InTownPost

Ακολουθήστε μας :

22
Τετ, Σεπ
Tο διάβασαν 122 άτομα (122 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Aκάκιε», του Κώστα Κρομμύδα

AKAKIE222-ITP009EXON0_20210830-064306_1Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας

Επιμέλεια έκδοσης: Βίκυ Κατσαρού

Είδος: Μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία

Σελίδες: 440

Τιμή: € 15

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Μαΐου 2021

Εκδόσεις: Διόπτρα


Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.
Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.
Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.
Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.
Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια.

Η εταιρία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών «Αργοναύτες» απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου, με σκοπό τη μεταφορά του στον κινηματογράφο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 2003 από τον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή.


Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς «The Durrells». Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο ­βιβλίο του, «Μπαμπά, Mεγάλωσέ με», του ­οποίου η αναθεωρημένη έκδοση κυκλοφόρησε ξανά το 2021 από τις εκδόσεις Διόπτρα, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, «Η Ζωή που Έλειπε».

Το 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο «Ογκρέσα». Ακολούθησε το «Μη με Λησμόνει» τo 2015. Το 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του «Ουρανόεσσα», το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» .

Το 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο «Φως μέσα στη Θύελλα» , ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το «Μυρωδιά από Σανίδι», το 2019 το «Μια Νύχτα Ακόμη» και το 2020 η «Εβόρα».

Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.


Πρόταση για διάβασμα: «Η Πλεξούδα», της Λετισιά Κο...
Πρόταση για διάβασμα: «Καφενείο το Βυζάντιο: Συγκε...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/