InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Σαβ, Οκτ
Tο διάβασαν 120 άτομα (120 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Αλφαβητάρι της Ελληνικής Γαστρονομίας», του Γιώργου Πίτα

-1

Συγγραφέας: Γιώργος Πίττας

Επιμέλεια έκδοσης: Λητώ Τσεκούρα

Είδος: Μαγειρική, ταξίδι (εικονογραφημένο)

Σελίδες: 384

Τιμή: € 25

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020

Εκδόσεις: Γαστρονομικές Κοινότητες της Ελλάδος

Ο Γιώργος Πίττας, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Greek Breakfast, και άλλαξε ριζικά την εικόνα του πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία, στο όγδοο βιβλίο του κάνει μια βουτιά στον διατροφικό πολιτισμό της Ελλάδας παρουσιάζοντας όσα είναι απαραίτητα σ' έναν ταξιδιώτη, για να αρμενίσει με σιγουριά στο απέραντο πέλαγος της Ελληνικής Γαστρονομίας. Τουριστικοί προορισμοί, τόποι, τοπία, αμπελώνες, προ όντα, παραγωγοί, εδέσματα, κρασιά και αποστάγματα, εμβληματικά πρόσωπα της γαστρονομίας και της οινοποιίας, παραγωγοί, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, δημοτικές αγορές, γαστρονομικά δρώμενα, πανηγύρια και παραδόσεις, είναι το καταστάλαγμα και η συμπύκνωση, όσων κατέγραψε ο συγγραφέας, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αυθεντική Ελλάδα, αυτήν που σε κάθε περιοχή κρύβει θησαυρούς της τοπικής γαστρονομίας.

Το «Αλφαβητάρι Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο-λεξικό που ξεχειλίζει από πληροφορίες, γνώσεις, μεράκι και αγάπη, με εικόνες και αφηγήσεις από ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, που κάνουν το φαγητό στοιχείο ταυτότητας και πολιτισμού κάθε τόπου. Μια μεγάλη αγκαλιά που επιχειρεί να συμπεριλάβει τις περισσότερες γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας, έτσι ώστε να χωρέσει όση περισσότερη Ελλάδα.

Από τον μεγάλο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ως τον Βαγγέλη Μενδρινό, αρχιμάγειρα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής στην Αμοργό, από το κερκυραϊκό μπουρδέτο ως το ροδίτικο σουπιόριζο, από τον πατριάρχη του ελληνικού κρασιού Γιάννη Μπουτάρη ως τον μέγιστο αποσταγματοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, από τη φακή Εγκλουβής μέχρι την αγκινάρα της Κώμης, από το φημισμένο εστιατόριο Ετρούσκο της Κέρκυρας έως το λαϊκό οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια του Πειραιά και το ιστορικό καπηλειό Δίπορτο στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας.


  Παρουσίαση βιβλίου:

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 και ώρα 20.00' στην αίθουσα Αrt Space/Studio 265 στην Πάρο (επαρχ. οδός Παροικιάς-Νάουσας, 300μ. μετά τον κόμβο Νάουσας-Λευκών). Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Χρίστος Γεωργούσης εκπαιδευτικός,

η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά

και ο συγγραφέας.


Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1980 είναι ιδρυτικό μέλος του Νέου Κατοικείν, το 1995 δημιουργεί το Lefkes Village κι από 2010 ως μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) είναι επικεφαλής του «Ελληνικού πρωινού», ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου.

Συγγραφέας 6 βιβλίων, δημιουργεί το 2015 το greekgastronomyguide.gr όπου επιχειρεί να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομία στο όλον της.

Πρόταση για διάβασμα: Ο Κανένας», της Μαίριλυν Θεο...
Πρόταση για διάβασμα: «Έρωτας Μάγος», της Νόρας Πυ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/