InTownPost

Ακολουθήστε μας :

14
Δευ, Ιουν
Tο διάβασαν 68 άτομα (68 Views)

«Έντιμος Κλέφτης»

HT_STILLS_021-copy


«Έντιμος Κλέφτης»

(Honest Thief)

Είδος: Περιπέτεια δράση

Παραγωγή: Η.Π.Α. (2020)

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς

Με τους: Λίαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ράμος

Διάρκεια: 93΄

Διανομή: Tanweer


Ο Τομ (Λίαμ Νίσον – ο γνωστός Λίαμ) είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος, ασύλληπτος ληστής και ένας προσφάτως ερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την Άννι (Κέιτ Γουόλς - καλή) τον οδηγούν να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία για πάντα.

Αποφασίζει να παραδοθεί στο F.B.I. και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του F.B.I. είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας και ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται.


Το σταθερό έδαφος που ορθώνεται η καινούργια ταινία δράσης του πληθωρικού Λίαμ Νίσον είναι ο έρωτας. Ο «άψογος» ληστής τραπεζών που χρόνια παραμένει εκτός σύλληψης, ένεκα των άριστα σχεδιασμένων ριφιφί που οργανώνει μόνος του δίχως συνεργάτες, ανταμώνει την αγάπη στην ώριμη γυναίκα που ξέρει τι θέλει από την ζωή της. Οι διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί θέλουν να βάλουν στο χέρι την λεία ετών του κλέφτη και, βέβαια, να βγάλουν από την μέση τον κλέφτη. Εδώ, λοιπόν, είναι που αρχίζει το γλέντι καισυναντάμε τον γνωστό Λίαμ, αυτόν που ξέρουμε και έχουμε μάθει. Υπάρχουν, βεβαίως, οι σκοτωμοί, οι εκρήξεις και όλα όσα απαιτούνται ως οι απαραίτητες ακολουθίες σε μια ταινία του είδους με τον Λίαμ σε μια πιο ήπια μορφή.

Ο Μαρκ Γουίλιαμς κατά βάση είναι παραγωγός και, μάλιστα, καλός στην δουλειά του, που ενίοτε απλώνει την συγγραφική του πένα σε σενάρια. Η μεγάλη του επιτυχία από την θέση του παραγωγού είναι η τηλεοπτική σειρά «Ozark», που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με την πρωτότυπη ιδέα και για την επιλογή των ηθοποιών. Ο «Έντιμος Κλέφτης», δεν είναι η ταινία που ανακαλύπτει την πυρίτιδα στο είδος, αλλά ως δεύτερη ταινία του, ο Γουίλιαμς, διευθύνει την παραγωγή και από το σκηνοθετικό όχημα, για να την οδηγήσει άκρως ικανοποιητικά και έντιμα στους δρόμους που έχει επιλέξει να ξετυλίξει την ιστορία του. Το κοινωνικό δράμα του 2016 «Ο Σύμβουλος» (A Family Man) με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, που είναι και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γουίλιαμς, άναψε το πράσινο φως για μια ταινία δράσης, άδολης αγάπης και κάθαρσης του παρελθόντος μέσα από δυσκολίες για να βροντοφωνάξει ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, πως ο πραγματικός και ώριμος έρωτας για να αποκαλυφθεί και να στεριώσει πρέπει να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Ο εγγυημένος μεταφορέας αυτής της μετάβασης, όπως και να το κάνουμε, είναι ο δικός μας άνθρωπος, ο ισοπεδωτικός Λίαμ Νίσον. Ε, τον συμπαθούμε!


Photo Gallery: «Έντιμος Κλέφτης»

«Σουπερνόβα»
«Μάρτιν Ίντεν»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/