17
Σαβ, Απρ
Tο διάβασαν 100 άτομα (100 Views)

Συναυλία κλασικής μουσικής υπέρ των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια: «Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!»

Ανατέλλοντα αστέρια της Ευρώπης στην συναυλία του Φεστιβάλ Μολύβου υπέρ του Συλλόγου «Φλόγα», στην Αθήνα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα: 20:30

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, στην Λέσβο, είναι γνωστό για το πάθος και την ενέργεια των ερμηνευτών που συμμετέχουν σε αυτό. Κάθε καλοκαίρι νεαροί δεξιοτέχνες, ανατέλλοντα αστέρια από διάφορα μέρη του κόσμου, συμπράττουν δίνοντας νέα πνοή σε έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Με την ίδια ενέργεια το Φεστιβάλ έρχεται στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, για μία φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Φλόγας, του δυναμικού συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Οι διακεκριμένοι διεθνώς καλλιτέχνες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν -πιάνο,  Μπένεντικτ Κλέκνερ  -βιολοντσέλο και Κλεμάνς ντε Φορσβίλ–βιολί υπόσχονται μία συναρπαστική βραδιά όπου η φλόγα της μουσικής συναντά την Φλόγα της δύναμης, της αγάπης και της αλληλοπροσφοράς.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φιλαδέλφεια» στο Μαρούσι  -του αρχαιότερου εν ενεργεία συλλόγου στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 1837. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Γιανναράκος και περιλαμβάνει έργα των Φ.Μέντελσον-Μπαρτόλντι, Ρ.Σούμαν, Γ.Χάλβορσεν και Γ.Μπραμς.

Η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν

«Η Φλόγα είναι ο Σύλλογος των Γονιών που τα παιδιά μας αρρώστησαν από καρκίνο και αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή τους. Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η συνεχής βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών μας” αναφέρουν οι άνθρωποι της Φλόγας που από το 1982 αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

»Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, και με τη βοήθεια και τη στήριξη ανώνυμων και επώνυμων φίλων μας, εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προγραμμάτων μας που στοχεύουν πάντα στη στήριξη και την πλαισίωση της οικογένειας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά και η ομαλή κοινωνική επανένταξη του παιδιού που βιώνει την ασθένεια.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που αποφάσισαν αφιλοκερδώς και με άκρως κοινωνικά αλληλέγγυα στάση να πραγματοποιήσουν την συναυλία αυτή αφιερωμένη στη Φλόγα και τον αγώνα των παιδιών μας και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο έργο μας.»

Η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν, ερμηνεύτριες στην συναυλία και καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ Μολύβου προσθέτουν: «Σε δύσκολες στιγμές η μουσική είναι πηγή ελπίδας και δύναμης. Η συνεργασία των μουσικών επάνω στην σκηνή είναι ένα ωραίο παράδειγμα του αποτελέσματος που φέρνουν οι άνθρωποι όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και αφιερώνονται στο ίδιο όραμα. Ανυπομονούμε να σας δούμε στην συναυλία.» Μετά το τέλος της συναυλίας οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα μπουν αυτόματα στην κλήρωση 3 έργων τέχνης, προσφορά ειδικά για την εκδήλωση των καταξιωμένων καλλιτεχνών: Βασίλη Κομνηνού, Ιόλης Ξιφαρά και Αριστείδη Πατσόγλου.

Ευχαριστούμε τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο «Φιλαδέλφεια» για την φιλοξενία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου από την ίδρυσή του πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόγραμμα: 15ης Δεκεμβρίου 2018

Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι (1809-1847): Εισαγωγή από το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, έργο 21

Δανάη Ντέρκεν πιάνο

Κυβέλη Ντέρκεν πιάνο

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856)

Φανταστικά κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 73

Δανάη Ντέρκεν πιάνο

Μπένεντικτ Κλέκνερ βιολοντσέλο

Γιόχαν Χάλβορσεν (1864 – 1935) Πασακάλια για βιολί και βιολοντσέλο Κλεμάνς ντε Φορσβίλ βιολί

Μπένεντικτ Κλέκνερ βιολοντσέλο

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856)

Αντάτζιο & Αλέγκρο, έργο 70

Δανάη Ντέρκεν πιάνο

Μπένεντικτ Κλέκνερ βιολοντσέλο

Γιοχάνες Μπραμς (1833-1897) Τρίο για πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 101

Κυβέλη Ντέρκεν  πιάνο

Κλεμάνς ντε Φορσβίλ βιολί

Μπένεντικτ Κλέκνερ βιολοντσέλο

Μπένεντικτ Κλέκνερ
Clemence de Forceville

Τιμή εισιτηρίου: €31 Αγορά εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και στον Ελληνογερμανικό Σύλλογο «Φιλαδέλφεια» δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης Διεύθυνση:

Αίθουσα Συναυλιών Ελληνογερμανικού Συλλόγου “Φιλαδέλφεια” Μονεμβασίας & Κριεζή 62 – 64 151 25 Μαρούσι

Οι μελωδίες των Χριστουγέννων «Θέατρο Ολύμπια - Δη...
Οι Μουσικοί της Καμεράτας συναντούν τους Deep Purp...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/