InTownPost

Ακολουθήστε μας :

28
Κυρ, Νοε
Tο διάβασαν 99 άτομα (99 Views)

“Αλέξανδρος ο Μακεδών” – Το Soundtrack (Official Video)

H περίοδος 2017-2019 ήταν οργιαζόντως ενεργή όσον αφορά τις ηχογραφήσεις.

Μετά από 14 χρόνια ασταμάτητης συναυλιακής ζήτησης, επιτυχίας και Live απολαύσεων, αποφάσισα ότι τους χειμώνες θα περιόριζα τον αριθμό των JOKER Live εμφανίσεων για να μπω αφοσιωμένα στο Studio ηχογραφήσεων. Ναι, μέσα στον εν λόγω χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και κυκλοφόρησαν μουσικές μου: τα άλμπουμς "Πόλη Μαγική" (2011), "Αστερισμός" (2014 Limited Edition), το retrospective "JOKERS in JokerLand 1988-1993 – Best of Demos Vol 1" και το πειραματικό mini album "ΘΟΥΞ – ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟRΙΕΣ" (2003-2004). Αλλά πολλές άλλες μουσικές μου "ενδυμασίες", (σχεδόν ή κι εντελώς άγνωστες στο κοινό μα τόσο κοντά στην ψυχή μου), ανυπομονούσαν να βγουν παραέξω.

Πυρετός στο studio λοιπόν.

Πρώτα ολοκλήρωσα το JOKER album "Call it Love". Το ίδιο διάστημα προώθησα προς το κοινό μερικά επεισόδια από το music conmmentary/documentary "JOKER – 20 χρόνια 'Σκάνδαλο'".

Τώρα, σειρά είχαν τραγούδια και instrumentals με πιο περιπετειώδη διάθεση. Τα νέα τραγούδια θα απάρτιζαν το πρώτο μου προσωπικό album με τίτλο "Τόσο Πολύ" ή "Ένα". Για κάποια instrumentals είχα στην πίσω μεριά του μυαλού μου μια συζήτηση που είχα με τον φίλο Τάκη Βογόπουλο δυο-τρία χρόνια πρωτύτερα. 


Με τον Τάκη γνωριστήκαμε σε κάποια JOKER live μου βέβαια. Το 2014 μπήκαν δύο ή τρία κομμάτια μου στην απολαυστική ταινία του Τάκη Β. "Ο Λέων της Πεντέλης" (2015), (έκανα και μία cameo/guest εμφάνιση στην ίδια την ταινία). Ο φίλος σκηνοθέτης/σεναριογράφος/ηθοποιός μου πρότεινε τότε να κάνω το soundtrack της επόμενής του κινηματογραφικής δουλειάς. Η ταινία θα αφορούσε τον απόλυτο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνω.

Η ταινία θα είχε να κάνει με τις τελευταίες μέρες του Αλέξανδρου. Εντέλει έπαιξα και έναν μικρό ρόλο, υποδυόμενος τον Φίλιππο τον Ακαρνάν(α), ιατρό του στρατηλάτη.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια ελληνική ανεξάρτητη παραγωγή δεν είναι "Hollywood", ακούγεται παράτολμο το να κάνεις μια low-budget ταινία για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Όσον αφορά το δικό μου μέρος, την μουσική επένδυση της ταινίας: ο συγχρονισμός ήταν τέλειος.


Ηχογραφώντας λοιπόν μανιωδώς, η δουλειά για το soundtrack πήρε προτεραιότητα: τελικά η πρώτη μου προσωπική δουλειά θα ήταν ένα instrumental album, απόλυτα προσωπικό μάλιστα, αφού έγραψα κι έπαιξα τα πάντα.

(Studio 'Χελιδόνι' του Δημήτρη Δημητράκα, (Panx Romana, Ριφιφί, TVC κ.α.)).


Σύντομα θα πούμε περισσότερα για το album αυτό, που θα περιέχει τις μουσικές της ταινίας και κάποιες συγγενικές ηχογραφήσεις. Η επερχόμενη έκδοση (σε cd) βρίσκεται στα τελικά της στάδια. Το πρώτο official audio είναι εδώ.  

Εδώ το trailer της ταινίας:

Michael Paouris – Birdland, (Ιούλιος 2020) - 1η Ακ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/