17
Σαβ, Απρ
Tο διάβασαν 58 άτομα (58 Views)

Η Διαδικτυακή Σκηνή Θεσσαλονίκης: «Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2021» με ελεύθερη πρόσβαση

AF11120-THES1112


Κατόπιν των ψηφιακών 55 e-Δημήτρια και τις Διαδικτυακές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές του 2020, παρουσιάζεται η Διαδικτυακή Σκηνή 2021, που αποτελεί επί της ουσίας τη διαδικτυακή μεταφορά - λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών της πανδημίας του Covid19 – της θεσμοθετημένης διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές Φωνές της Πόλης».

Έξι σχήματα και οργανισμοί θεάτρου της πόλης της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν παρουσιάζοντας τη δουλειά τους από τις 17 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου στο εύχρηστο περιβάλλον του e-thessalonikiculture.gr με ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλους.

Οι παραστάσεις της «Διαδικτυακή Σκηνής - Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2021»


Στο παράλληλο πρόγραμμα της Διαδικτυακής Σκηνής, γνωστά πρόσωπα του Θεάτρου, αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του χώρου, μοιράζονται μαζί μας απόψεις τους σε καίρια ζητήματα σε ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις.
Παρακολουθήστε όλο το πρόγραμμα παραστάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

«Αγαπητό κοινό της Διαδικτυακής Σκηνής 2021, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Η πολιτιστική ζωή σταμάτησε, όμως οι Τέχνες δεν πέθαναν και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο, προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία στηρίζοντας καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς φορείς της πόλης μας.

Φέτος, θα «ταξιδέψουμε» θεατρικά στο διαδίκτυο, με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να απολαύσουμε το θέατρο όπως και πριν, ζωντανά, με την ενέργεια και τους κραδασμούς του, μέσα στον φυσικό του χώρο, πλάι στους συνανθρώπους μας. Όμως μέσα από όλη αυτήν την εμπειρία μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις, οργανωτικές, διαδικαστικές, αισθητικές στις οποίες αντεπεξήλθαμε όλο αυτό το διάστημα θα αξιοποιηθούν γιανα βελτιώσουμε τις πρακτικές μας, να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο της ψηφιακής δημιουργίας, νασκεφτούμε ευρύτερα για το πώς μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε καλλιτεχνικά έστω και από απόσταση και να αναγνωρίσουμε την καινοτομία ως μέσο για την ενίσχυση της πολιτιστικής αξίας.

Μέσα από όλη αυτήν την περιπέτεια, έχουμε ήδη αναγνωρίσει την αξία του ζωντανού θεάτρου και όλων των άλλων παραστατικών τεχνών αλλά και την ανάγκη να στηρίξουμε τη δημιουργία των ζωντανών παραστάσεων όταν έρθει η στιγμή της επιστροφής. Μέχρι τότε, σας ευχόμαστε εγκάρδια καλή θέαση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.» (Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού)

Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεά...
Η παράσταση θρύλος «M.Butterfly» με τον Αλέκο Αλεξ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/