fbpx

banner αεροδρομίου

 

Στον αστερισμό του πολιτισμού τα ΕΛ.ΠΕ. παραδίδουν ιατρικό εξοπλισμό και ένα σύγχρονο λεωφορείο στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

info@intownpost.com

Εκπρόσωποι του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) και του κοινωφελούς οργανισμού «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», ο οποίος συμμετείχε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, επισκέφθηκαν και παρέδωσαν ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρέβεζας, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ζητούμενες προδιαγραφές και ποσότητες, με γνώμονα την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Τα ΕΛ.ΠΕ., επίσης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης παρέδωσαν ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων, το οποίο εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος». 

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) και της ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η οποία συμμετείχε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, επισκέφθηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς δύο (2) νοσοκομειακά ηλεκτρικά κρεβάτια νοσηλείας, έναν (1) καρδιογράφο, έναν (1) νεφελοποιητή, μία (1) τροχήλατη συσκευή αναρρόφησης, ένα (1) ρινοσκόπιο, πέντε (5) πιεσόμετρα μανομετρικά, δύο (2) πιεσόμετρα παιδιατρικά με περιχειρίδες, τέσσερα (4) παλμικά φορητά οξύμετρα, έναν (1) κλίβανο υγρής αποστείρωσης, τέσσερεις (4) συσκευές ανάνηψης και διασωλήνωσης με μάσκες παιδικές και ενηλίκων, ένα (1) σετ λαρυγγοσκοπίου, μία (1) συσκευή πλύσης αυτιών, και ένα (1) οφθαλμοσκόπιο.

Το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς εξυπηρετεί περί τα 30.000 περιστατικά τον χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα πανελλαδικώς, καθώς εξυπηρετεί τόσο τους 3.200 κατοίκους της Παραμυθιάς, αλλά και όλο τον Δήμο Σουλίου και των γειτονικών χωριών των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Το Υγειονομικό Προσωπικό αποτελείται από δύο Παιδιάτρους, βοηθό Ακτινολόγο και Γενικούς Ιατρούς.

Στη σημασία κάλυψης των αναγκών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΚΥ, Γενικός Ιατρός κ. Γεώργιος Λύγκας, υποστηρίζοντας, πως «η δωρεά αυτή  μας προσφέρει απαραίτητα είδη για την ορθή λειτουργία μας και ευχαριστούμε θερμά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για αυτό.  Βιώνοντας στις μέρες μας μεγάλες ελλείψεις στον χώρο της υγείας, είναι σημαντική η παρουσία ανθρώπων, οι οποίοι στηρίζουν τους ιατρικούς φορείς που προσφέρουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ., η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις εν λόγω δωρεές, ότι «στόχος του Ομίλου είναι η προώθηση και διασφάλιση της υγειούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down απέκτησε το δικό του λεωφορείο.

Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων, το οποίο εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του «Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος», παρέδωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης. Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», 110 εργαζόμενοι του Ομίλου με τις οικογένειές τους. Οι εθελοντές έτρεξαν με σύνθημα «Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε» και η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, καταβάλλοντας 10€ για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσαν.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε το 1990 και συνιστά την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Ως όραμά του έχει μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.