InTownPost

Ακολουθήστε μας :

19
Κυρ, Σεπ
Tο διάβασαν 397 άτομα (397 Views)

Η Ομαδική Έκθεση «Dream of» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

EKTH222-ITP009EXONA1


Η ομαδική, εικαστική έκθεση «Dream of», προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό να «Ονειρευτεί Ελεύθερα», μέσα από τα έργα σύγχρονων εικαστικών στο εμβληματικό περιβάλλον του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, από την Τετάρτη, 23 Ιουνίου έως το Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021.

Για το concept της έκθεσης υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Λαζάρου και η πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net. Στο πλευρό του, η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα Art Hub Athens/ Art for social change, συνδιοργανώνει την έκθεση υπό την φροντίδα της επιμελήτριας εκθέσεων, Τώνιας Νησωτάκη.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Antinea BoletsiAntoni DraganChristina Savvatianou (Paraxeno Daimonio) – Marialena SarrisNikolas KarathanasisStella Sevastopoulos – Γιώτα Αγγελοπούλου – Ιφιγένεια Αποστολοπούλου – Ρένα Βαλλιάνου – Ματίνα Γιάγκα – Λάμπρος Γιώτης – Γιώτα Σωτηρίου Δρεττάκη – Ρούντυ Ζαχαρία – Κώστας Καπράνος – Μιράντα Κατσίφα – Μαρίνα Κορέλλη – Γιάννης Κόρμπος – Αγγελική Κώσταλου – Ανδριάνα Βερενίκη Λάππα – Δόμνα Μπέτσιου – Ευαγγελία Μπολάνη – Κωνσταντίνα Ντζιαβού – Αναστάσιος Νυφαδόπουλος – Όλγα Ξυθάλη – Χάρης Παμφίλης – Θεοδοσία Παπαδοπούλου – Βίκυ Σαρρή – Στέλλα Σερέφογλου – Κατερίνα Τζάρα – Μαίρη Τριβιζά – Σοφία Φουντουλάκη – Κατερίνα Χατζή – Κατερίνα Χορταριά – Γιώργος Χουντάλας


 Χορηγός Επικοινωνίας


Μπολάνη Ευαγγελία, Μπαλαρίνα


Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, που οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του βοηθούν όχι μόνο στη διάδοση του μηνύματος της έκθεσης αλλά και στη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας που διέπουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις την περίοδο αυτή.

Η επιμελήτρια εκθέσεων της Art Hub AthensΤώνια Νησωτάκη επισημαίνει στο κείμενό της:

««Ο πρωταρχικός σκοπός του καλλιτέχνη είναι να απελευθερωθεί και κοινοποιώντας το έργο του σε άλλους ανθρώπους να τους προσφέρει την ίδια απελευθέρωση» (Sigmund Freud)

»Η δύναμη των ονείρων σύμφωνα με τη φροϋδική θεωρία είναι να είναι «φύλακες του ύπνου, οι οποίοι ξεφορτώνονται τις διαταραχές του». Τα όνειρα παίρνουν πληροφορίες από πρόσφατες εμπειρίες, "τα κατάλοιπα της ημέρας" που αναζητούν μια ευκαιρία για να εκφραστούν, και τις μετουσιώνουν στο περιεχόμενό τους. Αντίστοιχη διαδικασία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακολουθεί η καλλιτεχνική δημιουργία. Ίσως το εικαστικό έργο να αποτελεί μετουσίωση των εμπειριών του καλλιτέχνη σε μια αντίστοιχη προσπάθεια απαλλαγής από τις "διαταραχές της ζωής", δίνοντάς τους μορφή και υπόσταση και ερχόμενος σε συνδιαλλαγή μαζί τους.

Όπως οι μηχανισμοί διεργασίας των ονείρων υποκρύπτουν πτυχές του ασυνειδήτου μας που μας διαφεύγουν, αντίστοιχα μπορεί να δρα και το έργο τέχνης, φανερώνοντας νοήματα το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να μοιάζει εκ πρώτης όψεως ασαφές. Τα έργα που επενδύονται με τέτοια ψυχική ενέργεια δεν μπορούν παρά να μας συγκινούν βαθιά και να παρουσιάζονται ενώπιόν μας ως γοητευτικά μυστήρια, εκφράσεις βαθύτερων επιθυμιών.»


Photo galley έργων εικαστικών

Γενικές Πληροφορίες:

Dream of… – Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εγκαίνια: Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα: 18:00' – 22:00'.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουνίου – 17 Ιουλίου 2021 (η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό από την Τετάρτη, 23 Ιουνίου)

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία:

Δημήτρης Λαζάρου – email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνδιοργάνωση:

Art Hub Athens/ Art for social change https://arthubathens.org/

Επιμέλεια & κείμενο έκθεσης:Τώνια Νησωτάκη 


Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Κασσαβέτη 18, 145 62 Κηφισιά

Τηλ: 210 80 19 975

email: info@iett.grwebsite: www.iett.gr

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Παρασκευή: 11π.μ. – 18:00'

Σάββατο: 11π.μ. – 17:00'

Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

Είσοδος Ελεύθερη

Κατά την έναρξη και τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, με βάση τα επίσημα μέτρα που κάθε φορά ανακοινώνονται για τους χώρους τέχνης.

Έκθεση Εννοιολογικών Έργων του Κώστα Ευαγγελάτου σ...
Με «Καλοκαιρινή Διάθεση - Summer Mood» η ομαδική έ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/