28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 991 άτομα (991 Views)

‘Street Survivors’ trailer (2020): η Nέα Ταινία για τους Lynyrd Skynyrd, του Νάσου Καββαθά

‘Street Survivors’ trailer (2020): η  Nέα Ταινία για τους Lynyrd Skynyrd,  του Νάσου Καββαθά

Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα των Lynyrd Skynyrd συντάραξε τη μουσική κοινότητα και το παγκόσμιο κοινό τον Οκτώβρη του 1977, παίρνοντας τις ζωές τριών μελών από την μπάντα, Ronnie Van Zant, Steve Gaines, Cassie Gaines, του road manager τους Dean Kilpatrick και των δύο πιλότων που ήταν κι οι υπαίτιοι.

Ανάμεσα στους 20 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που επέζησαν ήταν και ο Artimus Pyle, ο drummer της θρυλικής μπάντας, που, τότε, βρέθηκε να ανασύρει τους συνεργάτες και φίλους του και να τρέχει μέσα στους βάλτους για να φέρει βοήθεια.

«Για χρόνια οι φίλοι των Skynyrd ήθελαν να ξέρουν τι συνέβη», λέει ο Pyle. 

«Είμαι πιλότος ο ίδιος, έχω βρεθεί σε 3 plane-crashes, έχω χάσει τον πατέρα μου σε ένα από αυτά»

Εκτός από το τραγικό συμβάν, σκιαγραφείται βέβαια και η "ζωή στο δρόμο" της θρυλικής μπάντας, στο απόγειό της τότε. 

Η ταινία παρακολουθεί το συγκρότημα σε ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών: η μέρα πριν, η μέρα του συμβάντος κι η μέρα μετά. Ο Pyle εκτός από παραγωγός της ταινίας, συνεργάστηκε στενά με τους συντελεστές για να δοθεί όσο πιο πιστά γίνεται το αληθινό χρονικό.


Street Survivors: The True Story of the Lynyrd Skynyrd Plane Crash


Σκηνοθεσία: Jared Cohn

Σενάριο: Jared Cohn

Πρωταγωνιστούν: Sarah French, Jon Briddell, Chance Wilder Onody, Kelly Lynn Reiter, Joe O'Dell, Kevin M. Horton, Taylor Clift, Navarone Garibaldi

ο ντράμερ των Lynyrd Skynyrd: Artimus Pyle


Η κυκλοφορία της ταινίας καθυστέρησε για τους ευνόητους λόγους, (καραντίνα), αφού ήταν να βγει νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι τελικά στις 30 Ιουνίου 2020. Όταν ο Artimus Pyle την είδε σε ολοκληρωμένη μορφή δήλωσε ότι:

«Πλάνταξα. Είναι βέβαια ένα B-movie, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη», (σ.σ.: αν είχε και την υποστήριξη των υπόλοιπων Skynyrd και συγγενών). «Αλλά είμαι περήφανος γι' αυτήν και πιστεύω ότι θα γίνει ένα cult classic». 

Οι άλλοι στενά σχετιζόμενοι με τους Lynyrd Skynyrd, όπως τα μέλη του τελευταίου line-up, δεν ενέκριναν το γύρισμα της ταινίας και καθυστέρησαν για πολλά χρόνια την παραγωγή της. Γενικότερα, οι σχέσεις του Pyle με τους πρώην συνεργάτες του δεν είναι και οι καλύτερες – όταν ρωτήθηκε αν θα ξανανέβαινε στη σκηνή μαζί με το τελευταίο line-up των Skynyrd o Artimus Pyle απάντησε: «Με τίποτα! Το βρίσκω προσβλητικό να ντύνουν νέα μέλη παριστάνοντας τους νεκρούς μου φίλους. Η μπάντα μου Artimus Pyle Band παίζει τη μουσική των Skynyrd καλύτερα από οποιουσδήποτε στον κόσμο».  Εντάξει, έγινε κατανοητό: τσακωμένοι. Η μοναδική συναυλία των Lynyrd Skynyrd στη χώρα μας, οχτώ χρόνια πριν, 18 Ιουνίου 2012, παραμένει αξέχαστη.

Εδώ και το ολοκαίνουργιο τραγούδι των Lynyrd Skynyrd - The Last of the Street Survivors. 

Artimus Pyle Band εν δράσει (2013) 

Τα γυρίσματα της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγ...
Νέο Trailer: “Αλέξανδρος ο Μακεδών” του Τάκη Βογόπ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/