16
Παρ, Απρ
Tο διάβασαν 1423 άτομα (1423 Views)

Συνέντευξη της Ναταλίας Τσίπη στην Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

untitled-1-of-1-7


«…Παρά τις συνθήκες που επικρατούν δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ιδανικά που μας φέρνουν μπροστά. Πιστεύω ότι οι εταιρείες που ακολουθούν ισχυρά αξιακά συστήματα και κουλτούρα, που επιτρέπει την προσαρμογή, θα είναι βιώσιμες»


Όποιος με γνωρίζει καλά, μπορεί με βεβαιότητα να διαπιστώσει πώς δύο είναι τα πράγματα που συναρπάζουν την φύση μου: Το ένα, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, είναι η μουσική. Το δεύτερο είναι τα κοσμήματα.

Η αγορά κοσμήματος για πολλούς από εμάς αποτελεί μια αγαπημένη διαδικασία ιεροτελεστίας.

Η όψη του, η γνησιότητά του, η αφή του και η αίσθηση που αφήνει στο δέρμα σου είναι μόνο κάποια από τα πρώτα πράγματα που κοιτάς όταν καλείσαι να επιλέξεις το κόσμημα που σου ταιριάζει κι εκείνο που σε εκφράζει στο εκατό τοις εκατό.

Όντας γυναίκα και λάτρης του είδους, λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα θα σας ξεναγήσω σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη με κοσμήματα στην Αθήνα, εκεί που βρίσκω πάντα τις «απαντήσεις» για όλα όσα έχω ανάγκη.

Διασχίζοντας την Κριεζώτου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου, κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι και στον αριθμό 9, θα βρεθείς μπροστά στο Rich &Co, ένα από τα πιο αγαπημένα, διαχρονικά και ποιοτικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας (ίσως το καλύτερο απ' όλα για εμένα).

Πίσω, βέβαια, από ένα τόσο ξεχωριστό μέρος και μία τόσο επιτυχημένη Ελληνική επιχείρηση, κρύβονται άνθρωποι με όραμα, ιδανικά και στόχους να διατηρήσουν τον πήχη ψηλά στον χώρο του κοσμήματος, παρά τις όποιες αντιξοότητες της εποχής.

Μία από αυτούς τους ανθρώπους είναι σίγουρα και η νεαρή Ναταλία Τσίπη, η ιδιοκτήτρια του Rich & Co., που ξέκλεψε λίγο από τον χρόνο της για να βρεθεί στην «παρέα» του InTownPost και να μοιραστεί μαζί μας όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον χώρο του κοσμήματος.

Η κ. Ναταλία Τσίπη των Rich & Co


Ναταλία χαίρομαι αφάνταστα που τα λέμε κι από κοντά. Δεδομένου, μάλιστα, ότι θαυμάζω πάρα πολύ τη δουλειά σας, αισθάνομαι διπλά ενθουσιασμένη που έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε όμορφα πράγματα με τους αναγνώστες μας, ώστε να τους φέρουμε περισσότερο κοντά στον χώρο του κοσμήματος. Σίγουρα έγινε μια εισαγωγή από εμένα πιο πριν, αλλά θα ήθελα να μας κατατοπίσεις περισσότερο για όλα όσα προσφέρετε στον χώρο σας. Τι μπορεί, λοιπόν, να βρει κάποιος, ερχόμενος στο Rich & Co.;

Καλησπέρα Μαρκέλλα χάρηκα πολύ για τη γνωριμία μας και που σε συνέχεια της πρώτης μας επαφής γράφεις αυτό το άρθρο. Ερχόμενος κανείς στο Rich & Co.. Μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία από πολλά και διαφορετικά είδη τόσο ασημένιων και χρυσών κοσμημάτων όσο και αντικειμένων για το σπίτι, το γραφείο, αλλά και το παιδί.

Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε, πάντα, μοντέρνο και υψηλής ποιότητας κόσμημα με προσιτό τρόπο στο κοινό. Έχοντας αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς καθώς και του εξωτερικού, αλλά και δικές μας δημιουργίες, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών όλα αυτά τα χρόνια.

