fbpx

banner αεροδρομίου

 

Χάρης Μητσιόπουλος: Σχεδιάζοντας της Ελεύθερη Αίσθηση», γράφει η Νότα Διαμαντοπούλου

Νότα Διαμαντοπούλου

Νότα Διαμαντοπούλου

notadiamantopoulou@gmail.com

Προεόρτια Πρωτοχρονιάς. Ξέρω ότι πολλούς από σας, αυτές οι μέρες σας θλίβουν. Εμένα σίγουρα. Που θα ξεπεζέψω για λίγες ώρες χαράς; Λίγα μέτρα κοντά στο σπίτι μου. Ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Μητσιόπουλος @Harris Mitsiopoulos Atelier, ετοιμάζει το καινούριο του ατελιέ στο Κουκάκι. Μέσα σε εκκεντρικά ρούχα, να τα δοκιμάζω και να υποδύομαι ρόλους, τυλιγμένη μέσα τους, ενώ ο υπολογιστής παίζει κλασική τζαζ και έχω τσούξει και κανα δύο ουισκάκια, καθώς ο Χάρης γεμίζει αφειδώς το ποτήρι μου.

Τον ρωτάω γιατί άφησε το Κολωνάκι και ήρθε στη γενέθλια γειτονιά του: «Για αλλαγή, το βαρέθηκα το Κολωνάκι και έχει γεράσει και λίγο, για το πιο εναλλακτικό ρούχο. Το ατελιέ είναι λίγο ξεπερασμένο, τουλάχιστον για μένα και για κάτι ξεχωριστό που ζητάω, εδώ μπορώ να το φτιάξω. Άλλωστε το Κουκάκι είναι μια περιοχή που ανεβαίνει, έχει τουρισμό μεσαίας κατηγορίας και πρέπει να υπάρχει ένας χώρος με κάτι διαφορετικό».

Πρεσβευτής της αίσθησης της ελευθερίας μέσα από το ρούχο, ο Χάρης Μητσιόπουλος, την περσινή σεζόν, άνοιξη – καλοκαίρι, παρουσίασε τη νυφική συλλογή feel free, με αντισυμβατικές νύφες. Minimal γραμμές, ζιπ-κιλότ, αθλητικά παπούτσια για τις γυναίκες που θέλουν να είναι κάτι το διαφορετικό τη μέρα εκείνη, χωρίς να είναι δήθεν. 

Τι είναι δήθεν για κείνον; «Να είσαι κάτι άλλο απ αυτό που στην ουσία είσαι. Απλά τυχαίνει στο γάμο να γίνονται πολύ και περισσότερο δήθεν απ το επιτρεπτό».

Αν και για λίγο καιρό είχε αφήσει το χώρο του νυφικού, το come back, είχε έναν διαφορετικό αέρα. «Μου άρεσε σαν έννοια, όπως το χα στο μυαλό μου. Να βγεις απ τον κλοιό, ειδικά στο νυφικό, μα και γενικότερα στο ρούχο. Ήθελα να πάω κόντρα σ αυτό που γίνεται». Το δέχονται όμως οι Ελληνίδες το feel free ένδυμα; «Ναι. Όχι πολλές αλλά μεγαλώνει το ποσοστό, εκσυγχρονίζεται λίγο η κατάσταση. Θες λίγο η κρίση που τις φέρνει στην πραγματικότητα; Και αν τύχουν σε 2-3 ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και θα τους πουν τη γνώμη τους, χωρίς να θέλουν απαραίτητα να τους πλασάρουν ένα ρούχο, μπορεί να βρουν αυτό που τους ταιριάζει»

Χειμώνας γαρ και η μασαμπούκα απαραίτητη για μένα – το καλοκαίρι χάνω τα 3 ως 5 περιττά κιλά – τον ρωτώ τι πρέπει να βάλω για να τα κρύψω και να φαίνομαι ωραία: «Μπορείς να είσαι ωραία, έτσι όπως είσαι, αν θες να το κρύψεις, τυλίξου μ ένα σεντόνι. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι. Το να μην τονίσεις κάτι το καταλαβαίνω, το να προσπαθείς να το κρύψεις δεν μ αρέσει. Απ τη φάτσα φαίνεται ο άνθρωπος, αν νοιώθει ωραία ή όχι. Αν αισθάνεσαι όμορφα είσαι η καλύτερη, δε πα να φοράς ότι θες»

Και αφού έκατσα με τις ώρες, δοκίμασα σχεδόν τη μισή χειμερινή κολεξιόν, το φχαριστήθηκα τρελά, το μάτι μου ευφράνθηκε τον αντικατοπτρισμό μου, φορώντας το υπέροχο μαύρο του θεράποντα της αισθητικής.

Τέλος όταν τον ρωτώ τι θα φορέσουν οι κυράδες, τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, χωρίς καμιά κόμπλα μου απαντά: «Σίγουρα κόκκινο βρακί, για τα άλλα δεν ξέρω»

Κορίτσια διαψεύστε την εφήμερη δόξα της «φωταγωγημένης» πρόκλησης στον Santa, εκείνη τη βραδιά. Από αισθητική και «ηθική» καλλιεργήστε και κείνον τον Βασιλάκη απ την Καισαρεία.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!