InTownPost

Ακολουθήστε μας :

22
Τετ, Σεπ
Tο διάβασαν 259 άτομα (259 Views)

«Μικρές Εκπλήξεις»: Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο

EKTHELLGAL01-IPTEXON0098


Η έκθεση – θεσμός επιστρέφει για μια ακόμη φορά στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην καρδιά της Αθήνας και της Τέχνης, στο Κολωνάκι. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, ως επί το πλείστον μικρών διαστάσεων, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα της Τέχνης και σε αυτές τις διαστάσεις

Η έκθεση διαρκεί από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου 2021. Για το concept και την επικοινωνία της έκθεσης την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Λαζάρου. Στο πλευρό του, η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα Art Hub Athens / Art for social change – www.arthubathens.org συνδιοργανώνει την έκθεση υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας εκθέσεών της, Τώνιας Νησωτάκη.


 Χορηγός Επικοινωνίας


Κατερίνα Πουλιάση, Το πρώτο φιλί, 70x50cm, Ελαιογραφία


Η επιμελήτρια της έκθεσης Τώνια Νησωτάκη σημειώνει:

«Η απάντηση στο ερώτημα «τι καθιστά έναν καλλιτέχνη και ένα έργο τέχνης μεγάλο» αποτελεί ένα ζήτημα που ανέκαθεν έχει απασχολήσει την τέχνη. Από την επιδίωξη της απόλυτης αρμονίας και της σχεδόν επιστημονικής ακρίβειας στην αναπαράσταση του ορατού κόσμου της Αναγέννησης, έως την πλήρη αυτονόμηση της ζωγραφικής γλώσσας των αρχών του 20ου αιώνα, η κοινή αντίληψη περί «μεγάλου» εικαστικού έργου ποικίλλει σημαντικά. Δανειζόμενοι την άποψη του Vincent van Gogh ότι: «μεγάλος καλλιτέχνης μπορεί να είναι ο απλοποιητικός [the simplifier]», θα λέγαμε ότι η απλοποίηση αυτή μπορεί να αφορά από την ανεικονικότητα, την απελευθέρωση της φόρμας, την επιστροφή στην υλικότητα του καμβά, μέχρι και το μέγεθος της ζωγραφικής επιφάνειας που απαιτείται για την εικαστική δημιουργία.

Τα μικρά σε διαστάσεις έργα παραμένουν «μεγάλα», διότι συμπυκνώνουν τον ίδιο τον πυρήνα της σκέψης του δημιουργού τους. Περιορίζοντας την επιφάνεια του καμβά, ο καλλιτέχνης προχωράει την αναζήτησή του σε μεγαλύτερο βάθος, καλούμενος να αφαιρέσει οτιδήποτε δευτερεύον, διατηρώντας μόνο την ουσία. Η διαδικασία αυτή επενδύει τα μικρά έργα με μια ιδιαίτερη εκφραστική δύναμη, η οποία μεταφέρεται άμεσα και μας απορροφά ουσιαστικά. Προκαλούν έκπληξη και εντυπωσιάζουν γιατί, χωρίς να φλυαρούν, μπορούν να μας πουν πολλά.»

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Marialena Sarris - Ρένα Βαλλιάνου - Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου - Κατερίνα Γιαζιτζόγλου - Χριστίνα Μυτιληναίου Ιακωβίδου - Μαρία Κατάκη - Μίνα Κουζούνη - Φλωρεντίνη Μπεσουσάνη - Αθηνά Νταναβάρα - Αναστάσιος Νυφαδόπουλος - Όθωνας Ξενικουδάκης - Αριστέα Παναγιωτακοπούλου - Θεοδοσία Παπαδοπούλου - Χρύσα Παπαχατζάκη - Φωτεινή Παππά - Κατερίνα Πουλιάση - Κωνσταντίνος Ραμμίδης - Κατερίνα Σακελλαρίδη - Βίκυ Σαρρή - Χριστίνα Σγουρίδη - Μανταλένα Τάνη - Όλγα Αικατερίνη Τσουρή


Photo gallery έργων εικαστικών:

Γενικές Πληροφορίες

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνδιοργάνωση: ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org

Επιμέλεια: Τώσια Νησωτάκη


Εγκαίνια: Δευτέρα, 7 Ιουνίου | 5 – 10μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 7 - 19 Ιουνίου 2021

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος

Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα


Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 5 - 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.

Τετάρτη και Κυριακή: Κλειστά

Είσοδος Ελεύθερη


Σημείωσης οργανωτών:

Σεβόμαστε και ακολουθούμε πιστά τις Υγειονομικές διατάξεις που αφορούν τους πολιτιστικούς χώρους.


Πληκτρολογήστε το κείμενο εδώ ...

Η Έκθεση Φωτογραφίας «The Print Swap» στην Blank W...
Στην Ελλάδα η διεθνής έκθεση ζωγραφικής για τα 70...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/