InTownPost

Ακολουθήστε μας :

01
Τετ, Δεκ
Tο διάβασαν 249 άτομα (249 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ανήσυχα Άκρα», του Νίκου Παναγιωτόπουλου

ANEXONV112-01

Συγγραφέας: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Είδος: Διηγήματα

Σελίδες: 264

Τιμή: € 12,20

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Νοεμβρίου 2020

Εκδόσεις: Μεταίχμιο


Στα άκρα της ερωτικής παραζάλης οι ήρωες των δέκα διηγημάτων της συλλογής ανακαλύπτουν τα άγνωστα υλικά της ερωτικής τους υπόστασης.

«Μωρό μου,

όπως βλέπεις, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσω κι εγώ αυτή την κοινότοπη κι ανούσια και φθαρμένη προσφώνηση, ως εκεί έφταναν οι φιλοδοξίες σου, το «κερασάκι» μου δεν σ' άρεσε, σου έπεφτε πολύ εξωτικό, οπότε. Οπότε, μωρό μου, όλα άρχισαν εκείνη τη μέρα –πάνε τρεις μήνες τώρα– που το πολύτιμο κινητό σου έπαψε ξαφνικά να κελαηδάει, σαν τρομαγμένο πουλί στο δάσος που διαισθάνεται αίφνης (θα πει: «ξαφνικά») την παρουσία του κυνηγού. Θες το πιστεύεις, θες όχι, αυτό ήταν αρκετό.»

Τι σχέση μπορεί να έχει η φθορά της ερωτικής σχέσης με τα διαστημικά ταξίδια, ο χωρισμός με τα τσιγάρα και τις παροιμίες, το Εκκρεμές του Φουκό με την ερωτική έλξη, οι ταινίες πορνό με την επιμέλεια κειμένων και τη ζήλια, το σκάκι με τη νεκρωμένη λίμπιντο και οι πισίνες στις βίλες των νοτίων προαστίων με τα ερωτικά απωθημένα; Πώς μπορεί να συνδέεται το μπέιζμπολ με την αρρώστια και την ερωτική επιθυμία και ο Τσέχοφ με την ελληνική επαρχία και τη νευροχειρουργική;

Γιατί οι γριές ταΐζουν αδέσποτες γάτες και τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί όταν τα Ανήσυχα Άκρα σου σε κρατάνε ξάγρυπνη και συλλάβεις επ' αυτοφώρω τον διαρρήκτη που μπουκάρει στο σπίτι σου νυχτιάτικα;

Δέκα ιστορίες του συγγραφέα Νίκου Παναγιωτόπουλου που εξερευνούν τις σκοτεινές πτυχές του ερωτικού πάθους.(συνέντευξη του συγγραφέα εδώ)

O Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές (Οι γυναίκες της ζωής της, Άμυνα ζώνης) και έχει γράψει ή έχει συνεργαστεί στη συγγραφή σεναρίων για περισσότερες από δέκα ταινίες μεγάλου μήκους (Απόντες, Βασιλιάς, Ώρες κοινής ησυχίας), ταινίες που έχουν διακριθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων Η ενοχή των υλικών (1997, Βραβείο Μ. Ράλλη) και Γραφικός χαρακτήρας (2016) και τα μυθιστορήματα Το ημερολόγιο ενός εξωγήινου (1998), Το γονίδιο της αμφιβολίας(1999), Αγιογραφία (2003) και Τα παιδιά του Κάιν (2011, Βραβείο Ιδρύματος Π. Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών).

Τόσο τα μυθιστορήματα όσο και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ξένες γλώσσες. Το έβδομο βιβλίο του, «Ολομόναχος», εκδόθηκε αρχικά στη Γαλλία, στη σειρά Ce que la vie signifie pour moi των Editions du Sonneur.

Τα «Ανήσυχα Άκρα» είναι το όγδοο βιβλίο του. (συνέντευξη του συγγραφέα εδώ)

Πρόταση για διάβασμα: «Η Ενδοκρινολογία του Έρωτα:...
Πρόταση για διάβασμα: «Άμνετ», της Μάγκι Ο’Φάρελ ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/