Γνωρίζω ότι το Rich & Co. δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1964. Υπάρχει, δηλαδή, 55 χρόνια στην ελληνική αγορά, τα οποία, σαφώς, δεν τα λες λίγα. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το στοιχείο που έκανε τη προσπάθεια του Rich & Co. για δημιουργία κοσμήματος ξεχωριστή και άφθαρτη στο χρόνο; Υπάρχει, κατά την άποψή σου, κάποιου είδους «μυστική συνταγή» επιτυχίας, η οποία εγγυάται ένα σταθερά ανοδικό αποτέλεσμα;

Η εταιρεία είναι Ελληνική και δημιουργήθηκε το 1964 από τον παππού μου, τον Αριστείδη Τσίπη. Ο πατέρας μου συνέχισε την παράδοση, οπότε ο αδελφός μου και εγώ είμαστε η τρίτη γενιά.Η δημιουργία για ξεχωριστά κοσμήματα και ποιοτικά ήταν πάντα ο πρώτος και ο κύριος στόχος που είχαμε από τη στιγμή που θα κατασκευάζαμε ένα νέο κόσμημα.

Πιστεύω πως ναι υπάρχει «μυστική συνταγή» επιτυχίας και έγκειται στον επιτυχή συνδυασμό ορισμένων χαρακτηριστικών. Αρχικά η περιέργεια και η διάθεση να δημιουργήσεις κάτι που θα ξεχωρίσει οδηγούν στην έμπνευση. Ταυτόχρονα χρειάζεται επιμονή στη ποιότητα και να μη συμβιβάζεσαι εύκολα με κάτι που δεν ικανοποιεί. Τέλος, η φροντίδα και ο σεβασμός στον πελάτη είναι απαραίτητα στοιχεία ώστε το τελικό δημιούργημα να πάρει τη προσοχή που του αρμόζει και ο πελάτης να βιώσει μια εμπειρία και όχι απλώς μια αγορά.

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι η «υπόθεση» του κοσμήματος δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν στοχεύεις στην υψηλή ποιότητα και στο άρτιο αποτέλεσμα. Μέρα με τη μέρα παρατηρούμε όλο και περισσότερους να «πέφτουν» στην παγίδα ελαχιστοποίησης της ποιότητας, παράγοντας μαζικότερα και ταχύτερα πράγματα. Σε προσωπικό επίπεδο, σε φόβισε κάτι τέτοιο όταν ανέλαβες τα «ηνία» του Rich & Co.;

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερους κατασκευαστές να δίνουν περισσότερη έμφαση στο να παράγουν κοσμήματα οικονομικότερα κατεβάζοντας έτσι την ποιότητα. Είναι κατανοητό, ότι η τιμή είναι παράγοντας που ενδιαφέρει και τον ίδιο τον καταναλωτή αλλά θεωρώ ότι η πραγματική επιτυχία στον τομέα μας είναι η σωστή ισορροπία με την ποιότητα. Σίγουρα είναι δύσκολο να αντιστέκεσαι στις τάσεις που δημιουργούνται αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχεις το θάρρος να ξεχωρίσεις.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που, κατά την άποψή σου, οφείλει να έχει μια επιχείρηση στην εποχή μας, ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμη;

Στην εποχή μας μπορώ να πω ότι μια επιχείρηση για να μπορεί να είναι βιώσιμη πρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες αφού η σημερινή αγορά και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Παρά τις συνθήκες που επικρατούν δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ιδανικά που μας φέρνουν μπροστά. Πιστεύω ότι οι εταιρείες που ακολουθούν ισχυρά αξιακά συστήματα και κουλτούρα, που επιτρέπει την προσαρμογή, θα είναι βιώσιμες.

Το νέο μας brand, το «Rich Passion», είναι ένα καλό, πιστεύω, παράδειγμα για τα παραπάνω. Είναι ένα brand που αποτελείται από ασημένια και επίχρυσα κοσμήματα σε οικονομικότερες τιμές με γνώμονα πάντα την άριστη ποιότητα και την καλαισθησία τους.


Η κ. Ναταλία Τσίπη στο κατάστημα της Rich & Co στην Κριεζώτου


  «…εύχομαι για το μέλλον, σε επαγγελματικό επίπεδο, να είναι σταθερή η πορεία του κοσμηματοπωλείου διατηρώντας, πάντα, ένα πνεύμα καινοτομίας και, φυσικά, τη δημιουργία υψηλής αισθητικής»


Βάσει των επαγγελματικών σου βιωμάτων, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει, μέχρι σήμερα, στον χώρο του κοσμήματος;

Σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει είναι το ότι ανέλαβα την αποκλειστική διαχείριση του καταστήματος λιανικής μας σε ηλικία 23 ετών, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωνα τις σπουδές στη Γεμμολογία (επιστήμη που ασχολείται με την ανάλυση και πιστοποίηση της αυθεντικότητας ενός πολύτιμου λίθου, καθώς και με την αναγνώριση επεξεργασιών βελτίωσης που έχει υποστεί ένας πολύτιμος λίθος), αλλά και με την Διαμαντολογία. Συνδυαστικά με το πόσο έχει αλλάξει η αγορά του κοσμήματος τα τελευταία χρόνια από παράγοντες, όπως η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, την αύξηση των τιμών των πολύτιμων μετάλλων αλλά και τη δημιουργία υπεραγορών όπως πχ τα craft accessories, θα έλεγα ότι έζησα σε μία εποχή με αρκετό ενδιαφέρον!

Η μακρά πορεία του Rich & Co.αποδεικνύει ότι ακόμα και σε «δύσκολους» καιρούς, η δημιουργία νικάει. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στη μέχρι τώρα πορεία του;

Ίσως να πρότεινα μια προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής δημιουργίας στο εξωτερικό. Παρόλο που είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτό το κομμάτι δεν θεωρώ ότι οι Έλληνες κατασκευαστές παίρνουν την προσοχή που τους αξίζουν. Κάτι τέτοιο θα είχε οφέλη σε πολλές επιχειρήσεις μεμονωμένα αλλά και στο σύνολο της οικονομίας μας.

Τι νέο έχουμε να δούμε από εσάς το προσεχές διάστημα; Η μεγάλη παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων που έγινε; Τι διαγράφεται στον ορίζοντα δημιουργικά; Κάναμε μια όμορφη παρουσίαση τον περασμένο Δεκέμβρη στο Ίδρυμα Αγγέλου και Λητούς Κατακουζηνού για να γνωρίσουν οι πελάτες μας, αλλά και νέοι τις ασημένιες δημιουργίες μας. Το θέμα της παρουσίασης ήταν το νέο μας brand: Rich Passion.

Υπάρχει κάτι στον ορίζοντα μπορώ να πω, κάτι που πιστεύω ότι θα συναρπάσει. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που εμπνεύστηκαν δύο συνεργάτες μας και «έρχεται στη ζωή» από την τεχνογνωσία μας. Μακάρι να μπορούσα να σου πω πιο πολλά τώρα αλλά σύντομα στο e-shop μας θα το δείτε!

Τι είναι αυτό που εύχεσαι για το μέλλον, σε επαγγελματικό αλλά και συλλογικό επίπεδο;

Αυτό που εύχομαι για το μέλλον, σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι η σταθερή πορεία του κοσμηματοπωλείου διατηρώντας, πάντα, ένα πνεύμα καινοτομίας και, φυσικά, τη δημιουργία υψηλής αισθητικής. Για όλους μας εύχομαι αισιοδοξία για το μέλλον και καθαρή κρίση για να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Info:

Το κατάστημα της Rich & Co στην Κριεζώτου 9 στην Αθήνα


Λίγα λόγια για το brand

Το κοσμηματοπωλείο Rich & Co. «γεννήθηκε» το 1964 από τον Αριστείδη Τσίπη, ο οποίος σχεδίασε και έφτιαξε την πρώτη σειρά χειροποίητων ασημένιων οικιακών ειδών, αλλά και πληθώρα χρυσών κοσμημάτων. Οι προσπάθειές του να δημιουργήσει φίνα κοσμήματα, με εξαιρετική σχεδίαση και υψηλή αισθητική απέδωσαν καρπούς πολύ σύντομα και το brand καθιερώθηκε στην αγορά με μεγάλη ταχύτητα.

Φτάνοντας στο σήμερα, μια τρίτη γενιά ανθρώπων ακολουθεί τις αξίες των ιδρυτών του brand, δημιουργώντας αξιόλογα αντικείμενα, που στοχεύουν στην προσφορά ομορφιάς και πολυτέλειας στην καθημερινή μας ζωή.

Τι θα βρεις στο Rich & Co.

Από χρυσούς σταυρούς μέχρι δαχτυλίδια αρραβώνων και από βραχιόλια μέχρι τυχερά γούρια, στο Rich & Co. θα συναντήσεις μια μεγάλη και αξιόλογη ποικιλία κοσμημάτων, τα οποία θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή σου με την πρώτη κιόλας ματιά, τόσο για την ποιότητα όσο και για την κομψότητά τους. Μην ξεχάσεις ότι στο συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο θα βρεις και μοναδικά είδη γραφείου, διακοσμητικά είδη σπιτιού, αλλά και παιδικά - εποχιακά είδη, τα οποία θα σου κλέψουν εξίσου την καρδιά.

Σημείο πώλησης Λιανικής Rich & Co: Κριεζώτου 9 Αθήνα

Τηλ.: 210-3608330

e-shop : www.e-rich.gr

Social Media : Facebook, Instagram richjewelsgifts

Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντοπούλου, συνέντευξη στη...
Η Μαριαλένα Σπυροπούλου σε μια κουβέντα με την Τίν...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/