22
Παρ, Ιαν
Tο διάβασαν 80 άτομα (80 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Σωτηρία Μπέλλου: Πότε Ντόρτια Πότε Εξάρες», της Σοφίας Αδαμίδου

KIBL-09

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Επιμέλεια: Σοφία Αδαμίδου

Είδος: Μουσική βιογραφία

Σελίδες: 400

Τιμή: € 16,20

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιούνιος 2020 (επανέκδοση)

Εκδόσεις: Αγγελάκη


Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας. Η πολυτάραχη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, οι αγωνίες, οι αγώνες για την επιβίωσή της, αλλά και οι κοινωνικοί αγώνες της, οι πίκρες, αλλά και οι χαρές μιας σπουδαίας καριέρας.

Μια ζωή γεμάτη βάσανα, τραύματα, μα και «θάματα», μιας ανθρώπινης φύσης «εκρηκτικής», ανυπότακτης, καθ' όλα και αδιαπραγμάτευτα ελεύθερης και μιας ψυχής που έγινε «φωνή λαού». Μια φωνή, που σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό -λαϊκό και έντεχνο- τραγούδι του 20ού αιώνα.

Διηγήσεις, της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα.

Η Σοφία Αδαμίδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Χαραυγή Κοζάνης. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθήνας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ Αθήνας και του Κολεγίου Δημοσιογραφικών Σπουδών.

Ως δημοσιογράφος εργάστηκε, επίσης, στην ΕΤ1, στη ΝΕΤ και τον ΑΝΤ1. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, καθώς και τη βιογραφία της Σωτηρίας Μπέλλου με τίτλο «Πότε ντόρτια, πότε εξάρες» που επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Αγγελάκη ,καθώς επίσης έχει γράψει και διασκευάσει πολλά έργα για το θέατρο.

Για το θεατρικό έργο της «Ο πόνος είναι άντρας», βασισμένο στην ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά, βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Κρατικών βραβείων Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού 2010.

Πρόταση για διάβασμα: «Το Πικρό Ποτήρι: Ο Καποδίστ...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Αριστερή μου Πλευρά», της...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/