fbpx

banner αεροδρομίου

«London Calling 007», του Γιώργου Noir Παπαϊωσήφ

Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ

Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ

gpapaiossif@intownpost.com

Όσα σημαντικά αφορούν την 25η κινηματογραφική περιπέτεια του πιο θρυλικού πράκτορα του πλανήτη, συνεχίζουν να πέφτουν εν είδει σταγονόμετρου από την παραγωγή, όπως: η ανακοίνωση, ότι ο σκηνοθέτης τελικά που θα αντικαταστήσει τον Ντάνι Μπόιλ θα είναι ο Κάρι Φουκουνάγκα  – με μια μόνο μεγάλου μήκους ταινία στις περγαμηνές του (Θηρία Χωρίς Πατρίδα), αλλά καλός «καπετάνιος» στον εξαίσιο πρώτο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «True Detective». Ακόμα, ότι ο κακός της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ θα είναι ο οσκαροβραβευμένος για το «Bohemian Rhapsody», Ράμι Μάλεκ, συνέχισαν με ένα μουσικό βιντεάκι making of από τα γυρίσματα στην Τζαμάικα και, βέβαια, ότι είναι το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Γκρεγκ ως 007.

Τώρα, πίσω στα γνώριμα και ασφαλή εδάφη της Αγγλίας για την συνέχεια των γυρισμάτων με μερικές φωτογραφίες από την πατρίδα του πράκτορα της ΜΙ6 εν δράση. Ο επίσημος τίτλος της ταινίας δεν έχει ανακοινωθεί και απλά αναφέρεται ως «Bond 25».

Από τα γυρίσματα της ταινίας «Bond 25» στο Λονδίνο

Αναφέρω την λέξη «ασφαλή» διότι τα στραβά και τα ανάποδα από την παραγωγή δεν έλειψαν, ξεκινώντας από τον σπουδαίο, Άγγλο Ντάνι Μπόιλ του «Trainspotting 1&2», του «Slumdog Millionaire» και του πρόσφατου «Yesterday» να εγκαταλείπει το σκηνοθετικό τιμόνι, λόγω διαφωνιών πάνω στο σενάριο, χαρακτηρίζοντας όλους τους συμμετέχοντες στην παραγωγή «τοξικούς».

Ο τραυματισμός του Ντάνιελ Γκρεγκ στην Τζαμάικα, σε στιγμή δράσης στραμπούλιξε σοβαρά τον αστράγαλό του, διέκοψε τα γυρίσματα και επέστρεψε επειγόντως στις Η.Π.Α για ιατρική φροντίδα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει ατύχημα ο Γκρεγκ σε ταινία Μποντ. Στο «Casino Royale» διαβάσαμε, ότι διέλυσε ένα ζεύγος δοντιών, κτύπησε άτσαλα το γόνατο στην ταινία «Spectre» και διάφοροι μύες του σκίστηκαν στο «Quantum of Solace».

Μια έκρηξη, επίσης για τις ανάγκες της ταινίας τραυμάτισε κάποιους ανθρώπους και όπως φαίνεται η παραγωγή δεν έχει επάνω της κρεμασμένο το κοκαλάκι της νυχτερίδας καθώς όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ε, στην πατρίδα του «βουντού» επέλεξαν να φιλμάρουν, λίγο «τοπικό χάδι» δίνει ένα ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Από τα γυρίσματα της ταινίας «Bond 25» στο Λονδίνο
Ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα και ο Ντάνιελ Γκρεγκ
Από τα γυρίσματα της ταινίας «Bond 25» στο Λονδίνο
Από τα γυρίσματα της ταινίας «Bond 25» στο Λονδίνο

Τουλάχιστον πήγαιναν στραβά, ενώ τώρα πίσω στην πατρίδα του Τζέιμς Μποντ, το Λονδίνο, τα γυρίσματα συνεχίζονται χωρίς παράδοξα, πάντα όμως ενδεδυμένα στην ίδια μυστικοπαθή διάθεση.

Μερικές φωτογραφίες να έρχονται στα δημοσιογραφικά mails, εκ των οποίων στο «Bond 25» φιγουράρει και η θρυλική Aston Martin V8 Vantage Volante, που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Με το Δάχτυλο στη Σκανδάλη» (The Living Daylights –  1987) και τον Τίμοθι Ντάλτον στον ρόλο του γνωστού πράκτορα.

Στην νέα παραγωγή του Τζέιμς Μποντ που, καλώς εχόντων των καταστάσεων, θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας σε διανομή της «Tulip Entertainment» στις 8 Απριλίου 2020, μαζί με τον Ντάνιελ Γκρεγκ στους γνωστούς ρόλους οι: Ρέιφ Φάινς, Λεά Σεντού, Ρόρι Κινίαρ,  Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, και Τζέφρι Ράιτ, ενώ οι καινούργιες αφίξεις στο cast είναι οι:  Ράμι Μάλεκ (στον ρόλο του κακού, ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του ήρωα), Ντάλι Μπενσάλα, Άνα ντε Άρμας, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ντέιβιντ Ντένζικ και Λασάνα Λιντς.

Αναμένουμε….