InTownPost

Ακολουθήστε μας :

27
Σαβ, Νοε
Tο διάβασαν 279 άτομα (279 Views)

«Batida De Coco», γράφει ο Νικόλαος Μαντάς

BATIDA111-ITP009EXON019


Φτάνοντας προς το τέλος του θέρους, πολλά καλοκαιρινά love stories και πολλά «thank you next» που δόθηκαν έρχονται στην επιφάνεια και γίνονται λόγος για συζήτηση στην παρέα πίνοντας και τις τελευταίες μπύρες. Έχοντας μυρωδιά αλμύρας και επίγευση Batida De Coco αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και μια ερώτηση έρχεται στο μυαλό μας. Υπάρχει έρωτας μετά το καλοκαίρι;

Η αλήθεια είναι ότι για άλλους έρωτας είναι να παίζει το «Take On Me» στο background να φτάνει το αμόρε και να σου φεύγει η μαγκιά ανάποδα, να κάνει κωλοτούμπα και να μην ξανά έρθει ποτέ στην θέση της. Άλλοι λένε έρωτας είναι η όψη της/του και η μυρωδιά της/του, που ξυπνάνε και τις τελευταίες πεταλούδες της άνοιξης και χοροπηδάνε σαν τρελές. Άλλοι λένε ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι μια ψευδαίσθηση. Όλοι έχουμε ακούσει και όλοι λίγο πολύ έχουμε ζήσει έναν καλοκαιρινό έρωτα και ποιος δεν έχει ακούσει τον «Αύγουστο» του Παπάζογλου. Όλα ξεκίνησαν όταν το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου στη Θεσσαλονίκη καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό του 1978. Η σύζυγός και η νεογέννητη κόρη του πήγαν στην Αμερική, ενώ ο ίδιος βρέθηκε στο Πήλιο, στο σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου, μέχρι να φτιαχτεί το δικό τους σπίτι. Εκεί ο συνθέτης γνώρισε μία εντυπωσιακή γυναίκα. Προκειμένου να μην την ερωτευτεί και να χαλάσει το γάμο του, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και έγραψε τον «Αύγουστο».

Το θέμα με όλους αυτούς τους έρωτες είναι ένα: τι γίνετε από φθινόπωρο;

Προσωπικά πιστεύω, ότι αν είναι έρωτας θα θέλει να περάσει από όλες τις εποχές. Ο έρωτας μου δεν έχει εποχή δεν τον νοιάζει αν κάνει κρύο ή ζέστη, αν βρέχει, αν χιονίζει ή αν σκάει ο τζίτζικας ή αν φτερνίζομαι από τις αλλεργίες της άνοιξης. Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι μια ψευδαίσθηση δίχως ουσία. Δεν υπάρχουν καλοκαιρινοί ή χειμωνιάτικοι έρωτες, καθώς ο έρωτας πετάει και στοχεύει με το βέλος του ζευγαράκια όλες τις εποχές και μάλιστα είναι τόσο άτιμος που δεν τσατάρει με μαγιό ή με μπουφάν. Έχει τον δικό του εσωτερικό κώδικα επικοινωνίας. Γι' αυτό και μας πλησιάζει βρίσκοντας μας, σχεδόν πάντα «απροετοίμαστους», ή στις πιο «ακατάλληλες» στιγμές. Μας περιπαίζει, γελώντας μέσα από τα «φανταχτερά» του. Για εμένα ένας έρωτας για να είναι έρωτας σημαίνει ότι συμπορεύεται μαζί μου, με σεβασμό και ειλικρίνεια.

Για μένα, αν τρακάρετε με τον καλοκαιρινό έρωτα πιάστε τον και πετάξτε τον στην θάλασσα, άμα βουτήξετε βέβαια μετά μαζί του και παίξετε λιγάκι, ίσως και να το εκτιμήσει και πιάσει κουβεντούλα και το φθινόπωρο, μετά που ξέρεις;! Έρχεται ο χειμώνας με τις βροχές τα κρύα και τα χιόνια που προμηνύουν και περισσότερες αγκαλίτσες.

Εδώ, σας κλείνω το μάτι… Ε, μετά θα σκάσει μύτη η άνοιξη που θα ανυπομονεί να βρεθεί ξανά με το καλοκαίρι και πάλι ξενύχτια σε ξένες αυλές, κάτι βραδιές σκοτεινές με βοκαμβίλιες με κορμιά αλατισμένα πίνοντας μπύρες ή το καλοκαιρινό Batida De Coco.


«Ιθάκη», γράφει ο Νικόλαος Μαντάς
«Έρως ανίκατε μάχαν», γράφει ο Νικόλαος Μαντάς

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/