InTownPost

Ακολουθήστε μας :

28
Κυρ, Νοε
Tο διάβασαν 149 άτομα (149 Views)

Υπαίθριες εκδηλώσεις Athens Garden Festival του «Cine Αλίκη» στο Πεδίον του Άρεως

CINEALIKI222-ITP00098Το Athens Garden Festival έρχεται στο Cine Αλίκη με δύο δράσεις που περιλαμβάνουν και προβολή ταινίας στο πλαίσιο της διοργάνωσής του αυτήν τη χρονιά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 το Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως και το Athens Garden Festival σας προσκαλούν σε μια γιορτή σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης που θα περιλαμβάνει προβολή ταινίας σε συνδυασμό με δράσεις που θα ανοίξουν ελεύθερα την είσοδό τους στους πολίτες της Αθήνας.Ένας φανταστικός κόσμος βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως και περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν νέες και παλιές ταινίες με δωρεάν είσοδο. Στον χώρο λειτουργεί καντίνα με εκλεκτά διαλεγμένα υλικά όπως και μπαρ με δροσιστικά κοκτέιλ.

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive. Αναπαυτικά καθίσματα και πινελιές από την χώρα των θαυμάτων προσφέρουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο πιο ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας.

To αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως και το μενού του Cine Αλίκη βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα Cine Aliki (cinemaalive.org)

Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν και δίνεται η δυνατότητα προκράτησης θέσης.

Όσοι έχουν προχωρήσει σε προκράτηση μέσω viva.gr θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, ειδάλλως τα εισιτήρια θα ακυρώνονται.

Σε περίπτωση sold out μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της viva.gr διατίθενται ελεύθερες θέσεις για όσους βρίσκονται από νωρίς (τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της προβολής) στον χώρο. Ομοίως θα διατίθενται και τα όποια ακυρωμένα εισιτήρια πριν την έναρξη της προβολής.

Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Στο Cine Αλίκη τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της μετάδοσης του Covid-19 όπως: χρήση μάσκας και προστατευτικού εξοπλισμού από το προσωπικό, τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, χρήση αναλώσιμων και συσκευασμένων προϊόντων μιας χρήσης, αποφυγή συνωστισμού.Λίγα λόγια για το Athens Garden Festival

Το Athens Garden Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει για κάθε πολίτη μία μοναδική ευκαιρία οικειοποίησης των κήπων της πόλης, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, αλλά και την καταπολέμηση των στερεοτύπων μέσω του πολιτισμού (υπαίθριες αναγνώσεις, χορευτικά και μουσικά δρώμενα) και της ανακάλυψης καινοτόμων λύσεων σε τοπικές και ευρωπαϊκές προκλήσεις που αφορούν το μέλλον του τρόπου ζωής μας: κοινωνικές αξίες και συμπερίληψη, ψηφιακή μετάβαση, αρχιτεκτονική, βιωσιμότητα. 

Από τον Εθνικό Κήπο και το Πεδίον του Άρεως, μέχρι τις ταράτσες των Ινστιτούτων και το λόφο του Λυκαβηττού, το Φεστιβάλ χαράζει μία νέα διαδρομή γύρω από κοινόχρηστους χώρους για ένα πιο πράσινο κοινό μέλλον. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο σχέδιο Europe Readr – μία πρωτοβουλία της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε συνεργασία με την EUNIC Global – με στόχο την καθιέρωση ενός νέου ευρωπαϊκού τρόπου πολιτιστικής συνεργασίας που βασίζεται στο διάλογο και αναδεικνύει τον πολιτισμό ως κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη. British Council, Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Goethe-Institut Athen, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πρεσβεία της Σουηδίας, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών – Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σπίτι της Κύπρου, Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: (eunicathens.gr).


Cinema Alive: Ποιοι είναι:

H ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018. Όλο το project είναι βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης "σινεμά, θέατρο, installations" έτσι ώστε να προσφέρει στο θεατή μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του Cinema Alive εγκαινίασε το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένας θεσμός που καταργήθηκε στη δεκαετία του '80. Το πρωτότυπο ραντεβού κράτησε συντροφιά στο κοινό με επιτυχία τη σεζόν Ιούνιος – Νοέμβριος 2021, από τον χώρο του Λυκαβηττού και του Ο.Α.Κ.Α. με μια ανανεωμένη πρόταση για τις πιο ασφαλείς βραδιές στην πόλη, γεμάτες σινεμά από την άνεση του αυτοκινήτου σας, αλλά και live events που έγιναν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση. Για τη φετινή σεζόν από τον Ιούνιο του 2021 μεταφερθήκαμε στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου στον καινούργιο χώρο του City Drive-in / Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πολυκράτους 6 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) μια ανάσα από το κέντρο της πόλης στο πιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο συνάντησης της Αθήνας, μετατρέποντάς τον και σε σκηνή με καθήμενους που ονομάζεται Lunar Space για το άπλετο φως του φεγγαριού που προσφέρει.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δημιουργούμε έναν υπαίθριο κόσμο παραμυθιού στο Πεδίον του Άρεως στον χώρο του θεάτρου Αλίκη, το Cine Αλίκη που θα φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο, όπου δίνεται η δυνατότητα της προκράτησης, ενώ εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου).


Πρόγραμμα από 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2021


24/9 - Athens Garden Festival

(20:00): «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»

Η πρόταση της Ελλάδας για τα Oscar 2020 είναι ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ που με αφορμή την καλλιέργεια ενός βιολογικού σπόρου ντομάτας υπό τους ήχους της μουσικής του Βάγκνερ και με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.


25/9  -Σάββατα με Ελληνικές Ταινίες

(20:15): «Ευτυχία»

Τεράστια εμπορική επιτυχία του νέου ελληνικού κινηματογράφου από τον Άγγελο Φραντζή. Ένα σπαραχτικό χρονικό βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, κορυφαίας στιχουργού και της πάλης της με την μοίρα, την πατριαρχία και τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.


26/9  -Κυριακές για Όλη την Οικογένεια

(19:30): «Το Απίθανο Κοάλα» 

Μεταγλωττισμένη, παιδική ταινία με ήρωα τον Μπλίνκι Μπιλ, ένα γενναίο μικρό κοάλα που ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι εξερεύνησης για να εντοπίσει τον χαμένο πατέρα του.


(21:00): Athens Garden Festival - Ρεμπέτικο - Συναυλία


Από την ταινία "Ευτυχία΄" του Άγγελου Φραντζή


27/9

(20:15): «Café Society»

Νοσταλγική κομεντί για το κλασικό Χόλιγουντ του 30 από έναν σπουδαίο Γούντι Άλεν με εκπληκτικές ερμηνείες των Κρίστεν Στούαρτ και Τζέσε Άιζενμπεργκ. Η φωτογραφία του Βιτόριο Στοράρο θα σας μαγέψει.


28/9  -Βραδιές με Κλασσικές Ταινίες

(20:15): «Ραντεβού στο Παρίσι» (Charade)

Κλασική χολιγουντιανή ρομαντική κομεντί με τους Όντρεϊ Χέμπορν και Κάρι Γκραντ. Αποτελεί μόνη της ένα καινούργιο κινηματογραφικό είδος που συνδυάζει ρομαντσο με σασπένς και θεωρείται μέχρι και σήμερα από τους ειδικούς «η καλύτερη χιτσκοκική ταινία που δεν γυρίστηκε από τον Χίτσκοκ». Η μουσική του Χένρι Μανσίνι μαγεύει.


29/9  -Βραδιές με κλασσικές ταινίες

(20:15): «Orfeu Negro»

Σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Ορφέα και της Ευριδίκης, μεταφερμένου στην ονειρική ατμόσφαιρα του καρναβαλιού του Ρίο στη Βραζιλία. Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Κανών.


30/9

(20:15): «Είμαι ο Έρωτας» (L' Amore)

Μια γιορτή για τις αισθήσεις και ταυτόχρονα ένα μπαρόκ βισκοντικό μελόδραμα, στα ίχνη του «Γατόπαρδου». Όπως γράφει και το Screen International πρόκειται για μια ταινία που η τελειότητά της θα εντυπωσιάζει για Πάντα. Ένα συναρπαστικό αριστούργημα υψηλής αισθητικής κομψότητας με τη μαγική ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον από τον σκηνοθέτη του «Να με Φωνάζεις με το Όνομά Σου».


