fbpx

Πρόταση για διάβασμα: «Becoming:Η δική μου ιστορία», της Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama)

Τίνα Πανώριου

Τίνα Πανώριου

panoriout@gmail.com

 

  • Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου, Τάκης Δρεπανιώτης
  • Επιμέλεια: Χρύσα Φραγκιαδάκη
  • Είδος: Απομνημονεύματα
  • Σελίδες: 40
  • Τιμή: € 22,49
  • Το βιβλίο κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα για την Ελλάδα και την Κύπρο, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ Aθens Bookstore Publications.

Η Μισέλ Ομπάμα έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής –η πρώτη Αφροαμερικάνα που υπηρέτησε σε αυτό το ρόλο– βοήθησε στη δημιουργία του πιο φιλόξενου Λευκού Οίκου στην ιστορία, ενώ παράλληλα καθιερώθηκε ως ισχυρός υποστηρικτής των γυναικών και κοριτσιών στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες επιδιώκουν υγιέστερες και πιο δραστήριες ζωές.

Στάθηκε στήριγμα στον σύζυγό της καθώς εκείνος ηγείτο της Αμερικής, σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της. Και στο μεταξύ, μας έδειξε κάποιες όμορφες χορευτικές κινήσεις, έκανε πάταγο στο Carpool Karaoke και μεγάλωσε δύο προσγειωμένες κόρες κάτω από το αυστηρό βλέμμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στην αυτοβιογραφία της, ένα έργο συναρπαστικής αφήγησης, η Michelle Obama προσκαλεί τους αναγνώστες στον προσωπικό της κόσμο, εξιστορώντας τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο και την εποχή της επαγγελματικής της πορείας, όταν εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, μέχρι την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο.

Με ειλικρίνεια και ζωντάνια περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει – με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους.

Ζεστή, συνετή και αποκαλυπτική. Το βιβλίο της «Becoming – Η Ιστορία μου» είναι ένας απολογισμός από μια γυναίκα με ψυχή και περιεχόμενο,  της οποίας η Ιστορία μας εμπνέει ως παράδειγμα.

 

Η Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον Ομπάμα γεννήθηκε στις. 17 Ιανουαρίου 1964, είναι Αμερικανίδα δικηγόρος και συγγραφέας και παντρεμένη με τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα πρώτη κυρία. Μεγαλωμένη στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, κάνοντας τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Sidley Austin, όπου και γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα. Ακολούθως εργάστηκε στο προσωπικό του Δημάρχου του Σικάγου Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, αλλά και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, η Μισέλ βοήθησε τον σύζυγό της στην προεκλογική του εκστρατεία. Η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν δύο κόρες. Η Μισέλ έχει γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες, ενώ είναι συνήγορος για θέματα φτώχειας, διατροφολογίας, σωματικής εξάσκησης και υγιεινής διατροφής.