28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 231 άτομα (231 Views)

«Lockdown Short Stories» απο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πανδημία! Δυστοπία! Λέξεις που μέχρι τώρα τις διαβάζαμε σε περιγραφή ταινιών! Ξαφνικά περίπου στα μέσα Μαρτίου, γίναμε εμείς οι πρωταγωνιστές! Εντάξει δεν είμαστε ο Γουίλ Σμίθ στο «I am a legend» και σίγουρα οι γείτονες μας δε μετατράπηκαν σε ζόμπι! Αλλά κλειστήκαμε, γνωρίσαμε αυτούς τους γνωστούς- άγνωστους που ζουν μαζί μας στο σπίτι, άλλοι τακτοποιήσαμε ντουλάπες, συρτάρια, κουτιά, κουτάκια και πάλι ντουλάπες, κουτιά, κουτάκια. Άλλοι βρήκαμε τον εαυτό μας και νιώσαμε καλά και νιώσαμε άσχημα. Μας λείψανε οι φίλοι μας και σχεδιάζαμε τρόπους, τύπου Μαγκάιβερ, στο μυαλό μας να τους δούμε! Πολλοί συμμετείχαμε σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις που κάποιος δεν άκουγε, κάποιος δε φαινόταν, σε κάποιους φαινόντουσαν μόνο σημεία προσώπου π.χ το μέτωπο.

Τα δύσκολά είναι καιρός να τα αφήσουμε πίσω! Όλοι όμως έχουμε μια ιστορία αγάπης, πάθους, ίσως χαράς και γέλιου να διηγηθούμε για τις μέρες αυτές:

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας καλεί να δημιουργήσετε ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο με τις αφορμές που μας κράτησαν όρθιους, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ που μπορεί να γεννηθεί στην περίοδο της καραντίνας.

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα, έως τριάντα (30) σελίδες και έως 3 χαρακτήρες, (ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας). Οι ενδιαφερόμενοι θα διαλέξουν έναν από τους παρακάτω τίτλους εμβληματικών ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη, και θα εμπνευστούν από αυτόν για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία καραντίνας.

  • Το τελευταίο ψέμα
  • Κυριακάτικο Ξύπνημα
  • Το κορίτσι με τα μαύρα
  • Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά


Θα επιλεγούν τέσσερα έργα - ένα από κάθε τίτλο - και θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, προβάλλοντας την αισιόδοξη πλευρά που μπορεί να έχει η ζωή, ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα έργα τους έως τη Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να κατοχυρώσουν το θεατρικό τους έργο στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος , στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Να στείλουν το έργο τους σε pdf μορφή, με το Πιστοποιητικό κατοχύρωσης και το ονοματεπώνυμό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες παραγωγής : Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου και Πηγή Πιφέα στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

Σεμινάριο Acting Lab: 1 Σύστημα, 11 Τεχνικές, 1 Πα...
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Piccolo Teatro Di Milano...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/