InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 212 άτομα (212 Views)

Η συγγραφέας Νόρα Πυλορώφ μιλάει σε α’ πρόσωπο στην Τίνα Πανώριου

PILOR222-ITP00978


Η Νόρα Πυλορώφ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Διερμηνέων-Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και οικονομία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Goethe, κυρίως σε τάξεις ανώτατης βαθμίδας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διδασκαλία της μετάφρασης. Έχει μεταφράσει από τα γερμανικά δύο μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή, μία ανθολογία Γερμανών ποιητών και έναν τόμο διηγημάτων.

Υπήρξε βασική μεταφράστρια του λογοτεχνικού περιοδικού Αusblicke (1970-1979). Επίσης συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό Εντευκτήριο. Έργα της μια συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Καθρέφτες θαμποί: Τέσσερις ιστορίες και μια αληθινή». Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα «Το διαμαντένιο Άλφα», «Η ανάσα στο σβέρκο» και «Συνένοχοι».

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων κυκλοφορεί το καινούργιο της μυθιστόρημα «Έρωτας Μάγος» (διαβάστε εδώ) και η συγγραφέας Νόρα Πυλορώφ μιλάει για τους ήρωες της.


Σε α΄ πρόσωπο

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες, ακόμα πιο δύσκολες όμως είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Οι ήρωές μου, ο Θέμης και η Βη, ξεκινάνε και οι δυο μια περίεργη ιστορία με διαφορετικές προϋποθέσεις αλλά και διαφορετικές επιδιώξεις ο καθένας τους. Δεν έχουν όμως συνειδητοποιήσει ότι παίζουν με τη φωτιά.

Κουβαλούν βαριά φορτία από το οικογενειακό τους περιβάλλον, βία, εξαπάτηση, ελλειμματική φροντίδα, μοναξιά. Ο καθένας τους λοιπόν έχει κάποιες προσδοκίες σ' αυτόν τον περίεργο γάμο. Ο Θέμης νομίζει ότι θα καλύψει τα κενά του και θα λύσει τους κόμπους που τον κρατάνε δεμένο με το παρελθόν αλλά και ότι θα διαφυλάξει τον εαυτό του από τις κακοτοπιές μιας δέσμευσης. Η Βη πάλι νιώθει φοβερή έλξη για τον άντρα της αλλά δεν μπορεί να κουμαντάρει τις δοκιμασίες στις οποίες την υποβάλλει.

Κάνουν λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο, ο Θέμης και η Βη. Μπερδεύουν τον πόθο με την έλξη, τη δέσμευση με την αυτονομία. Σ' αυτό το παιχνίδι εξουσίας και υποταγής γίνονται παρανάλωμα ενός έρωτα που γκρεμίζει ακάθεκτος κάθε φράγμα, σωριάζει στο έδαφος κάθε άμυνα που με κόπο έχτισαν γύρω τους.

Ο Θέμης, ο ωραίος, πλούσιος, πετυχημένος Θέμης, κρύβει σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν του, που τον κάνουν να αποσύρεται στον εαυτό του και να απομονώνεται από τους γύρω του. Επιβάλλει λοιπόν ένα περίεργο καθεστώς στη Βη νομίζοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του και θα υποτάξει τη γυναίκα που παντρεύτηκε και κατά συνέπεια δεν θα εκτίθεται ο ίδιος στην «απειλή» του έρωτα . H Βη όμως, πληγωμένη από την απόρριψή του, κλείνεται στο καβούκι της. Μόνο που τα σώματα τους έχουν διαφορετική γνώμη και ζητάνε το μερτικό τους στην απόλαυση και στην ολοκλήρωση.

Και ο «΄Ερωτας Μάγος» στήνει το γαϊτανάκι του και ξεκινάει ένα τρελό παιχνίδι ανατροπών. Παίζει μαζί τους με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησαν και οι ίδιοι να παίξουν κρυφτό με τα συναισθήματά τους. Όπου ο Θέμης ανακαλύπτει τη διαφορά ανάμεσα στην τιμωρία που επιβάλλει στον εαυτό του και στον τρελό πόθο, στην έλξη και στην αγάπη. Η Βη από την πλευρά της παλεύει να ξετυλίξει το κουβάρι της, να αγαπήσει τον εαυτό της και να τον φτιάξει από την αρχή. Γίνεται λοιπόν εκείνη αυτός, χειραφετείται, ορίζει τα «θέλω» της και αποδέχεται τις ανάγκες της σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης της θηλυκής πλευράς της και του δικαιώματός της στην ευχαρίστηση.

Το τι θα συμβεί από κει και πέρα θα αποφασίσει ο «Έρωτας Μάγος». Σε ποια μονοπάτια σκοπεύει να τους οδηγήσει; Τι τερτίπια θα χρησιμοποιήσει; Θα καταφέρει να ορθοποδήσει η σχέση τους;


Το βιβλίο της Νόρας Πυλορώφ:  «Έρωτας Μάγος» (διαβάστε εδώ) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη σε μια συζήτηση με την Τίνα Π...
Συνέντευξη του διακεκριμένου ιστορικού της τέχνης ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/