InTownPost

Ακολουθήστε μας :

28
Κυρ, Νοε
Tο διάβασαν 218 άτομα (218 Views)

«Έρως ανίκατε μάχαν», γράφει ο Νικόλαος Μαντάς

EROS111-ITP0098EXON01NW


Ο Έρως γεννήθηκε την ημέρα των γενεθλίων της Αφροδίτης. Ο φτερωτός θεός χτυπούσε με τα βέλη του δυο ανθρώπους και αυτοί ερωτεύονταν παράφορα. Ο Έρως ένας ξανθός παιχνιδιάρης με καλογυαλισμένες σαΐτες, που όταν μεθάει από το νέκταρ δεν ξέρει που βαράει, τότε μπαίνεις σε μια σχέση που μόνο μαρτύριο την λες, γεμάτη ανασφάλεια, αρνητικά συναισθήματα, θλίψη και στρες.

Ο έρωτας είναι η άβυσσος του πιο όμορφου συναισθήματος που υπήρξε ποτέ, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ποτέ αρκετό. Δεν μπορείς να δίνεις συνέχεια κομμάτια από την ψυχή σου, το ποτάμι στερεύει και μετά πρέπει να περιμένεις μια καινούργια μπόρα, διαφορετικά ποτέ δεν θα γεμίσεις με τις βροχούλες.

Ένας έρωτας αξίζει να μετατραπεί σε αγάπη. Στο έργο της ζωής μας έχουμε αρκετούς κομπάρσους, μα, η εξαίρεση πρέπει να είναι μια, ένας άνθρωπος συμπρωταγωνιστής, που θα μετατρέψει τον έρωτα σε αγάπη διαφορετικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να υποτάσσεσαι οικειοθελώς σ' ένα πρόσωπο, σ' ένα σώμα και μια ψυχή που για χάρη της θα άξιζε να θυσιάσεις την ύπαρξη σου. Αν προσπαθείς τον κομπάρσο να τον βαφτίσεις πρωταγωνιστή δεν θα πετύχεις ποτέ τίποτα και το έργο της ζωής σου θα πάει άπατο. Αν υποψιάζεσαι πως κάτι νιώθεις ότι δεν πάει καλά, αν έχεις αρνητικά συναισθήματα, μη νομίζεις πως κάτι θα αλλάξει στην πορεία. Είναι αξιοθρήνητο να στηρίζεσαι στην πλάνη του χρόνου, ο χρόνος δεν θα αλλάξει κάτι μα θα βάζει την σχέση σου σε μια θέση αναλώσιμη, χρησιμοποιημένη και εξευτελιστική, κάπου χαμηλά. Θα χάνεις αστέρια και θα πηγαίνεις πιο χαμηλά.

Τέτοιοι έρωτες δυστυχώς σε πάνε στην ανούσια αγκαλιά του, που είναι χιλιοχρησιμοποιημένη από πολλούς, που είχε ή έχει ακόμη στην ζωή του και εσύ καταλήγεις να σκέφτεσαι τον ρόλο που παίζει στην ζωή σου ένας τέτοιος άνθρωπος που μπορεί να το έχει ο κάθε ένας ή η κάθε μια, τι σου προσφέρει ;! Πέρα από τα λόγια που έχει πει σαν από βιβλίο παραμύθι, πόσο προσπαθεί να σε κάνει ευτυχισμένο ως οντότητα. Λυπάμαι για εσένα και τον έρωτα σου γιατί αν δε σε κάνει να νιώθεις οικεία, γαλήνια με σεβασμό, εμπιστοσύνη και ουσιαστικότερα πράγματα όπως η κατανόηση, αν δεν σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος μέρα με την μέρα, τότε λυπάμαι για εσένα που σου κλείνει τα μάτια μοχλεύοντας καταστάσεις, λυπάμαι γιατί αντί να σε γεμίζει καταφέρνει να σε αδειάζει μέχρι που συνηθίζεις και έτσι εκμαιεύει από εσένα πολύτιμες στιγμές και σε ωθεί να απαξιώνεις την ευτυχία σου με κάποιον άλλο.

