InTownPost

Ακολουθήστε μας :

17
Δευ, Μάι
Tο διάβασαν 158 άτομα (158 Views)

Bobby Rock (Vinnie Vincent Invasion): Αποκλειστική συνέντευξη για το βιβλίο «The Boy Is Gonna Rock» (Μέρος 1ο ), του Νάσου Καββαθά

Το βιβλίο του Bobby Rock «The Boy Is Gonna Rock» δανείζεται τον τίτλο του από το πρώτο κομμάτι του 1ου άλμπουμ των Vinnie Vincent Invasion (VVI για συντομία), το κομμάτι «Boyz Are Gonna Rock». Στ’ αλήθεια, το πρώτο - πρώτο άρθρο του IntownPost.com που είχε ευρεία απήχηση ήταν εκείνο για την επιστροφή του Vinnie Vincent στα εγκόσμια μετά από 22 χρόνια στις σκιές και στα «κίτρινα» δημοσιεύματα.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Vinnie έσωσε τους Kiss (προσωπικά, μάλιστα, θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος μουσικός που πέρασε απ’ την μπάντα και ότι τους διέσωσε σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές), σε κρίσιμες καμπές της καριέρας τους, ενώ μετά έφτιαξε τους VVI που είχαν όλα τα φόντα για world domination, καθώς όλα τα συστατικά ήταν εκεί. Συνοπτικά, μετά από δύο over the top VVI albums που σήμερα θεωρούνται διαμάντια της περιόδου εκείνης, εν ολίγοις: λόγω του προβληματικού του χαρακτήρα (αλλά και άλλων συγκυριών) ο Vinnie εξοστρακίστηκε, ενώ οι Slaughter, το συγκρότημα που προέκυψε από τις στάχτες των  VVI, κατέκτησαν το πλατινένιο μέλλον που ποθούσαν.https://youtu.be/p4orXwHdK2Q

META(L)MORPHOSIS

O Bobby Rock μετά τους VVI έχτισε τη δική του αξιοσέβαστη πορεία που ως σήμερα συνεπώς συνεχίζει, (εδώ και 5μισι χρόνια είναι ο ντράμερ στην μπάντα της Lita Ford, της κορυφαίας αυτής γυναικείας παρουσίας στην ιστορία του Hard Rock) και που εκτείνεται και σε πολλές άλλες δραστηριότητες.

Καταρχήν, είναι ένας bona-fide συγγραφέας, το  «The Boy Is Gonna Rock» είναι το ένατο βιβλίο του. Άλλα του βιβλία έχουν να κάνουν με fitness, υγιεινή διατροφή, (είναι vegetarian), και βέβαια την μουσική, αφού από πολύ νωρίς είχε τη θέληση και την ικανότητα να μεταδώσει τις γνώσεις του.

Σχεδόν παράλληλα με τους VVI, τότε, τέλη 80s, νεαρός ακόμα, έκανε το «METALMORPHOSIS» ένα home video tutorial και βιβλίο για ντράμερς και συνεχίζει να διδάσκει τύμπανα κάνοντας Drum Clinics και γράφοντας βιβλία ή κάνοντας βίντεο για την τεχνική κατάρτιση στα τύμπανα, (βλ. και το πιο πρόσφατο «Zen of Drumming»). Έχει συμμετάσχει ως ντράμερ σε αμέτρητα sessions και σε περιοδείες με σημαντικά ονόματα (του Rock και όχι μόνο) ως «hired gun», session player, κυκλοφορώντας και προσωπικά μουσικά άλμπουμς όπως το «Out of body»(2000).  

Δείτε το βίντεο όπου ο Bobby παίζει drum solo μαζί με τον Arejay Hale, τον drummer των Halestorm. Διαβάστε εδώ, στο IntownPost. com και το πρόσφατο άρθρο για τους Halestorm, όπου ο Arejay υμνεί και δοξάζει τον Bobby Rock για την βιντεοκασέτα «Metalmorphosis» και τον ευγνωμονεί για το πως άλλαξε η ζωή του με τα μαθήματα αυτά.

Εν ολίγοις, δε μιλάμε για ένα από τα «ρεμάλια» της σκηνής του L.A. που κολυμπούσαν στα ναρκωτικά και ως ρεμάλια- καυχιούνται  για φτήνιες, «λιωσίματα» και σεξοπορνοπεριπέτειες, στα βιβλία τους.

https://youtu.be/3udeDujUGgA

 

Θα καταλάβετε τι εννοώ όταν διαβάσετε καθ’ ολοκληρία την αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Bobby, στο δεύτερο μέρος, που σε κάποιο σημείο επισημαίνει  «-..Για μένα, αυτά τα είδη βιβλίων μπορεί να είναι πολύ μονοδιάστατα, διότι δεν νομίζω ότι αυτοί οι συγγραφείς μπορούν καν να θυμούνται τα γεγονότα και με πολύ μεγάλη ακρίβεια! Εγώ πάντα ήθελα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοδείες και τις ηχογραφήσεις, (σ.σ. διαβάζοντας memoirs)».

Στο βιβλίο «The Boy Is Gonna Rock» έχουμε την κατάθεση κάποιου με «σώας τας φρένας» κι όχι κάποιου «υπό την επήρρεια», και που με την πεντακάθαρη μνήμη του καταγράφει εκείνη, την χρυσή εποχή του Hard Rock, με όλες τις πολύχρωμες, υπερβολικές, κάπου σχεδόν γραφικές, και συχνά συναρπαστικές λεπτομέρειες. Γραμμένο χωρίς τη βοήθεια κάποιου ghost-writer αφού το έγραψε μόνος του, φυσικά.

www.bobbyrock.com - www.bobbyrockstore.com

(Η συνέχεια και ολόκληρη η συνέντευξη στο 2ο μέρος).


Bobby Rock (Vinnie Vincent Invasion): The Exclusiv...
«Ένας χρόνος χωρίς τον Chester...», γράφει η Μαρκέ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/