InTownPost

Ακολουθήστε μας :

13
Κυρ, Ιουν
Tο διάβασαν 20 άτομα (20 Views)

«Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο»

02_Only-The-Animals_Jean-Claude-Lother


«Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο»

(Seules les Bêtes / Only the Animals)

Είδος: Κοινωνικό δράμα, θρίλερ

Παραγωγή: Γαλλία, Γερμανία (2020)

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ

Με τους: Ντενίς Μενοσέτ, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ

Διάρκεια: 119'

Διανομή: Rosebud 21


Έπειτα από την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας στα άγρια βουνά της κεντρικής, γαλλικής υπαίθρου, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο.

Η νοσοκόμα Αλίς και ο μονόχνοτος αγρότης σύζυγός της, Μισέλ, μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε μεσήλικο ζευγάρι παγιδευμένο σε έναν βαρετό και αδιέξοδο γάμο. Η Αλίς διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ζοζέφ, έναν από τους ασθενείς της, ενώ ο Μισέλ κλείνεται για ώρες στο γραφείο του, υποτίθεται για να χειριστεί τις υποθέσεις της φάρμας τους.Όμως, όταν μια κοντογειτόνισσα τους, η Παριζιάνα Έβελιν, που χρησιμοποιεί την αγροικία της μόνο για διακοπές και προσωπική απομόνωση εξαφανίζεται, αρχίζουν οι γρίφοι και τα ερωτηματικά. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται, η νεαρή σερβιτόρα Μαριόν, που διατηρούσε τη δική της σχέση με το θύμα, αλλά και ο Αρμάν, ένας 20χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού που αναπάντεχα μοιάζει να είναι το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.


Πόσες ακόμα ταινίες του γαλλικού, σύγχρονου σινεμά πρέπει να γίνουν για να επιβεβαιωθεί, ότι οι Φράγκοι δεν το έχουν με αυτό το είδος του κινηματογράφου. Ο Γερμανογάλλος σκηνοθέτης Ντομινίκ Μολ, που τον γνωρίσαμε το 2000 στην δεύτερη ταινία του με το κωμικοδραματικό θρίλερ «Χάρρυ ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου» (βραβείο Σεζάρ), προσωπικά δεν με άγγιξε καθόλου, παρότι ήταν μια δουλειά με μεράκι φτιαγμένη. Ο Μολ επιμένει στην θρίλερ συνταγή του μυστηρίου και επιστρέφει για να μεταφέρει το ομότιτλο βιβλίο του Κολίν Νιλ (Seules les Bêtes) δημιουργώντας ένα περίπλοκο παζλ ανθρώπων, καταστάσεων και τόπων, χρησιμοποιώντας την αυθαίρετη μέθοδο της αφήγησης, ένα ασταθές μέσα έξω στον ειρμό για να φτάσει εκεί που θέλει και είναι το ζητούμενο. Καταλήγει όμως στην δίωρη διάρκεια του; 

Από την μοναξιά των ορεσίβιων αγρο-κτηνοτροφικών πληθυσμών στην πολύχρωμη συχνότητα των ανθρώπων της Ακτής του Ελεφαντοστού, αποκαλύπτεται στο άσπρο πανί μια κινηματογραφική προσπάθεια σύνθεσης των κομματιών πέντε διαφορετικών ιστοριών, ώστε να ενταχθούν σε έναν άξονα ενδιαφέροντος και συνοχής στην υπόθεση. Το αποτέλεσμα είναι, ότι το εγχείρημα καταβυθίζεται αύτανδρο στο άφωτο φρεάτιο της φλυαρίας και των ανοικονόμητων πλάνων, που ναι μεν έχουν συμπαθητικό μοντάζ, αλλά η νεφέλη της βαρεμάρας σε τυλίγει αργά και νωχελικά από το πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο.


Photo gallery: «Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο»

«Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου»
«Tom & Jerry»

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/