04
Παρ, Δεκ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

4ος κύκλος: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019 για το «Movie On» με εισηγητή τον Δημήτρη Μπούρα

Το εργαστήριο κριτικής κινηματογράφου Movie On, με εισηγητή τον κριτικό και δημοσιογράφο Δημήτρη Μπούρα, άρχισε στις αρχές του 2018 στο Faro Creative Learning, με τη φιλοξενία της Αλεξάνδρας και Λήδας Διαλυνά, διοργανωτριών σεμιναρίων και εργαστηρίων. Φιλοδοξία του εργαστηρίου ήταν να μπει εμβόλιμα στην κινηματογραφική επικαιρότητα, θέλοντας να οξύνει  τη ματιά του απλού θεατή.

Το εγχείρημα βρήκε ανταπόκριση κι έτσι φτάσαμε αισίως μπροστά στον 4ο κύκλο του Movie On.

Τι κάνουμε στο Movie On;

Επιλέγουμε μια ταινία και τη συζητούμε, αναλύοντάς τη, για να συνθέσουμε τελικά μια ολοκληρωμένη άποψη για αυτή. Μεθοδικά και διεξοδικά αναδεικνύουμε πλευρές της, πέραν από την επιφανειακή ροή της ιστορίας, οι οποίες συνθέτουν την κινηματογραφική της φόρμα.

Κίνητρο του εισηγητή είναι να προκαλέσει ζωντανό διάλογο, αναζητώντας διαδρομές που οδηγούν από την αρχική αίσθηση και τη γενική εντύπωση μιας ταινίας στον πυρήνα της αισθητικής της. Οι ιστορίες του σινεμά είναι παραμύθια, ενίοτε γοητευτικά, αλλά και ψηφίδες αισθητικής. Κάπως έτσι, κατανοητά και απλά, το βλέμμα του θεατή έρχεται δίπλα στο βλέμμα του επαγγελματία κριτικού κινηματογράφου.

Το Movie On είναι workshop και βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή όλων όσοι το παρακολουθούν. Ολοι μπορούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους ή ν’ αναπτύξουν τις σκέψεις τους. Προς ενίσχυση του διαδραστικού  χαρακτήρα του Movie On η κάθε μια από τις δώδεκα συναντήσεις του 4ου κύκλου του έχει επιμηκυνθεί κατά ένα ημίωρο.


infoΔιάρκεια εργαστηρίου: δώδεκα συναντήσεις (30 ώρες)

Εναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Λήξη εργαστηρίου: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ωρες: 19.00 – 21.30      

 Faro Greative Learning

Εβρου 14, Μέγαρο Μουσικής

Τ. 210 7717544, www.faro.gr

Bohemian Rhapsody, the Sequel: The Next Movie Abou...
Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 5o Hellas F...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares