fbpx

banner αεροδρομίου

«Το Απόρθητον της Μικροψυχίας», αναφέρει η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

smaragdamichalitsianou@gmail.com

Κόκκινο πανί είναι  το όνομα του Άρη Βελουχιώτη για αρκετούς χρήστες του Facebook .

Δεν εξηγείται διαφορετικά, όταν η ανάρτηση του InTownPost.com για την παρουσίαση της παράστασης «Άρης», έργο της Σοφίας Αδαμίδου, που παρουσιάζεται για δεύτερη σαιζόν στον πολυχώρο Cartel  – στον οποίο  γίνεται το αδιαχώρητο – δέχτηκε δεκάδες αναφορές από τον διαχειριστή του συστήματος με την διευκρίνιση, ότι η δημοσίευση δεν ακολουθεί τους όρους της κοινότητας του Facebook.

Πραγματικά φάνηκε απίστευτο σε εμένα και προσπαθώντας να ανεβάσω ξανά την παρουσίαση έπεσα σε τοίχο παίρνοντας αυτή τη φορά την εξήγηση: «δεν μπορεί να προωθηθεί η δημοσίευση, γιατί περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook».

Αν είναι δυνατόν μονολόγησα.

Όταν μου έκανε την τιμή να με καλέσει να συνεργαστούμε ο εκλεκτός συνάδελφος Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ, που είναι ο αρχισυντάκτης του site, είπε, ότι μέσα  από αυτή την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτισμού, ο υψηλός μας στόχος είναι να προβάλουμε ό,τι σπουδαίο συντελείται σε όλους τους χώρους της τέχνης και τους ανθρώπους που τους υπηρετούν με αφοσίωση και δη τους νέους, που σε πολλές περιπτώσεις «έχουν βάλει τα γυαλιά» στους παλαιότερους, όταν αυτοί έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες τους.

Με αυτό σκεπτικό το παλεύουμε όλοι οι καλοί συνάδελφοι στο InTownPost.com. Κι εγώ με ανοιχτό το μυαλό, όπως είναι η εργασία μου, βρέθηκα να παρακολουθώ δημοσιογραφικά την παράσταση του έργου «Άρης», αποθεώνοντας την συγγραφέα Σοφία Αδαμίδου, τον σκηνοθέτη Βασίλη Μπισμπίκη και τον  Τάσο Σωτηράκη που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο και συγκλονίζει τους θεατές.

Κατέγραψα ως δημοσιογράφος, όπως όφειλα, ότι είδα στη σκηνή και στην πλατεία, την ποιότητα της παραγωγής, την αίσθηση και ότι με συγκίνησε ως άνθρωπο, ενώ στο άρθρο μου για το site δεν υπήρχε ίχνος προπαγάνδας για τον Άρη Βελουχιώτη.

Που να φανταστώ, ότι το άρθρο μου για την θεατρική παράσταση «Άρης», θα «δολοφονηθεί» από μικρόψυχους ανθρώπους με κεφάλια γεμάτα άχυρο. Και ω του σκότους, η κριτική της θεατρικής παράστασης πέρασε από λαϊκό δικαστήριο και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς απολογίες κρίθηκε «ένοχη», στήθηκε ευθύς στον τοίχο και εκτελέστηκε από το FB. Διαβάστε την (εδώ).

« Όταν μαζεύονται πολλοί μαζί, οι άνθρωποι γίνονται μικροί. Είναι σαν τους διαβόλους του Μίλτον, που αναγκάζονται να γίνουν πυγμαίοι για να μπουν στο Πανδαιμόνιον» (το Πανδαιμόνιον είναι η πρωτεύουσα της κόλασης στον «Χαμένο Παράδεισο» (1667) του Μίλτον), υπογραμμίζει ο Γάλλος συγγραφέας Νικολά Σμαφόρ, θυμίζοντας μου αυτό που συμβαίνει σήμερα  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι μαζεμένοι κάθε καρυδιάς καρύδι.

Και η κατάσταση  έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και λογική.