16
Πεμ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

«Dominion»: Το ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον Joaquin Phoenix, γράφει ο Νάσος Καββαθάς

«Dominion» = «Κυριαρχία»


Μέρες που είναι, κάνω τις ευχές μου. Εν προκειμένω εύχομαι να ήταν περισσότεροι άνθρωποι που να ασπάζονταν την οπτική μου πάνω στο θέμα των Δικαιωμάτων των Ζώων, όλων των ειδών ζωής δηλαδή, αφού κι ο άνθρωπος ζώο είναι.

Καλά κάνουν όσοι διαμαρτύρονται, καλώς γίνονται νέοι νόμοι για τη βία απέναντι στα ζώα, για τα αδέσποτα και σιγά-σιγά, ευτυχώς, γίνονται βήματα.

Μα θεωρώ, ότι όλα αυτά σαν σύνολο ωχριούν απέναντι στo επικών διαστάσεων ανθρώπινο τερατούργημα: την Κόλαση των Ζώων της κτηνοτροφίας, των ζώων που τρώτε.

Δείτε το ντοκυμαντέρ "Dominion" (2018) με την αφήγηση του έξοχου Joker- Joaquin Phoenix, της Rooney Mara, καθώς και να ενημερωθείτε για το Dominion MovementAnimal Rights ή οποιοδήποτε άλλο τέτοιο κίνημα. Μπορείτε απλούστερα να αναθεωρήσετε στα περί κρεωφαγίας.

https://youtu.be/LQRAfJyEsko

Τα ζωάκια των παιδικών παραμυθιών στα κολαστήρια της κτηνοτροφίας


 


Αυτή είναι η εμπειρία ζωής της πλειοψηφίας των γουρουνιών, κοτόπουλων, αγελάδων, προβάτων επί της Γης. Και τι μοίρα καταραμένη είναι αυτή. Αυτό που συμβαίνει σε εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα «κτηνοτροφίας» καθημερινά κάνει το Άουσβιτς να φαντάζει σαν "θέρετρο πολυτελείας", για να έχει κρέας το τραπέζι του δυτικού ανθρώπου και για τη φτηνή παραγωγή του. Καθημερινά. Εννοώ: Ίσαμε εκατό μανιασμένα Άουσβιτς την ημέρα. Τα νούμερα, η βία, η ψυχοπάθεια είναι ασύλληπτα και συντελούν σε ένα πανανθρώπινο έγκλημα διαρκείας. Ο κρεατοφάγος συμμετέχει (αγοράζοντας, τρώγοντας) σε αυτό που συμβαίνει, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά στο χωριό, της «ελευθέρας βοσκής».

Από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέχρι τις μαζικές βασανιστικές θανατώσεις, στο όνομα της μεγιστοποίησης του κέρδους τού κάθε μεγαλοκτηνοτρόφου, τα ζωντανά αυτά πλάσματα αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα, σαν παιχνίδια από τους βασανιστές και χασάπηδές τους.

Πραγματικά λυπάμαι όσους εργάζονται σε αυτά τα κολαστήρια. Δεν γίνεται φυσιολογική ζωή με τέτοια ψυχικά διαφθείρουσα εμπειρία, κτηνωδία, σε καθημερινή βάση. Ενώ βέβαια ο πλούσιος ιδιοκτήτης ζει απερίσπαστος στα πλούτη του, αποκτημένα από τους μαζικούς αυτούς βασανισμούς και δολοφονίες. Το μεγαλύτερο κτήνος απ’ όλα, χωρίς να λερώσει τα μανικιουρισμένα δαχτυλάκια του.

Ένα μεγάλο μέρος του αχρείαστου πόνου, των ελεεινών συνθηκών, συμβαίνουν για οικονομικούς λόγους. Κοινώς: αν τα πράγματα ήταν λίγο πιο ανθρωπιστικά θα έβγαινε λιγότερο κέρδος! Θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι συνθήκες.

Τι σας λέει αυτό το γεγονός; Μήπως: Για να βρίσκεις κρέας στο σούπερ-μάρκετ πρέπει να ζουν άθλια και να σκοτώνονται βασανιστικά τα ζώα που θα βάλεις στο πιάτο σου. Συμμετέχεις, ξεκάθαρα. Φανταζόμαστε ότι -δεν μπορεί!- θα τηρούνται κάποιοι humane κανόνες, ανθρωπιστικοί. Φανταζόμαστε λάθος.Άνθρωπος: το Κυρίαρχο ΕίδοςΓενικότερα: η συνολική συμπεριφορά μας στα ζώα είναι υπό καθεστώς βίαιου και άρρωστου δυνάστη, κι όχι βέβαια εμπαθή και φιλικού συγκάτοικου στη Γη'. Δεν το ‘χουμε για τίποτα. 

