fbpx

banner αεροδρομίου

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Τρύφων Καρατζάς και ο Γιώργος Τζώρτζης

 

 

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

info@intownpost.com

Δύο δημοφιλείς ηθοποιοί έφυγαν από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους τους αλλά και τους θαυμαστές τους. Ο Τρύφων Καρατζάς και ο Γιώργος Τζώρτζης.

Σε ηλικία 82 ετών αναχώρησε ο Τρύφων Καρατζάς.Την ανακοίνωση του θανάτου του, έκανε η Δανάη Μπάρκα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θυμάμαι την ευγένεια σου και το χαμόγελο σου στην αυλή του σπιτιού μας»

Πριν από περίπου 24 χρόνια, ο Τρύφων Καρατζάς ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Λαβ Σόρυ,» ενός σίριαλ που έγραψε τηλεοπτική ιστορία τη δεκαετία του ’90.

Είχε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές.ανάμεσά τους και η «Ονειροπαγίδα» που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το 2011.

Πριν από ενάμιση χρόνο είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

Τότε, είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».

Η χαρτοπαίχτρα (1982) - Τρύφων Καρατζάς (Γιατρός), Σοφία Κακαρελίδου (Κα Ευτέρπη).(Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)

Δυο μέρες πριν άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Τζωρτζης. Ένας ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 15 Ιανουαρίου 2019, σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του  -και μητέρα της κόρης του Ευγενίας- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το «όνειρο»» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ’ αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής»  (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό»  (1985)

«Και δειλός και τολμηρός»   (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους»  (2008)