11
Τρι, Αυγ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Το Περπάτημα και Τα Οφέλη του», του Σέιν Ο’ Μάρα (Shane O’ Mara)

2220029292-378

Συγγραφέας: Σέιν Ομάρα (Shane O' Mara)

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Χριστοδούλου

Είδος: Υγεία

Σελίδες: 312

Τιμή: € 16

Εκδόσεις: Κάκτος

Το όρθιο περπάτημα στα δύο πόδια είναι μια αποκλειστικά ανθρώπινη δεξιότητα. Μας επέτρεψε να περπατήσουμε πέρα από την Αφρική και να εξαπλωθούμε μέχρι την Αλάσκα και την Αυστραλία. Μας απελευθέρωσε τα χέρια και το μυαλό. Τοποθετούμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο χωρίς να το σκεφτούμε, αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουν πώς το κάνουμε αυτό, ή πόσοι εκτιμούν τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει; Σε αυτόν τον ύμνο του περπατήματος, ο νευροεπιστήμονας Σέιν Ο' Μάρα (Shane O'Mara) μάς προσκαλεί να θαυμάσουμε τα οφέλη που παρέχει το περπάτημα στο σώμα και στο μυαλό μας.

Παραδόξως, αυτή η θαυμαστή δεξιότητα έχει τις εξελικτικές της αρχές πριν από εκατομμύρια χρόνια, κάτω από τη θάλασσα. Οι τελευταίες έρευνες, ωστόσο, αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα εκτελούν τη μηχανική μαγεία της ισορροπίας, της πλοήγησης σε μια πολυπληθή πόλη και της λειτουργίας του εσωτερικού μας συστήματος GPS.

Το περπάτημα είναι καλό για τους μυς και τη στάση του σώματός μας· μας βοηθάει να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε διάφορα όργανα, και μπορεί να επιβραδύνει ή να αναστρέψει τη γήρανση του εγκεφάλου μας. Με το μυαλό μας σε κίνηση, σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά, βελτιώνεται η διάθεσή μας και μειώνεται το στρες. Το περπάτημα μαζί με άλλους ανθρώπους, για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, αποτελεί επίσης ένα είδος κοινωνικού δεσμού που έχει συνεισφέρει στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Καθώς η ζωή μας γίνεται όλο και πιο καθιστική, θέτουμε σε κίνδυνο όλα αυτά. Πρέπει να αρχίσουμε να περπατάμε και πάλι, ανεβαίνοντας σε ένα βουνό, κάνοντας βόλτα στο πάρκο ή απλώς πηγαίνοντας με τα πόδια στο σχολείο ή στη δουλειά μας. Εμείς και οι κοινωνίες μας θα αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Ο Σέιν Ο' Μάρα (Shane O' Mara) είναι καθηγητής Πειραματικής Έρευνας του Εγκεφάλου στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και διευθυντής ερευνητής του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης του Trinity College, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα νευροεπιστήμης στην Ευρώπη. Είναι επίσης ανώτερος ερευνητής του Wellcome Trust και προϊστάμενος ερευνητής του Science Foundation της Ιρλανδίας.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: «Γιατί τα βασανιστήρια δεν λειτουργούν: η νευροεπιστήμη της ανάκρισης» και «Εγκέφαλος για επιχειρήσεις - Εγκέφαλος για ζωή». Έχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, καθώς επίσης και άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά.

Λατρεύει να περπατά όπου και όποτε μπορεί, με ειδική προτίμηση σε μεγάλους αστικούς περιπάτους σε κάθε φιλική προς το περπάτημα πόλη.

Ο καθηγητής και συγγραφέας Σέιν Ο' Μάρα
Πρόταση για διάβασμα: «Μπαμπά Σ΄Αγαπώ», της Μάρως ...
Πρόταση για διάβασμα: «Σκουριά και Χρυσάφι: Νεγρεπ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares