21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 149 άτομα (149 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «The Athens Food Guide», του Βασίλη Καλλίδη

  • Μετάφραση: Μέλια Τατάκη
  • Είδος: Οδηγός πόλης
  • Σελίδες: 312
  • Τιμή: € 25
  • Εκδόσεις: Πατάκη
Ο Βασίλης Καλλίδης,  αφού ανακάλυψε τα πιο παράξενα και τα καλύτερα σημεία της Αθήνας για καλό φαγητό στους οδηγούς πόλης Άθενς Σπεσιάλ 1 και 2, μεταφέρει τα πολύτιμα μυστικά του και στους τουρίστες. Στήνει έναν νέο οδηγό για την πόλη που αγαπάει, με κείμενα στα αγγλικά. Όπως πάντα, οι σελίδες γεμίζουν με καταστήματα που θα ήθελε ο σεφ να δοκιμάσουν οι τουρίστες και με φωτογραφίες που ταξιδεύουν τον αναγνώστη.

Όμως δε μένει εκεί. Αυτή τη φορά ο οδηγός εκτός από τα πιο νόστιμα περιλαμβάνει και όλη εκείνη την πληροφορία που θα ήθελε ο καθένας να γνωρίζει για μια πόλη που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Βρίσκει γυμναστές, μασέρ και μακιγιέρ, ξετρυπώνει τα πιο σπάνια βινύλια και το μαγαζάκι που φτιάχνει αρχαιοελληνικά σανδάλια, δίνει τα τηλέφωνα γιατρών, μεταφραστών και κούριερ, αλλά και μιας νοικοκυράς που τραπεζώνει κόσμο στο σπίτι της, στο πιο μυστικό εστιατόριο της πόλης.Τεχνίτες που διορθώνουν βαλίτσες και φωτογραφικές μηχανές και ό,τι άλλο φανταστείτε ότι μπορεί κάποιος να αναζητήσει στις διακοπές.

Σε ειδικές παραγράφους περιγράφονται οδηγίες καθημερινότητας από το πού να πας για μπάνιο στην Αττική μέχρι πώς να φας σουβλάκι ή να μπεις σε μοναστήρι και να διαβάσεις κατάλογο εστιατορίου.

Ο Βασίλης Καλλίδης για ακόμα μια φορά στήνει έναν οδηγό με πολλές πληροφορίες, χιούμορ και ρεαλισμό χωρίς να ωραιοποιεί σημεία της πόλης ή καταστάσεις. Αποτυπώνει το πώς λειτουργεί αυτή η τεράστια πόλη και πώς να περάσεις καλά χωρίς να χρειαστεί να κάνεις όλα τα don’t της πόλης.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Βασίλη Καλλίδη «Άθενς Σπεσιάλ- Λε τουρ», «Άθενς Σπεσιάλ 2» και «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές.

Ο Βασίλης Καλλίδης, είναι σεφ και ταξιδευτής.

Πρόταση για διάβασμα «Αρχαία Μεσσήνη», του Πέτρου ...
Πρόταση για διάβασμα: «Τα Χαμένα», του Μιχάλη Φακί...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/