InTownPost

Ακολουθήστε μας :

19
Σαβ, Ιουν
Tο διάβασαν 96 άτομα (96 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Τομ Σόγερ ή το Μεγαλύτερο Παιδικό Δωμάτιο του Κόσμου», του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή

  • Είδος: Σειρά: Μικρά Μεγάλα Κλασικά - Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά 6+
  • Σελίδες: 36
  • Τιμή: 11,99
  • Eκδόσεις: Παπαδόπουλος

Πόσες φορές δεν «ευχηθήκατε» το πιτσιρίκι σας να ήταν λίγο μεγαλύτερο για να μπορούσατε να του διηγηθείτε όλες τις υπέροχες κλασικές ιστορίες που σας συνάρπασαν όταν τις πρωτοδιαβάσατε στα μαθητικά σας χρόνια;

Μετά τη μπεστ σέλερ σειρά «Μικρά ταξίδια με την Φαντασία του Ιουλίου Βερν», οι δημιουργοί της Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή επιστρέφουν με τη νέα σειρά βιβλίων «Μικρά Μεγάλα Κλασικά». Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς βασίζεται στο διαχρονικό μυθιστόρημα Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν και έχει τον τίτλο Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου.

Στις όχθες του ποταμού Μισισιπή βρίσκεται μια μικρή μικρή πόλη με μικρά μικρά σπιτάκια. Στην πόλη αυτή ζει μαζί με τη θεία του Πόλυ και τον ετεροθαλή αδερφό του Σιντ το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο…καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου συστήνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον υπέροχο ήρωα Τομ Σόγερ σε αναγνώστες ηλικίας 6+ ετών και κατορθώνει μέσα σε 36 σελίδες να διηγηθεί όλη τη συναρπαστική ιστορία του: από τα ατέλειωτα παιχνίδια με τους φίλους του, το πώς καταφέρνει να ξεφεύγει από τις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο του σκίρτημα για την Μπέκυ Θάτσερ, τη γνωριμία του με τον μετέπειτα κολλητό του Χακ Φιν και φυσικά τις επικίνδυνες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει είτε εξαιτίας του Τρομερού Τζο είτε επειδή απλώς, δεν τον καταλαμβάνει ποτέ φόβος.

Η Ίρις Σαμαρτζή αξιοποιεί όλες τις υπέροχες, ζεστές αποχρώσεις της φύσης του αμερικανικού Νότου και, σαν να υφαίνει το χαρακτηριστικό πάπλωμα με τα διαφορετικά μπαλώματα της περιοχής, παίζει με τα επίπεδα, με τις εκφράσεις των προσώπων και τα τοπία για να ζωντανέψει για τους μικρούς αναγνώστες το συναρπαστικό κόσμο του Τομ Σόγερ και του μεγαλύτερου παιδικού δωμάτιου του κόσμου.

Το 9ο Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela απονεμήθηκε στο συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, για το έργο με τίτλο "Ένα τελευταίο" στο Δημαρχείο του Santiago de Compostela, στη Γαλικία της Ισπανίας. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY), το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.α. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών, έχουνε μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο.

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε graphic design και interior design στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004. Βιβλία της έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY) κ.α. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Το 2018 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για το παγκόσμιο βραβείο εικονογράφησης για παιδιά και νέους Hans Christian Andersen 2020.

Πρόταση για διάβασμα: «Ασυνήθιστα Στοιχεία», του Τ...
Πρόταση για διάβασμα: «Ελεύθεροι Άνθρωποι», του Γι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/