1/10  - Μουσικές Παρασκευές

(20:15): «All That Jazz» (Η Παράσταση Αρχίζει)

Το αριστούργημα του Μπομπ Φόσι με Όσκαρ Μοντάζ που αποτελεί ορόσημο για το είδος του μιούζικαλ δεκαετίες μετά την κινηματογραφική του κυκλοφορία.


Από την ταινία "All That Jazz" (Η Παράσταση Αρχίζει) του Μπομπ Φόσι


2/10  -Σάββατα με Ελληνικές Ταινίες

(19:45): «Βραχιόλι Φιλίας» (Frendship Bracelet)

Συγκινητική ελληνική ταινία μικρού μήκους που διαπραγματεύεται την αγνή έννοια της αλληλεγγύης. Η Αλίκη είναι ένα κοριτσάκι 12 χρόνων, η οποία έχει χάσει τον πατέρα της. Ένα βραχιόλι φιλίας θα την βοηθήσει στην αναζήτησή της. Είναι εφικτό όμως, ένα βραχιόλι φιλίας, να ενώσει ξανά τους γονείς της με το δεσμό της αλληλεγγύης;

Βασικοί συντελεστές: Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζόϋς Ευείδη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Λήδα Φόστερ, Τζωρτζίνα Ξουλεή. Σκηνοθέτης: Δημήτρης Άντζους. Παραγωγός: Καλλιόπη Βύλλυ Κωτούλα.

(20:15): «Οι Ακροβάτες του Κήπου»

Ο Χρήστος Δήμας σκηνοθέτης με ψυχή μικρού παιδιού καταθέτει μια νοσταλγική ταινία για τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας. Με υπέροχους ηθοποιούς (Θέμις Μπαζάκα, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Μαρίνος) και με μουσική από τον Νίκο Κυπουργό οι «Ακροβάτες του κήπου» είναι μια αξιαγάπητη ταινία που αξίζει να τη δείτε.


3/10  - Κυριακές για όλη την Οικογένεια

(20:15): «Ο Καλύτερος μου Φίλος» (A Dog's Purpose)

Η μαγική σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο του και γενικότερα με τα ζώα. Μια συγκινητική, ευχάριστη, αστεία και διασκεδαστική ταινία για όλη την οικογένεια.


4/10

(20:15): «Το Μυστικό της Άνταλάϊν» (Age of Adaline)

Ακαταμάχητα ρομαντική ταινία με την Μπλέικ Λάιβλι στον ρόλο μιας γυναίκας που κερδίζει την αιώνια νιότη.


5/10

(20:15): «Captain Fantastic»

Μια ταινία για όλη την οικογένεια, πρόταση για έναν νέο, τρυφερό τρόπο ζωής με πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν, γνωστός από τον ρόλο του Άραργκον στο επικό αριστούργημα «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».


6/10  -Βραδιές με Κλασικές Ταινίες

(20:15): «Τζίλντα» (Gillda)

Ένα από τα πλέον κλασικά, σκοτεινά και θριαμβευτικά film noir της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ που καθιέρωσε την Ρίτα Χέιγουορθ ως τον απόλυτο μύθο της femme fatale. Απογυμνώνοντάς τον, ξεκινώντας πρώτα από τα γάντια στο πιο ιστορικό στριπτιζ όλων των εποχών.


Η Ρίτα Χέιγουορθ και ο Γκλεν Φορντ στην ταινία "Gilda"


Πληροφορίες

Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων

Δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του κινηματογράφου ενώ δίνεται η δυνατότητα προκράτησης μέσω viva.gr εδώ: 

https://www.viva.gr/tickets/cinealiki-inthepark/

Τοποθεσία

Υπαίθριος χώρος του Πεδίου του Άρεως.

site & social media Site: Cine Aliki (cinemaalive.org)

City Drive-in / Lunar Space www.citydrivein.gr

Facebook: cinema alive

Instagram: cinemaalive www.cinemaalive.org

Δείτε δωρεάν τις βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκο...
Ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο του αφιερώματος ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/