28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 179 άτομα (179 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Unorthodox: Το Τίμημα της Προσωπικής μου Ελευθερίας», της Ντέμπορα Φέλντμαν (Deborah Feldman)

OOSOSOSOSIK78-UN00Q3

Συγγραφέας: Ντέμπορα Φέλντμαν (Deborah Feldman)

Μετάφραση: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Είδος: Βιογραφικό μυθιστόρημα

Σελίδες: 400

Τιμή: € 15,80

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Νοεμβρίου 2020

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ως μέλος της αυστηρής θρησκευτικής σέκτας των χασιδιστών Εβραίων του Σάτμαρ, στο Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν, η Ντέμπορα Φέλντμαν μεγάλωσε υπακούοντας σε έναν κώδικα επιβεβλημένων εθίμων που υπαγόρευαν τα πάντα στη ζωή της, από το τι μπορούσε να φορέσει και σε ποιον μπορούσε να μιλήσει μέχρι το τι επιτρεπόταν να φάει και να διαβάσει. Κι όμως, παρά την καταπιεστική ανατροφή της, η Ντέμπορα εξελίχθηκε σε μια ανοιχτόμυαλη νεαρή γυναίκα, ένα πνεύμα ανεξάρτητο, διαβάζοντας κρυφά λογοτεχνία και βρίσκοντας έμπνευση στους δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες της Jane Austen και της Louisa May Alcott, που την βοήθησαν να φανταστεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μακριά από την κλειστή της κοινότητα.

Παγιδευμένη στα δεκαεφτά της σε έναν σεξουαλικά και συναισθηματικά δυσλειτουργικό γάμο από προξενιό, με έναν νεαρό άντρα που γνώριζε ελάχιστα, η Ντέμπορα θα βιώσει τη σύγκρουση ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις ευθύνες της απέναντι στην κοινότητά της. Μια σύγκρουση που θα κορυφωθεί όταν στα δεκαεννιά της θα γεννήσει τον γιο της, οπότε και θα συνειδητοποιήσει ότι παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια οφείλει να χαράξει έναν άλλο δρόμο –για τον εαυτό της και για το παιδί της– προς την ελευθερία και την ευτυχία.

Από την τηλεοπτική σειρά του Netflix με τον τίτλο: «Unorthodox» βασισμένο στο βιογραφικό βιβλίο της Ντέμπορα Φέλντμαν σε σκηνοθεσία της Άννα Γουίνγκερ και την εκπληκτική ερμηνεία της Ισραηλίτισας ηθοποιού Σίρα Χάας στον κεντρικό ρόλο της Έσθερ Σαπίρο

Η Ντέμπορα Φέλντμαν (Deborah Feldman) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χασιδική κοινότητα Σάτμαρ του Ουίλιαμσμπεργκ, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η μητρική της γλώσσα είναι τα γίντις.

Το 2012, στα είκοσι πέντε της χρόνια, δημοσίευσε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Unorthodox: Η σκανδαλώδης απόρριψη της χασιδικής μου καταγωγής», στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη μίνι σειρά που προβλήθηκε από το Netflix το 2020 και ήταν υποψήφια για οκτώ βραβεία EMMY, κερδίζοντας αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας. Το «Unorthodox» έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε γλώσσες.

Το 2014 δημοσίευσε το βιβλίο της «Exodus: A Memoir». Η Ντέμπορα ζει πλέον με τον γιο της στο Βερολίνο.

Πρόταση για διάβασμα: «Αυτά Λοιπόν με τη Σάρα», τη...
Πρόταση για διάβασμα: «Από τον Λένιν στον…Βερσάτσε...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/