InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 95 άτομα (95 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Έγκλημα στην Πάρο», του Γιώργου Μπακούρη

PAR22-ITP0098EXON009Συγγραφέας: Γιώργος Μπακούρης

Είδος: Αστυνομικό μυθιστόρημα

Σελίδες: 330

Τιμή: € 16

Πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιούλιος 2014, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ημερομηνία επανακυκλοφορίας: Αύγουστος 2021

Εκδόσεις: Περίπλους


Το στυγερό έγκλημα στην Πάρο αναταράζει τα νερά της κοσμοπολίτικης κοινωνίας του νησιού.

Ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης καταφτάνει στο νησί για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, προσκεκλημένος του επιστήθιου φίλου του και γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κωστένογλου.

Στην πολυτελή βίλα γνωρίζεται με τους υπόλοιπους καλεσμένους, έναν εφοπλιστή με την οικογένειά του, έναν μεγαλοτραπεζίτη, μια κοσμική καλλονή και μια φίλη της οικοδέσποινας από το Λονδίνο. Η εκλεκτή παρέα ξεκινάει τις διακοπές της με μπάνια στη θάλασσα, βόλτες στο νησί, ξενύχτι και ερωτικές προκλήσεις.

Οι ανέμελες ημέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ. Τα απειλητικά μηνύματα που εμφανίζονται γραμμένα στους τοίχους των δωματίων θα διαταράξουν τη θερινή ραστώνη. Το μυστήριο θα κορυφωθεί όταν ένας καλεσμένος θα βρεθεί στραγγαλισμένος στο δωμάτιό του. Οι διακοπές τελειώνουν για τον Παπαγιανίδη που καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο.

Οι πάντες στη βίλα, καλεσμένοι και υπηρετικό προσωπικό, είναι ύποπτοι. Τα πιθανά κίνητρα είναι πολλά και ισχυρά. Το ίδιο ισχυρά όμως είναι και τα άλλοθί τους. Ο Κλέανθος Παπαγιανίδης έχει να αντιμετωπίσει ένα αδιέξοδο.


Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Η Παπαϊωάννου καθότανε στη μικρή ξύλινη καρέκλα του γραφείου ακριβώς απέναντι από τα δύο κρεβάτια. Ο Παπαϊωάννου στεκότανε όρθιος δίπλα της με το χέρι του ακουμπισμένο στον ώμο της. Έδειχναν ψύχραιμοι, σχεδόν αποκομμένοι από τη σκηνή, σαν να επρόκειτο για απλούς περαστικούς που εντελώς τυχαία βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και παρακολουθούσαν αδιάφορα το συμβάν. «Είστε καλά;» ρώτησε ο Κλέανθος, αλλά αμέσως το μετάνιωσε, αφού ήτανε προφανές από τη στάση τους ότι δεν είχανε ταραχτεί καθόλου.

«Είμαστε μια χαρά, κύριε Παπαγιανίδη. Δεν έγινε τίποτα. Προφανώς κάποιος έκανε μια φάρσα εντελώς κακόγουστη. Λυπάμαι μόνο που τέτοια ώρα θα αναγκάσουμε το προσωπικό του σπιτιού να καθαρίσει αυτές τις ανοησίες», απάντησε εντελώς ατάραχος ο Παπαϊωάννου.

«Μην το σκέφτεστε καν. Δεν θα τους πάρει πάνω από δύο λεπτά», τους διαβεβαίωσε με προθυμία ο Γιώργος ενώ έκανε ταυτόχρονα νεύμα στη Σουμίρα, η οποία εξαφανίστηκε σαν σίφουνας προς το κεντρικό σπίτι για να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα σύνεργα καθαρισμού.

«Αλήθεια, με τι γράφτηκαν οι λέξεις;» ρώτησε ο Κλέανθος, καθώς είχε πλησιάσει τον τοίχο και τις επεξεργαζόταν. Μέτρησε τέσσερις, μία εκ των οποίων δεν ήτανε ολοκληρωμένη αφού της έλειπε το τελευταίο γράμμα. Οι λέξεις δεν ήτανε γραμμένες καθαρά, αλλά βιαστικά, ένδειξη ότι όποιος το έκανε δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεσή του.

«Με το κόκκινο κραγιόν μου. Το βρήκα πεταμένο στο πάτωμα, δίπλα στο κρεβάτι μου», ακούστηκε να λέει η Παπαϊωάννου. «Να, εκεί».

Ο Κλέανθος γύρισε και κοίταξε προς το μέρος που του έδειχνε η Παπαϊωάννου, στη βάση του κρεβατιού της. «Φαντάζομαι ότι δεν το πετάξατε εσείς αυτό;» τη ρώτησε ο Κλέανθος καθώς σήκωνε από το πάτωμα ένα χαρτομάντιλο που είχε εντοπίσει κοντά στο σημείο που του είχε υποδείξει.

«Δεν συνηθίζω να πετάω πράγματα στο πάτωμα. Πώς βρέθηκε εκεί;»

«Φαίνεται ότι ο δράστης το χρησιμοποίησε για να πάρει τις προφυλάξεις του, να μην αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα», είπε ο Κλέανθος.

«Μήπως υπερβάλλετε, κύριε Παπαγιανίδη; Σίγουρα θα της έπεσε της Ασπασίας χωρίς να το καταλάβει», είπε ο Παπαϊωάννου.


Ο Γιώργος Μπακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Γενεύη. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα, όπου επέστρεψε το 1998.

Το «Έγκλημα στην Πάρο» από τις Εκδόσεις «Περίπλους» επανεκδίδεται. Πρωτοκυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Παπαδόπουλος» το 2014. Το δεύτερο μυθιστόρημά του συγγραφέα με τίτλο «Σιωπηλά Εγκλήματα» κυκλοφόρησε το 2018 πάλι από τις Εκδόσεις «Περίπλους».

Και στα δύο αυτά αστυνομικά μυθιστορήματα πρωταγωνιστεί ο ιδιότυπος αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης.


Πρόταση για διάβασμα: «Το Λευκό Δωμάτιο», του Αλέξ...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Θεία Μπέμπα», της Ισμήνης...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/