Με αυτόν τον άνθρωπο που μαζί σου θα θέλει τα πάντα, θα θέλει να μπορεί να κάνει τα πάντα και να κάνει τα αδύνατα δυνατά, ακόμη και αυτά που δεν μπορεί αλλά θα προσπαθεί. Αυτός που δεν θα σε γεμίζει με αμφιβολίες και ανασφάλειες ούτε για μια στιγμή. Αυτός που θα ψάξει κάθε σπιθαμή του σώματος σου και της ψυχή σου όχι επειδή θέλει να κλέψει τους θησαυρούς σου, αλλά γιατί θα θέλει να κατανοήσει εσένα ολοκληρωτικά. Η θέληση του θα τον γεμίζει δύναμη να σε καταλάβει , να μετατρέψει τον έρωτα σε αγάπη. Να αγαπήσει τις λεπτομέρειες, τις διαφορές σας και τα σκοτάδια σου και τότε, όταν θα σταθείς ευάλωτος άνθρωπος και θα καταβάλλεσαι από τις αδυναμίες σου, τότε θα είναι εκεί ο συμπρωταγωνιστής σου να σε στηρίξει και να σε αγαπήσει ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας στιγμές που θα θυμάσαι για πάντα.

Οι άνθρωποι που αξίζουν φαίνονται και τα αστέρια δεν μένουν στο παρασκήνιο. Κουραζόμαστε από τα επιφανειακά πράγματα. Αν κάτι αξίζει θα έχει ήδη ανοίξει τα φτερά του και θα σε έχει πάει στον έβδομο ουρανό, θα σε ταξιδέψει με μαγικά χαλιά στον τροπικό του Καρκίνου και από μέσα σου θα βγαίνει μια αύρα θεϊκή. Θα σε πάει βόλτα από την αγορά του Αλ Χαλίλι και θα είναι η πηγή σου. Θα είναι ο άνθρωπος που θα τον ερμηνεύεις και θα σε ερμηνεύει.

Δεν μου λέει κάτι και δεν αξίζει να συμβιβάζομαι με ανθρώπους λίγους, με ανθρώπους κοινούς και με ανθρώπους που φοράνε παρωπίδες. Μπούσουλας θα είναι πάντα οι αξίες του ανθρώπου, ο άνθρωπος που θα προσφέρει όχι μόνο σαρκική αλλά και εγκεφαλική ευχαρίστηση, θα έχει ιδανικά και θα γεμίζει τον άδειο χώρο που έχω φυλάξει για αυτόν. Ο άνθρωπος που θα μπορούμε να συναντάμε τις σκέψεις μας και να γίνονται ένα.

Θέλω έναν κόσμο απ' τον οποίο θα πηγάζουν δυο ευτυχισμένες ψυχές, καλοί οι ενθουσιασμοί και τα ερωτοχτυπήματα, καθώς όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες στην ζωή.

Αλλά, αυτά που ζεις με έναν άνθρωπο καλό είναι να γίνονται ο ακρογωνιαίος λίθος μιας σταθερής σχέσης, με βάσεις που θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και θα καταλήξουν σε ένα κοινό δημιούργημα. Δύο σώματα που απλά συναντιούνται για μια στιγμή, για μια σαρκική απόλαυση, δυο δέρματα που ενώνονται το βράδυ και το πρωί είναι δυο ξένες ψυχές, δυο σκέψεις που ουσιαστικά δεν συναντιούνται πουθενά και δεν εφάπτονται, είναι δυο κορμιά άδεια. Δυο κορμιά που δεν ταξιδεύουν αλλά μένουν στάσιμα. Γιατί σε τέτοιους έρωτες ανούσιους, τι θα έχεις να θυμάσαι ;


«Batida De Coco», γράφει ο Νικόλαος Μαντάς
«Ένα ποτό με τον Βαγγέλη», αφηγείται ο Νικόλαος Μα...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/