Διαθέτουμε αυτήν την άρρωστη εκλογίκευση, βλέποντας τα ζώα ως «αυτά», ως κάτι ουδέτερο, ειδικά όσον αφορά το φαγητό. Λες και όλα συμβαίνουν δια μαγείας από το κτηνοτροφείο μέχρι το τραπέζι. Πρέπει να ξέρεις τι έχει γίνει στο ενδιάμεσο, γι' αυτό είναι αυτονόητο να δεις τι συμβαίνει στ’ αλήθεια, όχι για να σοκαριστείς, αλλά για να έχεις γνώση του τι τρως.

Σίγουρα -φαντάζομαι!- σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τόσο φρικιαστικά τα πράγματα, πάντως τα εισαγόμενα είναι σίγουρα τέτοια, όπως τα βλέπεις στο «Dominion».

Και επανέρχομαι στα γενικότερα: Δεν ξέρω πόσο τυφλός, κουφός, άπονος είναι ο μέσος άνθρωπος απέναντι στα ζώα, ζώο κι ο ίδιος απαράλλαχτο. Σκληροί κι άκαρδοι φασίστες απέναντι σε όλα τ' άλλα είδη ζωής, δεν το 'χουμε σε τίποτα.

Ακόμη κι από τις θρησκείες έχουμε μια αντίληψη για τα ζώα που πάει κάπως έτσι: «Τα έφτιαξε ο τάδε ή ο δείνα δημιουργός για να τρώει και να ντύνεται ο άνθρωπος». Θρησκείες που επινόησαν άνθρωποι των οποίων η τεχνολογία έφτανε μέχρι το σφυρί.
Εξελιγμένα κτήνη


 
 Οι σημερινοί εμείς «υπεράνθρωποι» με τον ανεπτυγμένο τεχνολογικό πολιτισμό έχουμε επινοήσει για τα ζώα μηχανές και βασανιστήρια που θα ντρόπιαζαν και την πιο διεστραμμένη ιστορία τρόμου.

Θα μπορούσα να κάτσω να σας γράψω κατά λέξιν όλο τον επίλογο του ντοκιμαντέρ, καταμετρώντας τις σοβαρές παρενέργειες της μαζικής κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, στην υγεία. Κρατήστε μια λεπτομέρεια, λέει: «Υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 619.000.000 άνθρωποι σε πολέμους σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Το ίδιο νούμερο θανάτων ζώων (και ψαριών) συμβαίνει κάθε τρεις μέρες».

Από το σύνολο όλης αυτής της εικόνας διαγράφεται ξεκάθαρα ο σημερινός άνθρωπος ως το χειρότερο «ναζί» πλάσμα που έχει δει αυτή η Γη.

Η Κόλαση υπάρχει και δεν είναι άλλη από αυτή που δημιούργησε ο άνθρωπος για τα ζώα, με αποκορύφωμά της τη μαζική κτηνοτροφία.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Καταρχήν, σε λίγες δεκαετίες θα εξαφανιστούν τελείως τα ψάρια, οπότε φαντάσου τις επιπτώσεις στο γενικότερο οικοσύστημα. Η μαζική κτηνοτροφία κάνει ανυπολόγιστο κακό στο περιβάλλον γενικότερα.

Όπως δε χρειαζόμαστε, πια, τα δέρματα των ζώων για να ντυθούμε και να φτιάξουμε σκηνές όπως 5000 χρόνια πριν, έτσι: δεν έχουμε στ' αλήθεια ανάγκη του κρέατος στο μενού.

Προσωπικά κάνω την έκκληση: Ελαττώστε το, εάν δεν μπορείτε να το κόψετε τελείως. Και κλείνω με μερικές ακόμη προσωπικές σκέψεις:

Δεν ξέρω πως το κάνετε μα δεν μπορώ να μην συμπονέσω ένα ζώο με την ίδια ένταση που θα συμπονούσα έναν άνθρωπο, οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα. Καθένα απ' αυτά τα ανώνυμα πλάσματα μέσα στο ντοκιμαντέρ είναι ένας φίλος, συνάνθρωπος! Στα μάτια μου αυτό που συμβαίνει είναι το ειδεχθέστερο έγκλημα της ανθρωπότητας, σε μέγεθος και σε σκληρότητα. Δισεκατομμύρια ζωών κάθε χρόνο. Υποκριτές, παίζουμε, δήθεν, με τα κουκλάκια, διαβάζουμε τα παραμυθάκια με ζωάκια, τούτο εστί το σώμα στο πιάτο σου: των πιο αδικημένων και τυραννισμένων πλασμάτων, καταδικασμένων εκ γενετής. Από εμάς!

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από την Αλεξανδρούπολη στο...
Η Groupe Rich παρουσίασε τις νέες συλλογές της στη...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares