fbpx

banner αεροδρομίου

«Eurovision: Η «Βασίλισσα» Γυμνή», γράφει ο Νάσος Καββαθάς

 

 

Νάσος Καββαθάς

Νάσος Καββαθάς

jokersbonus@yahoo.com

Madonna: η πτώση μιας «βασίλισσας» για γέλια 

Όπως στο παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά», όπου φώναξε το παιδάκι: «Μα ..ο βασιλιάς είναι γυμνός», έτσι άκουσα τον ψίθυρο να διαπερνάει την κοινή γνώμη, αν και η πλειοψηφία λούφαξε, το μήνυμα ακούστηκε δυνατά κι ολοκάθαρα, σα να το φώναξε ένα παιδί:

«Η βασίλισσα είναι παράφωνη».

Η «βασίλισσα» της ποπ είναι και πάντα ήταν κακή τραγουδίστρια.

Σας πληροφορώ ότι η «βασίλισσα της ποπ» δεν ήταν ποτέ καλύτερη ως τραγουδίστρια απ’ ότι είδε κι άκουσε το κοινό της Eurovision. Με ικανοποίηση πρόσεξα ότι η κατακραυγή είναι γενική στα μέσα. Η Μαντόνα, το αρχέτυπο για κάθε σαχλή ατάλαντη πιτσιρίκα, πιτσιρίκο ή gay ελευθερίων ηθών που θέλει να γίνει σταρ, no matter what, αποκαλύφθηκε, αποκαθηλώθηκε.

«Να είσαι ο εαυτός σου!»

Να λοιπόν, ψωνισμένα αγοράκια και κοριτσάκια-στάρλετς, μπορείτε να γίνετε από τοπικές φιρμίτσες στη χώρα σας, όπως ο κάθε Ρουβάς, ή και διεθνείς ακόμα, όπως η κάθε Lady Ga Ga ή Madonna. 

Γνωρίζετε ήδη  τα σοφά λόγια των ήδη εστεμμένων, ο Τύπος διαλαλεί τέτοια σοφά λόγια, όπως αυτά τα ειλικρινέστατα λόγια της Madonna όταν πρωτοέσκασε με το χιτ «Σαν παρθένα» (Like a virgin’): «Πάντα (!) σκεφτόμουν το χάσιμο της παρθενιάς μου ως μια κίνηση καριέρας», ταδε έφη Madonna.

Ο δρόμος σας θα περάσει από τις κλίνες βρυκολάκων της διαφθοράς, το γνωρίζετε ήδη, ξέρω μάλιστα πολλούς ηθικότατους ανθρώπους που έκπληκτος τους ακούω σε ανάλογες συζητήσεις να υποστηρίζουν την αποφασιστικότητά σας! «Ναι μεν θα κρεβατωθώ με τα γκόλουμ, αλλά θα πετύχω το σκοπό μου! Θα γίνω σταρ! Σταρ!»

Τι κι αν δεν έχεις φωνή, ταλέντο. Λεπτομέρειες. Θα σου φέρουν τους κατάλληλους. Όπως αυτόν τον καμμένο που συνόδευε την ξοφλημένη «βασίλισσα» στην καταστροφική κάθοδό της απ’ τα σκαλιά της eurovision σφαγιάζοντας το «Like a prayer», (θα μπορούσε να το αποφύγει με full playback), σε αστείο, παραφουσκωμένο στυλιζάρισμα α λα Game of Thrones – μόνο για να γελοιοποιηθεί αντί για να εντυπωσιάσει.

The freak-ier the better

Και ναι, αν όλα πάνε καλά, αν είσαι τυχερός/η δηλαδή, (αφού υπάρχουν μυριάδες πρόθυμα ψώνια σαν εσένα), αναλόγως τα σεξουαλικά κέφια των βρυκολάκων δηλαδή και της δικιάς σου ικανότητας να «πλασάρεις την πραμάτεια σου», να: θα βρεθείς να τραγουδάς κάπου όπως στη eurovision, θα βγάλεις και λεφτά με τη σέσουλα (αν προσέχεις) κι αν παραείσαι και άφωνος/η μην ανησυχείς… τα media θα σε στηρίξουν.

Τι κι αν μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα βομβαρδίζουν σχολεία, εσύ μένεις προσηλωμένος/η στο μεγάλο όραμα: «Να είσαι ο εαυτός σου, τόλμησε»! Δίπλα σου γκροτέσκοι άγγελοι όπως η «Κοντσίτα» κι η «Ντάνα Ιντερνάσιοναλ» θα πλασάρονται ως άγγελοι – τι λέω –  ως «Σωτήρες του Κόσμου» με το ηχηρό, αυτονόητο και για τον πιο κουτό, σύνθημα «Να είσαι ο εαυτός σου, τόλμησε»!

Όλοι ενωμένοι σ’ ένα κιτς gay-ised όραμα με κακή μουσική υπόκρουση.

The freak-ier the better, «Όσο πιο εξωφρενικό τόσο το καλύτερο», είναι σίγουρο ποντάρισμα:

Γίνε καραγκιόζης, γίνε μια ανθρώπινη καρικατούρα-κόμικ. Θα πετύχεις.

Είσαι γελοίος/-α;

Έχεις ακόμη περισσότερες πιθανότητες. Δες την Ga Ga, δες την περσινή νικήτρια της eurovision: αν η κοπελίτσα αυτή δεν πρέσβευε το γελοίο, τότε παρακαλώ κάποιος να μου εξηγήσει τι ήταν αυτο; «Να είσαι ο εαυτός σου, τόλμησε»!

Βάζω στοίχημα: οποιαδήποτε χρονιά πάει κάποιος «καλλιτέχνης» ή κάποιο γκρουπ με κραυγαλέα καραγκιοζίστικες ενδυμασίες και συμπεριφορά ή θα κερδίσει ή το λιγότερο, θα γίνει είδηση πανευρωπαϊκού βεληνεκούς. Γίνε καραγκιόζης και θα ‘πετύχεις. The freakier the better. Το τραγούδι δεν έχει καμία σημασία.

Πολλοί «διεθνείς», ακόμη και ισραηλινοί καλλιτέχνες και γκρουπς μποϋκοτάρουν το Τελ Αβιβ για συναυλίες, όπως παλιότερα το «Sun City» της Νότιας Αφρικής, με το άπαρτχάϊντ, έπεφταν μάλιστα και βαριά πρόστιμα από ενώσεις καλλιτεχνών! 

Έτσι, οι αμοιβές που έρχονται από εκεί είναι μεγαλύτερες και δελεαστικές.

Ήταν μια προκλητικά κακή Eurovision -μόνο οι Ισλανδοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων- με πολλά άλλα στοιχεία που δεν αναφέρω εδώ για να μην τα διαφημίσω, και η επίσημη πτώση της πολυδιαφημισμένης τέως τσοντο-βασίλισσας της ποπ ήταν το κερασάκι.