ισόβια;

Ήταν οριστική.

Για να επανεγγραφεί κάποιο μέλος που έχει υποστεί οριστική διαγραφή τι έπρεπε να κάνει;

Θα πρέπει να προσκομίσει στο συμβούλιο αίτηση επανεγγραφής αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα, ότι δεν θα επαναλάβει τις ίδιες πράξεις. Το Δ.Σ. παραπέμπει την αίτηση στο πειθαρχικό και αυτό το όργανο με τη σειρά του στην γενική συνέλευση.

Βεβαίως, δεν συνήλθε η ολομέλεια αλλά ούτε έγινε γενική συνέλευση για την επανεγγραφή στο ΣΕΗ του Γιώργου Κιμούλη, όπως γνωρίζουμε.

Ο κ. Παπαγιάννης επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του τις πληροφορίες του ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε για την επανεγγραφή του Γιώργου Κιμούλη (διαβάστε εδώ) και εκφράζει την επιθυμία, αλλά και την ελπίδα, για ό, τι θα ήθελε να συμβεί στο ΣΕΗ στο μέλλον, δίνοντας την ευχή για παλιγγενεσία στο ΣΕΗ:

«Ελπίζω, λοιπόν, οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν τα ηνία του σωματείου μέσα στην επιχειρούμενη κάθαρση, να συμπεριλάβουν και τους συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που συχνά λειτουργούν εις βάρος του κλάδου και του κύρους του σωματείου μας. Ελπίζω!»


Δημήτρης Παπαγιάννης: «Αποκατάσταση τώρα» (ρεπορτά...
Θέμα του InTownPost: «Πως επανεγγράφη ο Γιώργος Κι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/