InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 112 άτομα (112 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Καλύτερα Σκοτωμένη Παρά Χωρισμένη: Αληθινή Ιστορία του Φόνου της Παναγιώτας», του Λουκά Κονανδρέα

KALYT111-IP05Συγγραφέας: Λουκάς Κονανδρέας

Επιμέλεια έκδοσης: Πλάτων Δ. Μαλλιάγκας

Είδος: Ντοκουμέντο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

Σελίδες: 312

Τιμή: €13

Διακρίσεις: Βραβείο Nonfiction Authors Association, 2014, Η.Π.Α. - Χρυσό Βραβείο Beverly Hills Book Award, στην κατηγορία True Crime, 2016, Η.Π.Α. - eLit Book Awards, Χρυσό βραβείο στην κατηγορία True Crime 2016 - Glogal Book Awards - Χρυσό βραβείο στην κατηγορία True Crime 2016 - Readers Favorite Book Award - Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Nonfiction Cultural 2016

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μάιος 2016

Έκδοση: Ιδιωτική (κατόπιν παραγγελίας σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος)

Σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Τότε, που η παρθενία των κοριτσιών ήταν υπόθεση όλης της οικογένειας και η οικογενειακή τιμή θέμα ύψιστης αξιοπρέπειας.

Μια αληθινή ιστορία οικογενειακής τιμής, που οδήγησε σ' έναν αναγκαστικό γάμο και κατέληξε στο έγκλημα. Ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα ήταν εξίσου ένοχο, όσο και οι εγκληματίες, αν δεν υπήρχε ένας έντιμος ένορκος για να μειοψηφήσει. Ένας αποφασισμένος συγγενής, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά προκειμένου να οδηγήσει τον σύζυγο της ξαδέρφης του με τις τεράστιες διασυνδέσεις, όπως και τον φίλο του, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία που συνέβη πριν από 60 και πλέον χρόνια και την οποία αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες ο Λουκάς Κονανδρέας, διαπρεπής γιατρός στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α. και γιος του ξαδέρφου της Παναγιώτας, της νεαρής γυναίκας από το μικρό χωριό Κουπάκι Φωκίδας που προτίμησε να πεθάνει από το να χωρίσει.

Για τη συγγραφή του βιβλίου «Καλύτερα Σκοτωμένη παρά Χωρισμένη: Αληθινή Ιστορία του Φόνου της Παναγιώτας», ο ιατρός Λουκάς Κονανδρέας επιστράτευσε τις μνήμες του, τα πρακτικά από τις δύο δίκες που έγιναν, τις εφημερίδες της εποχής, καθώς και άφθονο υλικό που συγκέντρωσε ο ίδιος από τις 160 περίπου συνεντεύξεις που πήρε.

Γιατί όμως αποφάσισε να γράψει για έναν φόνο, ο οποίος έγινε πριν από 60 και πλέον χρόνια σε ένα άγνωστο μικρό χωριό; Φυσικά, ήταν ένας φόρος τιμής στην Παναγιώτα και τον πατέρα του που πήρε πάνω του όλες τις ευθύνες συμβάλλοντας στην απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο Λουκάς Αθανασίου Κονανδρέας είναι γιατρός και γεννήθηκε στο Κουπάκι Φωκίδας. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την στρατιωτική του θητεία και το «αγροτικό ιατρείο» μετανάστεψε στον Καναδά και στις Η.Π.Α. για μετεκπαίδευση στην Ιατρική: Τορόντο, Σικάγο και Καλιφόρνια.

Άσκησε επείγουσα ιατρική σε διάφορα νοσοκομεία της Καλιφόρνιας και στη συνέχεια μετακόμισε στο Κονέκτικατ, όπου οργάνωσε και διευθύνει μέχρι σήμερα ένα ιατρικό κέντρο επειγόντων περιστατικών. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία, η οποία είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας και έχουν δυο γιους.

Το βιβλίο «Καλύτερα Σκοτωμένη παρά Χωρισμένη: Αληθινή Ιστορία του Φόνου της Παναγιώτας» που κυκλοφόρησε πρώτα στα αγγλικά, έχει λάβει στην Αμερική,πολλές σημαντικές διακρίσεις.


Πρόταση για διάβασμα: «Ο Τζίμης στην Κυψέλη», του...
Πρόταση για διάβασμα: «Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβά...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/