InTownPost

Ακολουθήστε μας :

28
Κυρ, Νοε
Tο διάβασαν 291 άτομα (291 Views)

«Γένους Θηλυκού», γράφει ο Νίκολαος Μαντάς

GTHYL111-ITP01EXON


Γυναίκα σπάνια, γυναίκα, που αν είσαι αντράκι δεν πρέπει να την ερωτευτείς. Γυναίκα που σε πουλάει και σε αγοράζει. Γυναίκα που πρέπει να της φέρεσαι σωστά, το αξίζει. Αξίζει να μείνεις όταν ανοίγει την πόρτα της και όχι να γυρίσεις την πλάτη σου, να δείξεις έμπρακτα ότι είσαι εκεί, βράχος, στήριγμα, άντρας και σωστό αρσενικό , για μια γυναίκα που είναι φτιαγμένη να σου αφήσει το σημάδι της.

Γυναίκα που διαβάζει, γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει. Μια τέτοια τρελή και παλαβή αν την βρεις την ερωτεύεσαι είναι πνευματώδης και πλανεύτρα. Γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της γεννημένη ηγέτης για τα λίγα αρσενικά που υπάρχουν. Γυναίκα που σκέφτεται και πράττει στρατηγικά, που ό,τι θέλει το διεκδικεί, που μπορεί να φαίνεται κοριτσάκι αλλά είναι γυναίκα που ξέρει που πατάει, γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά.

Μια τέτοια γυναίκα θέλει ένας άντρας στην ζωή του, το απόλυτο θηλυκό, μια γυναίκα φτιαγμένη να σε κάνει να ξεχάσεις πως ήσουν πριν και με ποια ήσουν πριν, μια γυναίκα φλόγα από αυτές που έχουν όνειρα στο βλέμμα τους, αθωότητα στο χαμόγελο τους, μια γυναίκα που με τα νάζια της σε γεμίζει, η παιδικότητα είναι στην φύση της και στο αίμα της κυλάει αυθορμητισμός. Θα σου πει αυτό που θέλει όπως το θέλει και θα είναι και αυστηρή και γλυκιά. Αυτή η γυναίκα είναι ο προορισμός και όχι η στάση για κάποιον που ξέρει να εκτιμάει. Γιατί μια τέτοια γυναίκα δεν την επιλέγεις σε επιλέγει εκείνη και απλά σε αφήνει να την κερδίσεις.


Γυναίκα, φίλε μου. Γυναίκα ξεχωριστή που σε ισοπεδώνει, δεν την συναντάς συχνά στην μικρή ζωή σου και αποδεδειγμένα όταν επιλέγεις να αφήσεις μια τέτοια γυναίκα έχεις και μικρό μυαλό. Γιατί εκείνη δεν υποκρίνεται, δεν θα σου το παίξει άνετη, ούτε δύσκολη, δεν θα σταθεί σε περιτυλίγματα. Θα κάνει φασαρία για την ουσία και όχι για τον θόρυβο.

Γυναίκα τέτοιου βεληνεκούς ξέρει να συμπεριφέρεται, ξέρει την αλφάβητο της συμπεριφοράς, ό,τι εσύ ζητούσες από τις άλλες γυναίκες αυτή τα έχει όλα, απλά επειδή είναι εκείνη, χωρίς καν να προσπαθεί, απλά είναι ο εαυτός της.

Σε ακούει προσεκτικά και ρωτάει συνέχεια, μιλάει και παθιάζεται με μικροπράγματα, όπως είναι ο έρωτας, η αγάπη, η μουσική, ο χορός, ο άνθρωπος. Γυναίκα που δεν αφήνει τον εαυτό της και μαθαίνει συνέχεια. Ενθουσιάζεται με τις νέες ιδέες και οι απόψεις της μπορεί να αλλάζουν αλλά το ήθος και οι αξίες της μένουν σταθερές.

Μια γυναίκα που όταν σου δοθεί θα είναι δίχως όρια γιατί δεν είναι κοριτσάκι. Είναι η γυναίκα που θα σε μάθει να δίνεσαι χωρίς όρια, θα σε μάθει πως δεν γίνεται αλλιώς γιατί αν μείνεις με αυτή την γυναίκα θα περάσει το δικό της.

Αυτή η γυναίκα έχει τον έρωτα ως υπέρτατη αξία. Κλαίει για τον έρωτα, γελάει με τον έρωτα. Συγκινείται με τον έρωτα. Δεν βάζει τη ζωή της σε κουτάκια, βάζει όλα τα υπόλοιπα γιατί θέλει να είναι όλα σε τάξη και να μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Αγαπάει πολύ ή καθόλου.

Αυτή η γυναίκα λοιπόν για εμένα είναι ο ορισμός της θηλυκότητας. Είναι γεννημένη για να είναι γυναίκα, δεν το προσπαθεί καν, απλά είναι ο εαυτός της. Δεν το παίζει άντρας, ξέρει να συμπεριφέρεται, να σου βάζει όρια και να σε βάζει στην θέση σου και να παραμένει το απόλυτο θηλυκό. Ναι, έχει απαιτήσεις που δεν αγοράζονται που πρέπει να πληρώνω μια ζωή. Αλλά είναι αυτή που κατακτάει το μυαλό μου χωρίς προσπάθεια, αυτή που κινούμαι στο ίδιο μήκος κύματος και με κάνει να αναρωτιέμαι ποιος πουλάει ποιόν και ποιος αγοράζει ποιον.

Με αυτή την γυναίκα μπορείς να κάνεις τα πάντα. Φιλιά στην βροχή, χορό στο μπαλκόνι, χάδια στο πάτωμα μπροστά από το τζάκι. Γυναίκες σαν αυτή ονειρεύονται το για πάντα και έχουν ήδη σχεδιάσει το αύριο, το μεθαύριο πριν εσύ καν σκεφτείς την επόμενη ώρα. Γυναίκα που αν βρεθείς μαζί της θα σε πάει σε μέρη που δεν θα πήγαινε κάνεις με ευκολία. Σε ταξιδεύει σε τόπους, που αν πας δεν επιστρέφεις.

Πατρίδες για άντρες που θέλουν να μείνουν.


«Η Αφιέρωση στον Πόρτο Γερμενό», γράφει ο Νικόλαος...
«Ἄχ Ἑλλάδα μου, λιακάδα μου...», γράφει ό Ἀνδρέας ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/