fbpx

banner αεροδρομίου

«Mindfulness Week: Το HouseHub μάς Συστήνει το Νέο Τρόπο να Ζούμε Καλά», γράφει η Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

markella_ch@windowslive.com

Και να που σας συναντώ ξανά, έπειτα από μια ακόμα «φορτωμένη» εβδομάδα.

Μετά την υπέροχη γιορτή των Intownposters (έλαβε χώρα στις 18 Φεβρουαρίου 2019 για όσους δεν γνωρίζουν, βεβαίως βεβαίως θα διαβάσουν αντίστοιχο, αναλυτικό ρεπορτάζ της γιορτής μας από την Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου), πολλά είναι τα εξίσου απίθανα πράγματα που ακολούθησαν μέχρι να φτάσουμε (αισίως) σήμερα. Κάπως έτσι λοιπόν ο χρόνος κύλησε και φτάσαμε προς το τέλος όχι μόνο της εβδομάδας, αλλά και του μήνα, με όλους εμάς να βρισκόμαστε σε «απόσταση αναπνοής» από τον αποχαιρετισμό του φετινού χειμώνα!

Κι αν με ρωτάτε, ο στόχος μου για την άνοιξη που βρίσκεται καθοδόν είναι πολύ πιο απλός απ’ όσο νομίζετε και πολύ πιο ουσιαστικός από τον περσινό: Θα ήθελα η φετινή άνοιξη να με βρει λίγο πιο χαρούμενη, λίγο πιο αισιόδοξη και ίσως ακόμα πιο αποφασισμένη ότι από εδώ και πέρα θα κάνω μόνο το καλύτερο, τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για τους γύρω μου! Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό άλλωστε;

Σ’ αυτή μου την προσπάθεια να «ανθίσω» παράλληλα με τα λουλούδια, συνοδοιπόρος θα είναι, όπως πάντα, οι δραστηριότητες που με κάνουν χαρούμενη, εκείνες που «ξυπνούν» το σώμα και ιντριγκάρουν το μυαλό και φυσικά το αγαπημένο μου HouseHub, ως πόλος έλξης όλων των παραπάνω!

Για όσους δεν γνωρίζουν το HouseHub φυσικά, κάπου εδώ θα «πέσουν» οι απαραίτητες συστάσεις.

Πρόκειται για μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) που αποτελεί έναν άρτια διαμορφωμένο συνεργατικό χώρο για επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους (υγεία, εκπαίδευση, ανθρωπιστικά επαγγέλματα, κλπ), αλλά και για φορείς που έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και του θεσμού της οικογένειας.

Κύριος στόχος του HouseHub είναι να δραστηριοποιεί τόσο τους πολίτες, όσο και τους επαγγελματίες, με σκοπό την αλληλοπροσφορά γνώσεων και εμπειριών και την ανταλλαγή απόψεων, ώστε να προάγεται η κοινωνική ένταξη του ατόμου, η προσωπική εξέλιξη, η ενδυνάμωση του σε κλίμα διαγενεακό, στο πλαίσιο της οικογένειας, και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο αυτό, στον χώρο οργανώνονται πολυάριθμες εκδηλώσεις, σεμινάρια αλλά και υποστηρικτικά-συμβουλευτικά προγράμματα, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ένα εξ’ αυτών είναι και η «Εβδομάδα Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Week που έρχεται για 2η συνεχή χρονιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του HouseHub στην Κηφισιά (Όθωνος 93) και σίγουρα θα συζητηθεί.

Η Ενσυνειδητότητα αποτελεί δυνατό εργαλείο ηρεμίας και ισορροπίας στην καθημερινή μας ζωή και οι ειδικοί είναι έτοιμοι να μας το εξηγήσουν με απλό και βιωματικό τρόπο, μέσα από τις εκδηλώσεις της “Mindfulness Week”.

Συγκεκριμένα, δέκα εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια – ενήλικες και παιδιά- διερευνούν και εξάπτουν την δική μας περιέργεια για το πώς να ζούμε πιο ενσυνείδητα, βιώνοντας το παρόν και ανακαλύπτοντας τα οφέλη της ενσυνειδητότητας για το μυαλό, το σώμα, την ψυχή, αλλά και για μια καλύτερη καθημερινότητα.

Το «Mindfulness Week» θα ανοίξει τις πόρτες του τη Δευτέρα 25/2 και θα παραμείνει «σε ετοιμότητα» μέχρι την Κυριακή 3/3, με σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους εμπνέοντας τον κόσμο στην τέχνη της Ενσυνειδητότητας (mindfulness) στην Ελλάδα.

Πλέξιμο, Tai-Chi, Brunch Aromatotherapy, Σεμινάρια διαχείρισης άγχους, Διαλογισμός, Yoga, είναι μόνο κάποια από αυτά που θα δούμε (και θα συμμετέχουμε) στην «Mindfulness Week», που στέκονται ως αφορμή για να βιώσουμε τη στιγμή, να συγκεντρωθούμε, να ηρεμήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα, τις σκέψεις, αλλά και το σώμα μας, χωρίς κριτική διάθεση ή περαιτέρω προβληματισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το event: https://www.facebook.com/events/344805606367766/

Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/forms/ZZsNG7eeK09EScDS2

Λίγα λόγια για την εταιρία

Το HouseHub (ΑΜΚΕ) δημιουργήθηκε το 2017 από την λογοπεδικό Ελληάννα Μάντακα-Brinkmann και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Ευγενία Μαραγκού, οι οποίες παρακολούθησαν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης για κοινωνικές επιχειρήσεις και άτυπες ομάδες στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη για δύο κύκλους και δημιούργησαν τη δική τους ΑΜΚΕ.

Ο εν λόγω συνεργατικός χώρος είναι «αφιερωμένος» σε επαγγελματίες και οργανώσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και το ευ ζην της οικογένειας και του ατόμου και φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο συνεργασίας και συστέγασης επαγγελματιών παρόμοιων οργανώσεων, με παρόμοια φιλοσοφία και παρόμοιους στόχους.

…Προς άπαντες Intownposters λοιπόν και όχι μόνο:

Μην το χάσετε!

Εμάς πάντως θα μας βρείτε εκεί!