InTownPost

Ακολουθήστε μας :

12
Τετ, Μάι
Tο διάβασαν 461 άτομα (461 Views)

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Συνδράμουν τον Πολιτισμό

O Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) πραγματοποιεί με συνέπεια μια σειρά από στοχευμένες δράσεις και συνεργασίες, οι οποίες προάγουν τον πολιτισμό και εμπνέουν για συμμετοχή και δημιουργία. Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» στηρίζει σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα και πρωτοβουλίες της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαφύλαξη και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το CSR Panorama γίνεται θεσμός.Ο Όμιλος  Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια έχει πολύπλευρη δραστηριότητα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μέσω της περιοδικής ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, το CSR «Panorama» έχει ως στόχο την εξωστρέφεια των δράσεων που υλοποιεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «360ο Ενέργειες», το οποίο αφορά στους 4 κεντρικούς πυλώνες: της Νέας Γενιάς - Εκπαιδευτικής Κοινότητας, της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού – Αθλητισμού

Σύγχρονα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών σε 40 σχολεία

Ενίσχυση για 10η χρονιά χορηγικά τον 25ο Economia Φοιτητικό Διαγωνισμό

Η Ενέργεια για Ζωή Tαξιδεύει στις Βρυξέλλες

The tipping point Μentoring the next generation

Social Hackers Academy - Εκπαιδευτικά προγράμματα σε φοιτητές και ανέργους

Ημέρες Καριέρας ΑΠΘ 2019

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

TEDX Θεσσαλονίκη

Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα

Εξοπλισμός  των  Κέντρων  Υγείας Παραμυθιάς και Φιλιππιάδας

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Eλλάδος απέκτησε το δικό του λεωφορείο

H EKO Mαυροβουνίου χορηγεί παιδική χαρά

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Όμορων Δήμων


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης με τους υποτρόφους για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Έπαθλα σε περισσότερους από 3.250 αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας. Από αριστερά: ο Γενικός Ιατρός Νικόλαος Μοσχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ομίλου ΕΛΠΕ Σοφοκλής Δανασσής, ο Γενικός Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ευάγγελος Μαρούλης, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ Ράνια Σουλάκη, ο Γενικός Ιατρός Ευστράτιος Σιφνάκης, η Παιδίατρος Τασία Φλαμιάτου και οι Αγροτικοί Ιατροί Αναστασία Καραχάλιου και Δημήτριος Ζαφειριάδης

Η ΕΚΟ Κύπρου χορηγός έκδοσης λευκώματος της συλλογής έργων τέχνης  της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Λευκωσία.
Η Ελληνική πρεσβεία στην  Κύπρο διαθέτει μία πλούσια και αντιπροσωπευτική Συλλογή Έργων Τέχνης -ζωγραφικής και γλυπτικής- Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών. Η Συλλογή Έργων της Ελληνικής Πρεσβείας άρχισε να δημιουργείται το 1960 με την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ελληνικού Γενικού Προξενείου σε Πρεσβεία και έκτοτε εμπλουτίζεται σταδιακά. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού λαού σε όλους τους τομείς και στο πεδίο του πολιτισμού.

Με αυτόν τον γνώμονα κινήθηκε και για τη συγκρότηση της Συλλογής της, συνδράμοντας έμπρακτα στο έργο Κυπρίων καλλιτεχνών. Η έκδοση του παρόντος λευκώματος φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμα προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, προβάλλοντας τη Συλλογή της Ελληνικής Πρεσβείας αλλά και τις βαθιές σχέσεις που εκτυλίσσονται στον πολιτιστικό χώρο μεταξύ των δύο χωρών στο πέρασμα του χρόνου. Η καταγραφή και τεκμηρίωση της συλλογής, καθώς και η έκδοση του λευκώματος επιτεύχθηκε με τη χορηγία της ΕΚΟ Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου.Ο Στέφανος Ρόκος συναντά τον Nick CaveΤα Ελληνικά Πετρέλαια  ως αρωγός του Μουσείου Μπενάκη είναι υπερήφανος για την παρουσίαση της έκθεσης νέας σειράς έργων του εικαστικού καλλιτέχνη Στέφανου Ρόκου.

Μια έκθεση ζωγραφικής με μουσικές αποχρώσεις, αφού τα έργα του δημιουργού είναι εμπνευσμένα από το άλμπουμ «No More Shall We Part», του διεθνούς φήμης μουσικού Nick Cave.

Συναυλία Μίκης ΘεοδωράκηςΟ Όμιλος ΕΛ.ΠΕ. έδωσε τη δυνατότητα σε 400 εργαζομένους και τις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο από την Ορχήστρα του συνθέτη «Μίκης Θεοδωράκης».

Εικοσιπέντε εξαιρετικοί καλλιτέχνες, και άλλοι γνωστοί και σπουδαίοι τραγουδιστές ερμήνευσαν τις αγαπημένες του συνθέσεις. Τραγούδια αντίστασης, αμφισβήτησης, διαμαρτυρίας. Η συναυλία που δόθηκε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, είχε τίτλο συμβολικά τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη από το ομώνυμο τραγούδι του «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά»
Movies in Concert
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην  συμπρωτεύουσα.

Η παράσταση «Movies in Concert» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Ορχήστρας Νέων Σίνδου του Δήμου Δέλτα που με τη συμμετοχή της ομάδας χορού Jazz Theatre Dance J.M.M. πρόσφεραν μια περιπλάνηση γεμάτη φως, μουσική, τραγούδι και χορό στον κόσμο του κινηματογράφου.Εθνικό θέατρο Ορέστεια στην ΕπίδαυροTo Εθνικό Θέατρο κατέβηκε φέτος στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να υπηρετήσει ένα καινοτόμο εγχείρημα, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη οπτική νέων δημιουργών πάνω στο Αρχαίο Δράμα. Τρεις γυναίκες σκηνοθέτες, στην πρώτη τους σκηνοθεσία στο εμβληματικό Θέατρο, με έναν πολυπληθή θίασο, παρουσίασαν σε μια ενιαία παράσταση την «Ορέστεια» του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος.

Το έργο πραγματεύεται τον φαύλο κύκλο της βίας, που εκκινεί από την εποχή του Τρωικού Πολέμου, βάφοντας με αίμα τον Οίκο των Ατρειδών, ώστε με την τελευταία τραγωδία («Ευμενίδες») να σηματοδοτήσει έναν νέο κόσμο, πιο «καθαρό» και πιο δίκαιο. Στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης παραγωγής, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό, συνέβαλε με τη χορηγία του ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια  (EΛ.ΠΕ.), στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο.


Για μια ημέρα το κοινό θα γνωρίσει τις σπουδαίες τ...
Νάνος Βαλαωρίτης: Ο τελευταίος πνευματικός θρύλος ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/