16
Πεμ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Το Ναυάγιο των Πολιτισμών», του Αμίν Μααλούφ (Amin Maalouf)

56

Συγγραφέας: Αμίν Μααλούφ (Amin Maalouf)

Είδος: Ιστορικό Δοκίμιο

Σελίδες: 416

Τιμή: € 15,50

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2020

Εκδόσεις: Ενάλιος

Μέσα από την προφητική ανάλυση του Αμίν Μααλούφ έχουμε μπροστά μας όλους εκείνους τους λόγους που οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο προδιαγεγραμμένο ναυάγιο: των πολιτισμών της γης.

Η Αμερική, αν και εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική υπερδύναμη, έχει χάσει την ηθική αξιοπιστία της. Η Ευρώπη, η οποία προσέφερε στους λαούς της αλλά και στην υπόλοιπη ανθρωπότητα το πιο φιλόδοξο και παρήγορο έργο της εποχής μας, καταρρέει. Ο Αραβο-μουσουλμανικός κόσμος βυθίζεται διαρκώς σε μια απύθμενη κρίση με τους πληθυσμούς της σε απόγνωση, μετακινούμενους, με καταστροφικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον πλανήτη. Μεγάλα «αναδυόμενα» ή «αναγεννημένα» έθνη, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία, βγαίνουν στην παγκόσμια σκηνή σε μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα όπου κυριαρχεί η φιλοσοφία «ο καθένας για τον εαυτό του» και ο νόμος του ισχυρού. Νέα κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων και σοβαρές απειλές που τρομοκρατούν τον πλανήτη, τις οποίες δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με μια παγκόσμια αλληλεγγύη, αφού στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο κόσμος αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο συγγραφέας παρακολουθεί τον κόσμο και ταξιδεύει. Βρέθηκε στη Σαϊγκόν στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, και κατόπιν στην Τεχεράνη κατά την έλευση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Σε αυτό το ελκυστικό και σοφό βιβλίο, είναι τόσο θεατής όσο και στοχαστής. Μας παρουσιάζει όλα τα σημαντικά γεγονότα που έγιναν η αιτία να ολισθήσει η ανθρωπότητα στην άκρη του βαράθρου. Λίγο πριν το χείλος της καταστροφής των πολιτισμών

O Αμίν Μααλούφ (Amin Maalouf) είναι Λιβανέζος συγγραφέας. Eίναι καθολικός και μαθήτευσε σε σχολή Iησουιτών, όπου διδάχτηκε τα γαλλικά, τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. 

Σπούδασε κοινωνιολογία στo Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού και εργάστηκε ως διευθυντής της εφημερίδας An-Nahar, μέχρι την έναρξη του εμφυλίου πολέμου του 1975, όταν και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία ως πρόσφυγας.

Aπό το 1983, μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου βιβλίου του «Oι Σταυροφορίες από τη σκοπιά των Aράβων», άφησε τη δημοσιογραφία και αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο συγγραφικό του έργο. Έργα του έχουν μεταφραστεί από τα γαλλικά σε 37 γλώσσες. Θεωρείται από τις πιο λυρικές και αισθαντικές πένες της λογοτεχνίας του κόσμου της Ανατολής.

Ο Λιβανέζος συγγραφέας Αμίν Μααλούφ (Amin Maalouf)
Πρόταση για διάβασμα: «Η Τριλογία της Διασποράς 2 ...
Πρόταση για διάβασμα: «Aλφαβητάρι Εντόμων», της Δή...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares