InTownPost

Ακολουθήστε μας :

01
Τετ, Δεκ
Tο διάβασαν 362 άτομα (362 Views)

«Bell-Like EAR» με τους Playground Theory και Σωτήρη Δεμπόνο (Vid)

EXONWERA10-01


To «Psychoacoustic Eye» των The Puzzle Is Castείναι ένα project στο οποίο συνεργάζονται από απόσταση διάφοροι καλλιτέχνες της Puzzlemusik σε ζεύγη. Είναι ένα project που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown. Κάθε 2η Παρασκευή θα κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η αρχή έγινε στις 22/1 με το ORIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης. Ακολούθησε στις 5/2 η συμμετοχή του Τρύφωνα Λάζου με το «The Laughing Heart» (διαβάστε εδώ).

Η συνέχεια έρχεται με το «Bell-Like E AR». Η πρώτη ύλη του ανήκει στους Playground Theoryοι οποίοι παρέδωσαν ένα modular synth θέμα προς επεξεργασία στον Σωτήρη Δεμπόνο που με τη σειρά του ανέλαβε (όπως συμβαίνει σε όλα τα single της σειράς) την επεξεργασία και την ανα-σύνθεση του.

Ακούστε το «Bell-Like EAR» των  Playground Theory


Λίγα λόγια γιατο project «Psychoacoustic Eye» by The Puzzle Is Cast:

Tην άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τί θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα και προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project «Psychoacoustic Eye». H υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του - με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη - ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας.

Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός «ματιού» που «ακούει» την μουσική.

Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ.


«Psychoacoustic Eye» by The Puzzle Is Cast

Ιδέα - Σύλληψη - Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: ΧρήστοςΑλεξόπουλος

Video: Σωτήρης Δεμπόνος


Στο Bell-LikeEAR παίζουν

Playground Theory: modular synth

Σωτήρης Δεμπόνος: Nylon string κιθάρα, samplers, loops, synths, sound edits & mix.

Κυκλοφορεί σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες (το digital single) και στο YouTube (το βίντεο-κλιπ).

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Playground Theory : Το άλμπουμ τους "Tears Go Upwards"(Φεβρουάριος 2020 σε CD, limited edition βινύλιο και streaming / download)

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:το soundtrack της ταινίαςτου Μίνωα Νικολακάκη "Άλυτη / Entwined" (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)


Σωτήρης Δεμπόνος links

official site:https://www.debonos.gr/

YouTube channel:https://www.youtube.com/channel/UCLh4s15WgPQ_rXZETT4J6FwPuzzlemusik Links

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κώστας Λεμονίδης και Τζένη Χατζοπούλου: “Rain on m...
Νέο τραγούδι για την Βιολέτα Ίκαρη και τον Νίκο Ξύ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/